Jedan od najzanimljivijih mečeva 18.kola Super lige Srbije igra se danas u Surdulici gde domaći Radnik dočekuje goste iz Kruševca, ekipu Napretka. Prema svemu što su ovi timovi pokazali tokom aktuelne sezone, kao i trenutnim pozicijama na tabeli, treba očekivati otvorenu i borbenu utakmicu.

Surduličani ove sezone postižu solidne rezultate, polako podižu formu, a nakon sedamnaest odigranih susreta na svom kontu imaju šest pobeda, uz četiri remija i sedam poraza. U prethodnom kolu su u Novom Sadu odigrali nerešeno sa ekipom Vojvodine, a rezultat je bio 0:0. Sa 22 osvojena boda trenutno zauzimaju 9.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Napretka ove sezone igra sa dosta oscilacija i ispod očekivanog nivoa, a nakon sedamnaest odigranih susreta Kruševljani na svom kontu imaju sedam pobeda, uz dva remija i osam poraza. U prethodnom kolu su na svom stadionu poraženi od ekipe Čukaričkog, a rezultat je bio 1:2. Sa 23 osvojena boda trenutno zauzimaju 8.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč u Kruševcu završen je pobedom Radnika rezultatom 1:2(1:1). Strelac jedinog pogotka za domaći tim bio je Nenad Šljivić, sa bele tačke, dok su strelci sa surdulički tim bili Igor Zlatanović i Dušan Mićić. Pored tog meča današnji rivali su imali još samo dva međusobna susreta, oba odigrana tokom prethodne sezone i oba završena pobedom Kruševljana.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno optimizma nakon tri vezana uspešna meča protiv jakih rivala, pobeda nad Voždovcem i Spartakom i remija sa Vojvodinom. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba surduličkog tima Simo Krunić koji je naglasio da želi da ekipa na najbolji mogući način završi jesenji deo sezone do čijeg kraja je ostalo još pet susreta:

''Dobro je što smo vezali tri uspešne utakmice, nadam se da ćemo i protiv Napretka nastaviti seriju. Za nas je najvažnije da svi igrači koji izađu na teren daju maksimum i ako imaju dobar odnos prema igri možemo se nadati povoljnom ishodu. Ima još pet utakmica do završetka jesenje sezone i moramo na svakoj utakmici da budemo na visokom nivou i dobrim igrama pokušamo da osvojimo što više bodova. Napredak ima dva vezana poraza i pokušaće na našem terenu da prekine lošu seriju. To nas ne zanima, mi ćemo igrati otvoreno i napadački, sa željom da osvojimo tri boda.''

U taboru gostiju sve je usmereno ka pronalaženju rešenja za izlazak iz rezultatske krize.  O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Milorad Kosanović koji je istakao da se nada pobedi svog tima:

’’Radnik je dobro ukomponovana ekipa koja koristi maksimum svojih mogućnosti da bi došla do rezultata, isključivo se bave takmičenjem, tako da će s te strane biti ozbiljno gostovanje. Imamo protivnika po snazi jednakog mnogima sa kojima smo igrali. Mi smo u situaciji da moramo da probamo da izađemo iz rezultatske krize. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo utakmicu dobro i da ćemo smoći snage da se organizovano odupremo igri Radnika.’’

On se zatim osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da, bez obzira na izostanak Nenada Šljivića, veruje u pozitivan rezultat svog tima:

’’Imamo problem sa Šljivićevom povredom, koji neće biti u protokolu, ali to ćemo rešiti sa igračima sa kojima raspolažemo. Nećemo mnogo pobeći od onoga što ovaj tim može, a to što možemo je dovoljno za pozitivan rezultat.’’

Prvotimac kruševačkog tima, Nikola Boranijašević, govorio je u svom obraćanju o atmosferi u ekipi pred ovo gostovanje:

’’U svim utakmicama koje smo izubili nijedan protivnik nas nije nadigrao, već smo pobedili sami sebe. Ako se protiv Radnika uđe u utakmicu maksimalno angažovano i odgovorno, a pre svega koncentrisano, mislim da neće biti problema. Svi igrači su svesni situacije i toga koliko bi nam značio povoljan rezultat u Surdulici.’’

Ulaznice za ovaj susret se na dan njegovog odigravanja mogu kupiti na blagajni u centru grada u periodu od 10:00 do 13:00 časova, a potom i na blagajni stadiona. Cene ulaznica su uobičajene, za zapadnu tribinu 100,00 dinara, a za istočnu 200,00 dinara.

Meč 18.kola Super lige Srbije između Radnika i Napretka igra se danas, u subotu 25.novembra 2017.godine, sa početkom u 15:00 časova.