U okviru 15.kola Super lige Srbije danas se u Zemunu sastaju istoimeni superligaš i lider šampionata, ekipa Crvene zvezde. Domaći tim će pokušati da ponovi sjajnu partiju od pre nekoliko dana, kada su bili težak rival crno-belima, pa treba očekivati izuzetno zanimljivu i borbenu utakmicu.

Zemunci od starta šampionata igraju solidno, a njihov glavni problem je neefikasnost, pa nakon četrnaest odigranih susreta na svom kontu imaju samo tri pobede, uz pet remija i šest poraza. U prethodnom kolu (zaostali meč 9.kola) poraženi su na svom terenu nakon velike borbe od ekipe Partizana, a rezultat je bio 1:3. Sa 14 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 12.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Crvene zvezde je sezonu započela jako uspešno i nakon četrnaest odigranih susreta na svom kontu ima dvanaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz. U prethodnom kolu (zaostali meč 9.kola) crveno-beli su na svom terenu savladali subotički Spartak Ždrepčeva krv, a rezultat je bio 1:0. Sa 37 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 1.mesto na superligaškoj tabeli.

Današnji rivali se nisu sastajali gotovo jedanaest godina, jer se nisu takmičili u istom rangu. Ako posmatramo rezultate prethodna 24 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2006) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 18 trijumfa, uz šest remija i bez poraza.

U taboru domaćina vlada veliko zadovoljstvo zbog igre prikazane u duelu sa aktuelnim šampionom, a cilj je da se taj nivo igre ponovi i u duelu sa liderom šampionata. Šef stručnog štaba zemunskog tima Milan Milanović istakao je u svojoj izjavi za medije datoj uoči ovog susreta da je zadovoljan odnosom igrača prema taktičkim zadacima i zamislima:

’’Protiv tima iz Humske odigrali smo dobro i imali nekoliko prilika. Nismo bili u podređenom položaju, iako je sa druge strane terena bio branilac titule. Brzo smo iz defanzive prelazili u ofanzivu, tranziciju su momci odlično odrađivali i sa te strane nemam šta da im zamerim.’’

On se potom osvrnuo na činjenicu da se na stadionu u Ugrinovačkoj ulici okopio veliki broj gledalaca i izneo očekivanje da će tribine biti pune i u duelu sa Crvenom zvezdom. Istakao je da se nejgov tim sigurno neće predati:

’’Nadam se da će tribine biti ispunjene i protiv Crvene zvezde. Verujem da smo ispunili očekivanja navijača, samo je rezultat nedostajao da sve bude upotpunjeno. I pre utakmice sa Partizanom, govorio sam da bi nam svaki bod iz ova dva meča predstavljao ogroman uspeh, u sredu smo bili blizu tog cilja. Motivacija u takvim susretima je uvek na najvišem nivou, tako će biti i u nedelju. Sigurno se nećemo unapred predati, ipak, za našu sudbinu mnogo su važniji dueli sa klubovima protiv kojih se borimo za status. Obzirom da posle Zvezde igramo sa Lučancima i Mačvom, pred našom publikom, u tim duelima moramo da pokažemo koliko zaista vredimo.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa ambicijom da nastave seriju dobrih rezultata i naprave dobru uvertiru za predstojeći meč u Londonu sa Arsenalom, ali i sa oprezom zbog kvaliteta zemunskog tima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da je lepa stvar to što je ekipa Zemuna ponovo u elitnom rangu:

’’Čeka nas poslednja utakmica u prvom delu prvenstva, gostujemo ekipi koja je i u sredu pokazala da je dobro organizovana, koja zna šta hoće u svakom trenutku. Svoj kvalitet dokazali su prošle sezone kada su se plasirali u Super ligu Srbije, a sada su svojim igrama potvrdili da im je tu i mesto. Nisam prošle godine bio u srpskom fudbalu, ali svakako je lepa stvar što se ekipa Zemuna vratila u najelitniji rang takmičenja. Ništa od toga nije slučajno, jer ih predvodi kvalitetan trener Milan Milanović, jedan od najboljih sa ovih prostora. Zemun je  kompaktna ekipa, igraju dosta diciplinovano i imaju dobre igrače.’’

Stručni štab crveno-belih i ovoga puta ima težak posao kada je kadrovska situacija u pitanju, zbog povreda i umora igrača, a dobra vest je povratak dvojica igrača u takmičarski pogon:

’’Imamo još vremena do utakmice da vidimo kakva nam je kadrovska situacija. U ovom trenutku je sigurno to da su se Milić i Frimpong vratili u takmičarski pogon. Imamo probleme sa Račićem i Stojkovićem, a videćemo koliko je Savić spreman. Rikardinjo je još uvek van stroja. Ne moram posebno da govorim o umoru, on je evidentan. Sa druge strane, mislim da je to sasvim normalno. Mi imamo igrače koji nisu prošli pripremni period, kao i one koji prošle sezone nisu ni igrali takmičarske utakmice. Oni sada igraju stalno. Ko se nije bavio sportom na profesionalnom nivou ne može da zna kakav je psihički i fizički umoran prisutan, ali to je potpuno normalno, ni u jednom trenutku se ne žalimo zbog toga, niti ćemo to ikad raditi. Kada je teško, tada se treba pokazati. Odlično poznajem svoje igrače, znam koliko ko može i nekada znam da oni imaju želju i motiv, ali ih noge ne slušaju. To je tako, dešava se svim ekipama i zaista ne bih potencirao tu temu. Umor je samo činjenično stanje.’’

Meč 15.kola Super lige Srbije između Zemuna i Crvene zvezde igra se danas, u nedelju 29.oktobra 2017.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.