Srpski predstavnici u Ligi Evrope, Partizan i Crvena zvezda, u četvrtak igraju mečeve poslednjeg 6.kola grupne faze ovog takmičenja.

KIJEV: FC DYNAMO KYIV – FK PARTIZAN (četvrtak 07.decembar, 19:00 časova, RTS 1/Arena sport 3)

Ekipa Partizana u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope gostuje u Kijevu gde će odmeriti snage sa ekipom Dinama. Ukrajinski tim trenutno zauzima prvo mesto u grupi sa 10 bodova, dok su crno-beli drugoplasirani tim sa 8 bodova. Srpski šampion je osigurao prolaz u drugu fazu, a meč u prestonici Ukrajine odlučiće samo koja ekipa će na kraju zauzeti prvo mesto u grupi B. To može imati veliki značaj za nastavak takmičenja, tačnije za dobijanje lakšeg protivnika u prolećnoj eliminacionoj  fazi, pa treba očekivati veliku borbu. Meč na Olimpijskom stadionu u Kijevu počinje u 19:00 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu RTS i trećem programu TV Arena sport.

BEOGRAD: FK CRVENA ZVEZDA - FC KÖLN (četvrtak 07.decembar, 21:05 časova, RTS 1)

Ekipa Crvene zvezde će u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope biti domaćin nemačkom predstavniku, ekipi Kelna. Srpski tim trenutno zauzima  treće mesto u grupi sa 6 bodova, koliko ima i nemački tim koji zauzima drugu poziciju u grupi. Dok je londonski Arsenal osigurao prvu poziciju, za prolaz dalje šansu imaju oba učesnika ovog susreta, kao i ekipa BATE Borisova koja gostuje u Londonu. Crveno-bele pobeda sigurno vodi u narednu fazu, dok bi u slučaju poraza ili remija belorskog tima u Engleskoj ekipi Crvene zvezde bio dovoljan i nerešen rezultat za osvajanje drugog mesta u grupi H. Meč na stadionu ’’Rajko Mitić’’ počinje u 21:05 časova, a obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu RTS.

FOTO: uefa.com