Poslednji meč subotnjeg programa 21.kola Super lige Srbije igra se u Lučanima gde domaća Mladost dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Lučanci imaju ulogu favorita, ali su gosti u prethodnom kolu pokazali da su ’’tvrd orah’’ i za lidera šampionata.

Lučanci ove sezone igraju ispod očekivanog nivoa, vode veliku borbu za plasman u plej-of, a nakon dvadeset odigranih susreta na svom kontu imaju šest pobeda, uz šest remija i osam poraza. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Surdulici, a rezultat je bio 3:4. Sa 24 osvojena boda trenutno zauzimaju 9.mesto na superligaškoj tabeli. Bakopalančani ove sezone postižu slabe rezultate, mada se čini da im je forma u usponu, a nakon dvadeset odigranih susreta na svom kontu imaju samo četiri pobede, uz šest remija i deset poraza. U prethodnom kolu napravili su veliko iznenađenje  odigravši na svom stadionu nerešeno sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 2:2. Sa 18 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 13.mesto na superligaškoj tabeli.

Dva tima su već odigrala jedan međusobni susret tokom aktuelne sezone, a meč u Bačkoj Palanci završen je pobedom domaćina rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je mladi Luka Luković. Ako posmatramo rezultate sva tri međusobna susreta odigrana tokom ove i prethodne sezone, OFK Bačka je u svoju korist rešila oba odigrana na svom terenu, dok je ekipa Mladosti slavila na susretu odigranom u Lučanima.

Domaćini u ovaj susret ulaze sa željom da se dodatno približe mestu koje vodi u plej-of, a za to je neophodno da pruže dobru partiju i osvoje sva tri boda. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu govorio prvotimac Lučanaca i najbolji strelac Miloš Trifunović koji je istakao da trijumf u prošlom kolu gubi na značaju ako se ne ostvari trijumf u duelu sa bačkopalanačkim superligašem:

’’Pobeda u Surdulici bez bodova u duelu sa Bačkopalančanima gubi na značaju. Zbog toga moramo da učinimo sve da u poslednjoj jesenjoj utakmici pred našim navijačima dođemo do sva tri boda. Naš protivnik je u prošlom kolu dobro namučio i remizirao sa Crvenom zvezdom. Malo je nedostajalo da Bačkopalančani savladaju lidera. Samo da dođemo do pobede, nije bitno ko će da bude strelac.’’

U taboru gostiju prezadovoljni su onim što je ekipa pokazala u duelu sa liderom šampionata, a cilj je da se nastavi serija mečeva bez poraza. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovu utakmicu govorio i prvotimac bačkopalanačkog superligaša, napadač Milan Makarić, koji je istakao da bi sve osim poraza bilo povoljan ishod ovog duela:

’’Učinićemo sve da nastavimo niz od tri utakmice bez poraza. Nadam se da ćemo u ovoj doći do dobrog rezultata, odnosno da teren u Lučanima nećemo napustiti pognutih glava. Sve osim poraza bio bi dobar rezultat. Čini mi se da smo slabiju efikasnost uspeli nekako da prevaziđemo, jer smo u odigrane tri utakmice uspevali da zatresemo protivničke mreže. Svakako da je to rezultat dobre igre cele ekipe.  Dolaskom Zvezdana Miloševića na mesto šefa stručnog štaba naša ekipa igra ofanzivan fudbal. Dakle, gde god da igramo ne branimo se.’’

Meč 21.kola Super lige Srbije između Mladosti i OFK Bačka igra se danas, u subotu 09.decembra 2017.godine, sa početkom u 15:00 časova.