Danas je u prostorijama fudbalskog kluba Voždovac predstavljen novi šef stručnog štaba. Klupu ’’zmajeva’’ preuzeo je mladi Miloš Veselinović koji potpisao ugovor na godinu i po dana.

Uprava fudbalskog kluba Voždovac brzo je pronašla rešenje za upražnjeno mesto šefa stručnog štaba prvog tima, nakon iznenadnog odlaska Ilije Stolice sa te pozicije. U prostorijama kluba sa Dušanovca danas je predstavljen Miloš Veselinović, jedan od najmlađih i najperspektivnijih stručnjaka u srpskom fudbalu.

Dobrodošlicu mu je ispred kluba poželeo direktor ’’zmajeva’’ Goran Grkinić, koji se prvo ipak zahvalio dosadašnjem šefu struke za sve što je uradio za klub:

’’Pre svega želeo bih da se zahvalim bivšem šefu stručnog štaba Iliji Stolici na svemu što je uradio u FK Voždovac. Napravio je fenomenalne stvari i odlične rezultate. Odličan momak i sjajan trener. Znamo da će u budućnosti napraviti velike stvari i njemu su vrata fudbalskog kluba Voždovac zauvek otvorena.’’

On je potom obrazložio razloge za angažovanje mladog, ali već afirmisanog stručnjaka, istakavši da je siguran u nastavak napretka ekipe i dobre rezultate pod njegovim vođstvom:

’’Koliko god nas iznenadila ostavka Ilije Stolice, toliko smo znali da posle Stolice mora doći jedan čovek, jedan trener koji je perspektivan, mlad i pun energije. Automatski smo se odlučili za Miloša Veselinovića. Savršeno se uklapa u filozofiju FK Voždovac i našu politiku. Malo smo izašli iz tog klišea, jer je Miloš već dokazan na našim prostorima. Zahvaljujem mu se takođe što je pored velikog broja ponuda izabrao naš klub. Znam da ćemo sa njim imati dobre rezultate i da ćemo igrati lep fudbal i naravno poželeo bih mu svu sreću i uspeh u našem fudbalskom klubu. Miloš je radio u Radničkom iz Obrenovca, gde je napravio sjajne rezultate i gde se afirmisao veliki broj mladih igrača poput Raće Petrovića ili Filipa Đuričića. Odlične rezultate je napravio i u Inđiji, Radniku i Javoru, tako da iza sebe ima bogato radno iskustvo. Pri tome je bio i u grčkom PAOK-u i sa te strane znam da smo napravili sjajan potez.’’


FOTO: fkvozdovac.rs

Novi šef struke, Miloš Veselinović, istakao je u svom obraćanju da će se truditi da unapredi igru i opravdati poverenje uprave:

’’Hvala na lepim rečima, sada imam još veću odgovornost nego juče, jer tek sad treba opravdati reči dobrodošlice. Što se tiče izbora u nastavku moje trenerske karijere, već u prvih nekoliko radnih sati uvideo sam da sam izabrao zdrav klub. Stabilan klub koji je opravdao moja očekivanja, što se tiče organizovanosti i funkcionisanja kluba. To mi je bio prvi kriterijum. Drugi kriterijum mi je da ljudi u klubu i svi mi u klubu delimo istu filozofiju i iste vrednosti. Treći kriterijum, i ne manje važan, je taj da je pre mene u klubu radio jedan jako dobar trener. Imao sam prilike da gledam utakmice Voždovca i da vidim da je igra Voždovca na izuzetno visokom nivou. Biće mi čast i zadovoljstvo da tu igru pokušam da popravim, unapredim i da zadržim one stvari koje su dobre. Naravno, stvaranje igre je jedan poroces i biće mi drago, ako budem uspeo, da ovu igru i način funkcionisanja unapredim i dovedem na viši nivo.’’

On se osvrnuo i na pitanje izbora prvih saradnika najavivši da će stručni štab biti formiran u narednih nekoliko dana, a kratko je prokomentarisao predstojeći prelazni rok:

’’Stručni štab će se formirati u narednih par dana. Igrački kadar poznajem veoma dobro, pojedine igrače sam i trenirao, neki su mi bili rivali na terenu. Pogledao sam veliki broj utakmica FK Voždovac, to je jedna mlada i perspektivna ekipa. Broj dolazaka će zavisiti isključivo od eventualnih odlazaka, jer postoje interesovanja za naše igrače.’’

Ekipa Voždovca će prvi deo priprema odraditi u Beogradu, a potom se 30.januara seli u Antaliju gde će obaviti drugu fazu priprema i odigrati tri kontrolne utakmice. Protivnici će im biti:

01.02. / Voždovac – Zaglebje Lubin (Poljska)
04.02. / Voždovac – Zenit Sankt Petersburg (Rusija)
08.02. / Voždovac – Zorja (Ukrajina)

FOTO: fkvozdovac.rs