U Čačku je juče na stadionu superligaša Borca obavljena prozivka igrača koji su time započeli pripreme za prolećni nastavak šampionata i borbu za opstanak u elitnom rangu.

Tačno nakon četiri nedelje pauze ponovo je bilo živo na Gradskom stadionu u Čačku. Pripreme za prolećni nastavak šampionata su počele, a tim povodom organizovana je konferencija za medije. Prisutnima su se tom prilikom obratili predsednik UO Predrag Teofilović, sportski direktor Vladimir Stanisavljević i šef stručnog štaba Igor Spasić.

Prvi čovek kluba Predrag Teofilović je tokom svog obraćanja istakao da je prioritet opstanak ’’zebri’’ u elitnom rangu takmičenja, a da će uprava obezbediti maksimalne uslove za rad:

’’Na početku smo još jednog ciklusa. Navršilo se šest meseci od kada je na čelu kluba ovo rukovodstvo i mislim da ima pomaka na svim nivoima. Ono što je najbitnije je da tim dobro odradi pripreme i maksimalno spreman uđe u prolećnu borbu za bodove. Prioritet svih prioriteta je opstanak u društvu najboljih i moramo svi da razmišljamo u tom smeru. S obzirom koliko smo nedaća imala jesenas mislim da 15 osvojenih bodova mogu da budu podloga za optimizam. Na nama iz uprave je da obezbedimo maksimalne uslove i verujem u zajednički uspeh.’’


FOTO: boracfk.com

Prisutnima se potom obratio i sportski direktor čačanskog superligaša Vladimir Stanisavljević koji je istakao da se nada uspešnoj polusezoni:

’’Ja sam od nedavno ponovo u klubu i mislim da je tokom proteklih pola godine urađeno dosta toga. Složio bih se sa predsednikom da 15 osvojenih bodova u svim onim okolnostima nije malo i da moramo biti optimistički raspoloženi. Sa šefom struke sam posle pola sata razgovora shvatio da smo na istoj talasnoj dužini i nadam se dobroj saradnji i konačnom uspehu. Pored priprema je u jeku i prelazni rok i sigurno je da nećemo sedeti skrštenih ruku po tom pitanju.


FOTO: boracfk.com

Na kraju se prisutnima obratio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Igor Spasić koji je istakao da će svaki trening biti jako važan za ostvarenje konačnog cilja:

’’'Želim najpre da vas sve pozdravim i čestitam praznike. Kao što smo i rekli polovinom decembra okupili smo se danas i jasno nam je šta moramo da uradimo do 17.februara i utakmice sa Zemunom. Svaki trening je jako važan. Imamo punu svlačionicu i to je dobro. Par igrača je opravdano odsutno i očekujem da nam se pridruže narednih dana. Moramo uraditi mnogo toga kako bi što spremniji dočekali proleće. U Čačku ćemo raditi do kraja meseca kada bi trebalo da otputujemo na pripreme. Obećavam dosta rada i dobre atmosfere i poput mojih prethodnika, sa optimizmom koji nikada nisam gubio, očekujem predstojeću polusezonu. Nemamo mnogo vremena za priču, prioritet je rad.’’


FOTO: boracfk.com

Usledio je potom i prvi ovogodišnji trening Čačana, održan na terenu sa veštačkom travom, a stručni štab je na raspolaganju imao preko 30 fudbalera koji će se tokom zimskih priprema boriti za svoj status u timu.

FOTO: boracfk.com