Najbolji igrač 14.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Dejan Georgijević, trostruki strelac za Voždovac u ubedljivoj pobedi nad ekipom Rada.

Tokom vikenda je odigrano svih osam mečeva 14.kola Super lige Srbije, a pogled na postignute rezultate govori nam da nije bilo nekih većih iznenađenja. Kao i nakon prethodnog kola, i ovoga puta možemo reći da efikasnost nije bila na zavidnom nivou, jer je postignuto samo 17 pogodaka. Najubedljiviju pobedu ostvarila je ekipa Voždovca koja je u duelu sa gradskim rivalom Radom slavila rezultatom 3:0(1:0). Najzaslužniji za ubedljiv trijumf ’’zmajeva’’svakako je mladi napadač Dejan Georgijević koji je postigao sva tri pogotka za svoj tim, što je njegov drugi het-trik ove sezone. On se tokom čitavog susreta sjajno kretao, uvek bio na pravom mestu i uspešno realizovao skoro sve prilike koje su mu se ukazale. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola. Treba reći da je to drugi put od starta sezone da je ovaj fudbaler izabran za igrača kola, nakon što je u 12.kolu pružio jednako dobru partiju i poneo ovaj laskavi epitet.

Ekipa Voždovca je u ovom susretu bila mnogo konkretnija i opasnija, a ’’zmajevi’’ su do prednosti stigli u 37.minutu susreta. Nikola Srećković je izveo prekid sa leve strane i uposlio Andriju Lukovića koji se nalazio ispred šesnaesterca gostiju, ovaj je sjajno uposlio Dejana Georgijevića, a mladi napadač bez problema poslao loptu pored golmana Bojana Zogovića. I pored dobre igre do drugog pogotka Voždovčani su stigli tek u finišu utakmice, u 86.minutu. Alen Mašović je sjajno prošao po levoj strani i pravovremeno proigrao Dejana Georgijevića koji je ušao u šesnaesterac gostiju, vešto se oslobodio svog čuvara i majstorski savladao istrčalog golmana ’’građevinara’’. Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 89.minutu susreta, ekipa Voždovca je stigla i do trećeg pogotka. Strelac je ponovo bio raspoloženi Dejan Georgijević, ovoga puta sa ’’bele tačke’’, nakon prekršaja nad Đurom Zecom u šesnaestercu gostiju. To je ujedno bio i konačan rezultat ove utakmice nakon koje je ekipa Voždovca sa nova tri boda na svom kontu stigla do 3.mesta superligaške tabele.


FOTO: fkvozdovac.rs

Dejan Georgijević (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana. Nakon toga nastupao je za Teleoptik, Spartak i Inđiju, odakle je prošlog leta i stigao u redove Voždovca. Tokom aktuelne sezone zabeležio je osam nastupa, uz šest postignutih pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-17) sa 16 nastupa i 8 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: