U subotu se u okviru 14.kola Super lige Srbije u Subotici sastaju domaći Spartak Ždrepčeva krv i gosti iz Beograda, ekipa Čukaričkog. Domaći tim ima šansu da protiv izuzetno neugodnog rivala nastavi seriju odličnih rezultata i dodatno popravi plasman na tabeli, pa treba očekivati veliku borbu i sjajan meč.

Subotičani ove sezone postižu odlične rezultate i nakon dvanaest odigranih mečeva na svom kontu imaju sedam pobeda, uz četiri remija i samo jedan poraz. U prethodnom kolu ’’golubovi’’ su na gostovanju u Beogradu savladali ekipu Rada, a rezultat je bio 0:2. Sa 25 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 4.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa sa Banovog brda ove sezone igra sa puno oscilacija, a nakon trinaest odigranih mečeva na svom kontu imaju šest pobeda, uz tri remija i četiri poraza. U prethodnom kolu na svom stadionu su odigrali nerešeno sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 0:0. Sa 21 osvojenim bodom trenutno zauzimaju 7.mesto na superligaškoj tabeli.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a uspešniji su bili fudbaleri Spartaka. Prvi meč odigran je u Beogradu, a ekipa iz Subotice je slavila rezultatom 2:4(1:1). Strelci za domaći tim bili su Aleksandar Jevtić i Ismael Beko Fofana, dok su pobedu gostima doneli Nemanja Milić, Vladimir Torbica (penal), Đorđe Ivanović i Ognjen Mudrinski. Drugi meč odigran je u Subotici, a gosti sa Banovog brda su slavili rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je Darko Zorić sa ’’bele tačke’’. Treći meč odigran je u Beogradu, a gostujući tim slavio je rezultatom 1:2(1:2). Strelac jedinog pogotka za ’’brđane’’ bio je tom prilikom Regan Obeng, dok su pobedu Subotičanima doneli Đorđe Ivanović i Ognjen Mudrinski. Ako posmatramo rezultate prethodnih 13 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2017) Subotičani su bili uspešniji sa osam pobeda, uz jedan remi i četiri poraza. Zanimljivo je da su ’’brđani’’ poslednja dva gostovanja u Subotici uspeli da reše u svoju korist.

U taboru domaćina vlada sjajna atmosfera, a dobri rezultati doveli su ih u situaciju da obore i klupski rekord u broju osvojenih bodova tokom jesenjeg dela sezone. Pomoćni trener u stručnom štabu ’’golubova’’, Savo Pavićević, istakao je tokom redovne konferencije za medije održane pred ovaj susret da se nada nastavku serije nepobedivosti:

’’Izuzetno cenimo ekipu Čukaričkog, radi se o jednom dobro organizovanom klubu sa kvalitetnim pojedincima. Vodi ih dobar trener koji je napadački orjentisan, kao i mi. Očekuje nas jedna prava prvenstvena i teška utakmica. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobednici i nastaviti naš poobednički niz. Krećemo uvek iz svog ’’dvorišta’’, najbitnije je da mi uđemo maksimalno angažovano i da naša želja bude veća od protivnika, jer samo tako možemo materijalizati utakmicu u svoju korist. Moramo da iskoristimo naš teren , da iskoristitimlo svaku našu šansu i da mi budemo ti koji će prvi postići gol. Mislim da je ovo derbi suret dve ekipe koje igraju pravi napadački fudbal. Pozvao bih navijače da budu uz nas i da zajedno slavimo posle utakmice.’’

Prvotimac ’’golubova’’ Nemanja Glavčić istakao je u svom obraćanju da očekuje tešku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika:

’’Dobro smo radili protekle nedelje i dobro smo se spremili. Znamo sa kime igramo, sa ekipom koja ima kvalitet i iskustvo. Međutim, mi se pitamo, igramo pred svojom publikom i to moramo da iskoristimo. Utakmica se igra u dobrom psihološkom trenutku po nas, pošto smo dva meseca bez poraza i u nizu od dve uzastopne pobede. Želimo da potvrdimo te bodove u sutrašnjoj utakmici. Ekipa igra na gol više, pobednički fudbal i daćemo sve od sebe da prvi postignemo gol. Ali, ako se to i ne dogodi neće biti strašno, jer smo pokazali par puta da znamo i možemo da se vratimo iz rezultatskog zaostatka. Mislim da nas sutra ne može ništa sprečiti da idemo ka svom cilju i novoj pobedi.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa puno respekta prema protivniku, ali su uvereni da mogu stići do veoma važnih bodova. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Nenad Lalatović koji je istakao da očekuje teško gostovanje, ali da veruje u kvalitet svog tima:

"Ovo je možda najteže gostovanje do sad. Spartak je imao samo jedan poraz, kod kuće od Partizana, ruše klupske rekorde. Organizovan su tim, imaju dobru zadnju liniju, vezni red i napadače. Vođeni su odlično od Veselinovića, kog cenim i poštujem, on je moj veliki prijatelj sa kojim sam polagao za pro licencu. I mi imamo svoj kvalitet u koji verujemo i daćemo sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata. Oni su u ovom trenutku favoriti, na tabeli nam beže za četiri boda i kao što sam rekao, kod kuće igraju dobro, skoro sve su pobedili. Međutim, kao i svaki tim imaju vrline i mane. Pokušaćemo da iskoristimo njihove sitne mane i da dođemo do rezultata. Idemo da se nadigravamo, a ekipa koja bude bila bolja neka pobedi.’’

Stručni štab Čukaričkog nastavlja da vodi borbu sa povredama većeg broja prvotimaca. Napadač Ognjen Mudrinski i štoper Đorđe Đurić imaju prelome kostiju stopala, Bojić povredu prepona, a i mladi napadač Slobodan Tedić neće biti na raspolaganju zbog povrede tetiva.

Meč 14.kola Super lige Srbije između Spartaka i Čukaričkog igra se sutra, u subotu 21.oktobra 2017.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.rs