Okupljanjem na stadionu Čair danas su započete pripreme niškog Radničkog za prolećnu polusezonu u kojoj je cilj da ovaj klub obezbedi plasman u evropsko takmičenje.

Danas je na stadionu Čair u Nišu obavljena prozivka igrača, čime je započet proces priprema ekipe Radničkog za nastavak takmičenja u okviru Super lige Srbije. Glavni cilj Nišlija je plasman među četiri najbolja tima, čime bi bio obezbeđen plasman na evropsku scenu.

Ekipu će u narednom periodu najverovatnije predvoditi trenutni vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Boban Dmitrović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje i prvi pomoćnik sva tri ovosezonska stratega Radničkog. Za njegovo zvanično postavljenje, prema rečima ljudi iz uprave, potrebno je da se obave još neke proceduralne formalnosti.


FOTO: fkradnickinis.rs

Prisutnima se prvi obratio sportski direktor Marko Jovanović koji je tom prilikom istakao da je prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku Siniša Babić, krilni napadač koji se afirmisao u novosadskoj Vojvodini, a u Niš stiže iz grčke Larise u kojoj je proveo jesenji deo sezone:

’’Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim dolazak Siniše Babića u Niš. Radi se o sjajnom fudbaleru, baš po meri i filozofiji koju forsira Radnički. Velika je stvar što je Radnički, osim dovođenja domaćih pojačanja, postao zanimljiv i fudbalerima koji igraju van granica naše zemlje. To govori o ozbiljnosti našeg kluba i dodatno daje na težini našim motivima, a to je izlazak u Evropu.’’

Za sada, u odnosu na prvi deo sezone, iz Radničkog su otišli Nemanja Krznarić, Nikola Raspopović i Marko Tomić. Milan Pavkov se sa pozajmice vratio u Crvenu zvezdu, sa kojom je počeo pripreme, ali rukovodsvto Nišlija odlučno je u nameri da drugi strelac Superlige sa 16 golova i na proleće predvodi napad Radničkog.


FOTO: fkradnickinis.rs

Prisutnima se obratio i trener Boban Dmitrović koji je tom prilikom istakao da je optimista, ali i da njegovu ekipu očekuje naporan rad da bi se ostvarili zacrtani ciljevi:

’’Ja sam optimista i ubeđen sam da je pred nama period velikih uspeha. Znam šta se traži od nas i daću sve od sebe da Radnički na kraju sezone bude na poziciji koja vodi u Evropu. Ovde sam od početka prvenstva, dobro poznajem igrače, a i oni mene, i mislim da neće biti problema u njihovoj adaptaciji na mene kao glavnog trenera. Očekuje nas težak rad i u Nišu i u Antaliji, a sve u cilju da nastavak takmičenja u Super ligi Srbije dočekamo u top formi. Što se tiče pojačanja, smatram da nam je potreban po jedan fudbaler u svim linijama tima. Siniša Babić je ozbiljan fudbaler, a ja se iskreno nadam da će nam se vratiti Milan Pavkov, što bi za nas bilo najveće moguće pojačanje.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Kapiten niškog tima Aleksandar Jovanović spremno je dočekao početak priprema, a u svom obraćanju je istakao da će njegov tim dati sve od sebe da obezbedi izlazak na međunarodnu scenu:

’’Drago mi je da smo ponovo na terenu, dobro smo se odmorili i sada nas čekaju ozbiljne pripreme. Mogu da obećam da će Radnički na proleće biti na potrebnom nivou i da ćemo uložiti puno truda u nameri da ostvarimo san i izađemo na međunarodnu scenu. Što se tiče trenera Bobana Dmitrovića, mislim da neće biti problema, jer je on ovde od letos i dobro poznaje situaciju u klubu i oko njega.’’


FOTO: fkradnickinis.rs

Što se tiče samih priprema, ekipa će tokom prve faze raditi u Nišu, dok je za 22.januar zakazan odlazak u tursku Antaliju gde će se obaviti glavni deo. Ekspedicija Radničkog će u čuvenom turskom letovalištu ostati do 5.februara, a za to vreme ekipa će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva protiv renomiranih rivala čija će imena biti poznata do polaska ekipe u Antaliju.



FOTO: fkradnickinis.rs

Na spisku fudbalera koji su započeli pripreme nalaze se: Živković Mladen, Kojić Milorad, Petrović Miloš, Jovanović Aleksandar, Arsić Lazar, Mrkić Marko, Živković Dušan, Stojanović Saša, Kovačević Nikola, Stevanović Nikola, Stanković Filip, Simunović Vladimir, Subić Aleksandar, Golubović Marko, Stojanović Slaviša, Mijailović Andrija, Miladinović Ivan, Krstić Petar, Ranđelović Lazar, Jovanović Aleksa, Ćirković Petar, Ristić Petar, Stojiljković Mladen, Stamenković Andreja, Petrović Marko, Stojančić Ilija i Ilić Stefan.

Nikola Stanković izostao je zbog problema sa zubom, Riota Noma stiže za nekoliko dana, dok Nikola Aksentijević nije opravdao izostanak i zbog čega će biti kažnjen.

Početak prolećnog dela sezone zakazan je za 17.februar, a Nišlije će u okviru 23.kola ugostiti ekipu OFK Bačka.

FOTO: fkradnickinis.rs