Derbi meč 12.kola Super lige Srbije igra se u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Dueli ova dva tima uvek privlače veliku pažnju, a gosti su tokom prethodnih nekoliko sezona često uspevali da savladaju crno-bele, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Ekipa Partizana ove sezone ne igra u skladu sa ambicijama kluba, a nakon deset odigranih susreta crno-beli na svom kontu imaju sedam pobeda, uz dva remija i jedan poraz. U prethodnom kolu na Banjici su savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 2:4. Sa 23 osvojena boda trenutno zauzimaju 2.mesto na tabeli. Ekipa Čukaričkog je nakon slabijeg starta sezone polako ušla u dobru formu, a nakon jedanaest odigranih mečeva ’’brđani’’ na svom kontu imaju šest pobeda, uz jedan remi i četiri poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu savladali ekipu Borca, a rezultat je bio 2:0. Sa 19 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli.

Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala dva međusobna susreta, a ekipa Partizana je oba puta bila uspešnija. Prvi meč odigran je u Humskoj, a crno-beli su slavili rezultatom 1:0(1:0). Strelac jedinog pogotka bio je Valeri Božinov sredinom prvog poluvremena. Drugi susret odigran je na Banovom brdu, a gosti sa Topčiderskog brda su slavili rezultatom 1:3(1:1). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Ognjen Ožegović, sa bele tačke, dok je strelac sva tri pogotka za crno-bele bio Uroš Đurđević. Ako posmatramo rezultate prethodnih 36 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2016) ekipa Partizana je bila daleko uspešnija sa 27 pobeda, uz 5 remija i samo 4 poraza. Ipak, ako posmatramo rezultate prethodnih sedam susreta bilans je ujednačen sa po tri pobede, uz jedan remi.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru domaćina atmosferu je poremetio poraz na evropskoj sceni, ali ritam utakmica ne dozvoljava da se previše razmišlja o prošlosti. Svi su svesni da je Čukarički izuzetno neugodan protivnik, ali i da je izuzetno važno dobiti nedeljni duel sa ’’brđanima’’. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje dobru igru svog tima i pobedu:

’’Meč protiv Čukaričkog je težak, dobar je protivnik. To je ekipa koja se bori za gornji deo tabele. Otežavajuća okolnost je što se igra posle evropske utakmice. Mi smo spremni, sigurno će Partizan odigrati dobar meč i pobediti. Što se tiče zdravstvenog kartona, tu nema promena, nema novih povreda. Biće određenih rotacija, videćemo još na kojim mestima nakon treninga.’’

Trener Đukić je potom analizirao duel sa ekipom Dinama iz Kijeva, odigran u četvrtak, kada je ekipa Partizana ’’uspela’’ da ’’prokocka’’ veliku prednost i izgubi meč:

’’Juče smo razgovarali sa ekipom, bio je trening za one koji nisu igrali i oporavak za one koji su igrali. Pohvalili smo prvo poluvreme, koje smo odigrali zaista izvrsno. Insistirali smo da se otklone greške iz drugog poluvremena, mora da se igra devedeset minuta konstantno na visokom nivou, pogotovo protiv ekipe kao što je Dinamo. Ekipa je svesna da sve ono što je prošlo, ne vredi se okretati nazad, još smo na svim kolosecima u dobroj poziciji.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno optimizma i sa ciljem da se nadigravaju, a serija dobrih rezultata govori da su u sve boljoj formi. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da je zadovoljan radom igrača i rezultatima:

’’Od zadnjih šest utakmica imamo pet pobeda, jednostavno mnogo nam je igrača otišlo, ali su igrači sada u dobroj formi i pobeđujemo. Dugo je prvenstvo, nama je bitno da budemo u prva četiri tima i izađemo u Evropu. Ja se nadam da ćemo u tome uspeti, a jako sam zadovoljan kako igrači treniraju i kako su igrali u prethodnih šest utakmica.’’

On je potom govorio i o predstojećem protivniku istakavši da će crno-beli sigurno biti izuzetno motivisani da ostvare pobedu pred svojim navijačima:

’’Čeka nas teška utakmica, to je sigurno, samim tim što je Partizan kiksnuo sad protiv Dinama iz Kijeva. Oni će biti sigurno silno motivisani da ne naprave još jednu grešku, igraju na svom terenu, pred svojom publikom i sigurno su favoriti. Ja ih jako cenim, njihov tim, njihove igrače, ali verujem najviše u svoj tim. Idemo tamo da se nadigravamo, pa ko bude bolji neka pobedi. Sigurno je da se nećemo braniti. Mi imamo neki naš plan koji ćemo pokušati da sprovedemo u delo na stadionu Partizana. Da li ćemo u tome uspeti ili ne videćemo. Imaju dobar tim pogotovo u napadu, gde svaki igrač jednim potezom može da reši utakmicu, tako da nas čeka težak posao.’’

Šef stručnog štaba Čukaričkog je govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciju naglasivši da pred duel u Humskoj može da računa na sve igrače:

’’Kadrovska situacija je dobra, mogu na sve igrače da računam, nema povređenih. To me svakako raduje, a atmosfera je dobra i svi jedva čekamo utakmicu sa Partizanom. To je dobra prilika da protiv velikog kluba vidimo gde smo mi u ovom trenutku.’’

Ulaznice za ovaj susret se na dan njegovog odigravanja mogu kupiti isključivo na blagajnama stadiona, u periodu od 10:00 časova pa do početka utakmice. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 250,00 dinara, Istok – 450,00 dinara, Zapad – 450,00 dinara i Lože – 3.000,00 dinara. Sezonske ulaznice važe za ovaj meč.

Derbi meč 12.kola Super lige Srbije između Partizana i Čukaričkog igra se danas, u nedelju 01.oktobra 2017.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović