Srpski predstavnici u grupnoj fazi Lige Evrope, Partizan i Crvena zvezda, danas igraju mečeve 5.kola ovog takmičenja.

Današnjim utakmicama 5.kola nastavlja se grupna faza takmičenja u okviru Lige Evrope, a Srbija ove sezone ima dva predstavnika, Partizan i Crvenu zvezdu.  U ovoj fazi svaka ekipa igra po šest utakmica, a dva najbolje plasirana tima u grupi obezbediće plasman u završnicu najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja. Realne izglede za to imaju oba srpska tima, pa se nadamo da ćemo imati prilike da pratimo njihove igre i na proleće.

BORISOV: FC BATE BORISOV – FK CRVENA ZVEZDA  (četvrtak 23.novembar, 19:00 časova, RTS 1/TV Arena sport 3)

Ekipa Crvene zvezde će večeras na stadionu ’’Borisov Arena’’ biti gost trenutno prvoplasiranog tima beloruskog šampionata, ekipe BATE Borisov. Pobeda crveno-belih u Borisovu mogla bi da znači i siguran plasman u prolećni nastavak ovog takmičenja, ukoliko ekipa Kelna ne ostvari trijumf u duelu sa ekipom londonskog Arsenala. Poraz ili nerešen ishod prudužili bi neizvesnost do poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope. Meč u Borisovu će početi u 19:00 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu RTS i trećem programu TV Arena sport.

BEOGRAD: FK PARTIZAN – BSC YOUNG BOYS (četvrtak 23.novembar, 21:05 časova, RTS 1)

Ekipa Partizana će večeras na svom stadionu ugostiti trenutno prvoplasirani tim švajcarskog šampionata, ekipu Jang Bojsa. Pobeda crno-belih pred svojim navijačima u Humskoj značila bi plasman u prolećni nastavak ovog takmičenja, bez obzira na ishod duela Skenderbega i Dinama iz Kijeva. Poraz ili nerešen ishod prudužili bi neizvesnost do poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope.  Meč u Beogradu će početi u 21:05 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu RTS.

FOTO: uefa.com