Derbi meč 20.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Humskoj gde domaći Partizan dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ova dva kluba imaju dugu tradiciju, a Novosađani su neretko uspevali da iz Beograda odnesu ceo plen, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Crno-beli su ove sezone uspešni na sva tri ’’fronta’’, iako su u nekoliko navrata pružali slabije partije, a nakon devetnaest odigranih susreta na svom kontu imaju četrnaest pobeda, uz četiri remija i jedan poraz. U prethodnom kolu savladali su kao gosti ekipu beogradskog Voždovca, a rezultat je bio 0:1. Sa 46 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli. Ekipa Vojvodine ove sezone igra sa dosta oscilacija, od poslednja četiri susreta na tri su pretrpeli poraz, a nakon devetnaest odigranih susreta na svom kontu imaju devet pobeda, uz četiri remija i šest poraza. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu od ekipe Borca, a rezultat je bio 0:1. Sa 31 osvojenim bodom trenutno zauzimaju 6.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a crno-beli su u Novom Sadu slavili rezultatom 0:1(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je Bojan Ostojić u samom finišu utakmice. Ako posmatramo rezultate prethodnih 55 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Beograđani su bili mnogo uspešniji sa 32 trijumfa, uz 10 remija i 13 poraza. Ipak, ekipa Vojvodine je u tom periodu čak osam puta slavila na gostovanjima u Beogradu, što crno-bele poziva na dodatni oprez. Ukoliko posmatramo rezultate poslednji 14 utakmica, situacija je manje povoljna za crno-bele koji su ostvarili 6 pobeda, uz 3 remija i 5 poraza.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno opreza, bez obzira što je protivnički tim u krizi. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić koji je istakao da očekuje motivisane Novosađane i težak meč:

’’Očekuje nas derbi kola protiv Vojvodine, ozbiljne, dobre ekipe koja u ovom trenutku nema željene rezultate. Ali mi je veoma poštujemo i znamo da uvek dolaze motivisani u Humsku. U prvom delu smo pobedili tamo, bilo je teško, a mislim da ćemo i ovde morati da se namučimo da bismo ih savladali. Činjenica da su promenili trenera je jedan ekstra motiv, gde igrači pokušavaju da ubede novog trenera da im je mesto u timu, i jasno je da će biti veoma motivisani. A i mi ćemo morati da budemo veoma motivisani. Zaista su jedna dobra ekipa, očekuje nas težak meč i ne smemo da se opuštamo. Moramo da pokažemo pravu sliku pred evropske utakmice.’’

On je na pitanje novinara prokomentarisao i određene promene u zadnjoj liniji tima koje su viđene u duelu sa ekipom Voždovca:

’’Hteli smo da probamo da igramo sa tri centarhalfa, ali i sa četiri u odbrani. Zavisi od igrača, od njihovog pristupa, možda nismo imali dovoljno vremena da uigramo ovu prvu formaciju, ali igrači su svojim pristupom pokazali da mogu da igraju i u toj formaciji, pa su taktički bili koncentrisani. Protiv Vojvodine možemo da igramo i u jednoj i u drugoj formaciji.’’

Trener Đukić je zatim istakao da još uvek postoji dosta prostora da njegova ekipa unapredi igru:

’’Mi treba da rastemo, da se poboljšavamo, a verujem da ova ekipa ima dosta prostora za napredak. Na strani imamo mirnoću, ali ako hoćete da budete šampion, a Partizan ima tu obavezu, morate da u domaće mečeve ulazite tako da kad protivnik dođe, da shvati da nema šta da traži. Uz pomoć naše publike treba da napravimo našu neosvojivu tvrđavu. S jedne strane smo skinuli teret moranja u evropskim utakmicama i možemo da se okrenemo ligi, popravimo našu situaciju, i da čekamo kiks Zvezde.’’

Crno-beli na ovom susretu neće moći da računaju na povređenog Marka Jankovića, dok će spremni biti Miletić i Vulićević:

’’Mare je za nas veoma bitan igrač, njegova povreda je došla u lošem trenutku, jer je bio u usponu forme. Sad opet mora da se vraća na početak, ali on je odlično odradio sezonu i nadam se da će se što pre oporaviti, nisam siguran da će moći do Zvezde. Ali, ako se ne oporavi, tu je ekipa da to izvuče, kao i do sada kad smo imali povređene igrače. Spremni su i Miletić štoper i Vulićević, to su neke pozitivne stvari. Treba da imamo defanzivu čvrstinu koja nam dozvoljava da rastemo i u tom ofanzivnom delu.’’


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

U taboru gostiju protekla nedelja je donela novu promenu na klupi prvog tima. Dosadašnji šef stručnog štaba Vladimir Buač podneo je ostavku, a njega će kao vršilac dužnosti zameniti njegov prvi pomoćnik Zoran Vasiljević. On je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret istakao da će njegov tim dati sve od sebe da protiv Partizana ostvari pozitivan rezultat:

’’Do kraja polusezone su ostala još tri kola i u igri je devet bodova. Naš naredni protivnik je trenutno drugoplasirani tim Super lige Srbije i učesnik eliminacione faze Lige Evrope, pa je jasno da je pred nama težak meč u koji ulazimo sa svim raspoloživim snagama. Povređenih i suspendovanih igrača nemamo, pa ćemo probati da se konsolidujemo nakon prethodna dva poraza i ostvarimo što bolji rezultat. Lično, mislim da je predstojeća utakmica važna kako bismo mogli da vidimo da li smo bliži timovima koji se bore za Evropu ili onima iz sredine tabele. Za mene, kao i za sve moje igrače, to predstavlja motiv da pokažemo ko smo i šta smo, odnosno koliko vredimo.’’

On se potom osvrnuo na krizu igre i rezultata zbog čega je šef stručnog štaba Vladimir Buač podneo ostavku istakavši da je jedan od problema slaba realizacija, kao i da igračima ne nedostaje voljni momenat:

’’Protiv Borca smo odigrali kvalitetno, jer smo imali prilike, ali smo i dobili gol na početku utakmice. Imamo problem sa realizacijom, ali voljni momenat ne nedostaje ovim igračima, jer oni daju maksimum. Ovakav rasplet događaja nisam očekivao. Vladimira Buača izuzetno cenim kao čoveka i kao perspektivnog trenera. Razgovarao sam sa njim i sugerisao mu da ostane do kraja polusezone, jer u timu imamo dobru atmosferu, treninzi su dobro organizovani i igrači izvršavaju sve ono što postavimo pred njih. Ipak, na utakmicama se video blagi pad u igri i problem sa realizacijom, ali nadam se da će na meču u Beogradu biti bolje. Do kraja polusezone, želja nam je da osvojimo što više bodova, a što se tiče utakmice protiv Partizana, cilj nam je da pružimo dobru igru i ostanemo neporaženi.’’

Uprava fudbalskog kluba Partizan odlučila je da ulaz na južnu tribinu bude besplatan, dok će se ulaznice za istočnu i zapadnu tribinu prodavati po ceni od 450,00 dinara. Na dan odigravanja utakmice blagajne će biti otvorene od 10:00 časova.

Derbi meč 20.kola Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine igra se sutra, u nedelju 03.decembra 2017.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović