Najbolji igrač 12.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Dejan Georgijević, trostruki strelac za Voždovac u ubedljivoj pobedi nad ekipom Zemuna.

Tokom minulog vikenda odigrano je svih osam mečeva 12.kola Super lige Srbije. Efikasnost je i ovoga puta bila na zavidnom nivou, jer je postignuto čak 27 pogodaka, što je više od tri po utakmici. Pored velikog broja pogodaka kolo je obeležio i prvi ovosezonski poraz Crvene zvezde na gostovanju u Kruševcu, kao i remi Partizana i Čukaričkog u derbi meču ove runde takmičenja. Na našu veliku žalost ovo kolo je obeležila i teška povreda napadača ’’brđana’’ Ognjena Mudrinskog koji je doživeo prelom potkolenice i kidanje ligamenata. Gore pomenutoj efikasnosti superligaša najveći doprinos dala je ekipa Voždovca koja je na impresivan način ’’demonstrirala silu’’ u duelu sa ekipom Zemuna i ubedljivo slavila rezultatom 6:1(4:0). Zanimljivo je da su Zemunci do ovog gostovanja primili samo osam golova na deset odigranih susreta. Najzaslužniji za ovakav trijumf ’’zmajeva’’ svakako je mladi Dejan Georgijević koji je pružio sjajnu partiju, lako ulazio u prilike i sa tri lepa pogotka rešio pitanje pobednika. Zbog toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg igrača minulog prvenstvenog kola. Treba reći da su pored mladog napadača Voždovca odlične partije pružili i Mateus Lima Kruz (Borac), Damir Kojašević (Vojvodina) i Aleksandar Radovanović (Spartak Žk), koji su bili u najužoj konkurenciji.

Domaći tim je poveo već u ranoj fazi, u 17.minutu susreta, nakon autogola Elmira Asanija. Posle kornera sa leve strane Aleksandar Ješić je u šesnaestercu pronašao Miloša Mihajlova nakon čijeg je udarca glavom fudbaler Zemuna pogodio mrežu svog tima. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak ’’zmajeva’’, a strelac je u 28.minutu bio Andrija Luković nakon prekršaja nad Duronjićem u šesnaestercu gostiju  i precizno izvedene najstrože kazne. Isti igrač se istakao i u 35.minutu susreta kada je odlično uposlio Dejana Georgijevića koji se sjajno snašao ispred gola Zemunaca , oslobodio dvojice čuvara i sigurno poslao loptu iza leđa golmana Bojana Šaranova. U finišu prvog poluvremena ’’zmajevi’’ su postigli još jedan pogodak, a strelac je ponovo bio Dejan Georgijević. Igrao se 43.minut kada je nakon loše reakcije odbrane gostiju mladi napadač fantastičnim udarcem sa nekih sedamnaest metara, iskosa sa desne strane, pogodio suprotan ugao gola Zemunaca. Domaći tim se nije zaustavljao ni u drugom delu igre, a peti pogodak viđen je u 59.minutu. Aleksandar Ješić je sjajno prošao po sredini i ušao u šesnaesterac gostiju, zatim je sjajno proigrao Dejana Georgijevića, a ovaj pronašao prostor za udarac i preciznim udarcem po treći put matirao golmana Bojana Šaranova. Poslednji pogodak za domaći tim postigao je u 77.minutu Andrija Luković. On je po levoj strani kombinovao sa Borkom Duronjićem, a onda prošao ka sredini i fantastičnim udarcem sa nekih sedamnaest metara savladao golmana gostiju. Počasni pogodak za Zemunce postigao je u poslednjim trenucima susreta litvanski internacionalac Justas Lasickas snažnim udarcem sa dvadesetak metara.


FOTO: fkvozdovac.rs

Dejan Georgijević (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana. Nakon toga nastupao je za Teleoptik, Spartak i Inđiju, odakle je prošlog leta i stigao u redove Voždovca. Tokom aktuelne sezone zabeležio je šest nastupa, uz tri postignuta pogotka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17) sa 16 nastupa i 8 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: