Derbi meč 24.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Subotici gde domaći Spartak Ždrepčeva krv dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Tradicija je apsolutno na strani lidera šampionata, ali su mečevi u Subotici uvek bili kvalitetni i borbeni, često i neizvesni do samog kraja, a poslednji je završen podelom bodova.

Subotičani trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli sa 40 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu poraženi su kao gosti u duelu sa ekipom Voždovca rezultatom 4:3. Crveno-beli trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli sa 60 bodova, a u prethodnom kolu ubedljivo su na svom stadionu porazili ekipu Javor Matisa rezultatom 3:0.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Beogradu završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 1:0(1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Ričmond Boaći sa ’’bele tačke’’. Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2009-2017) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 14 pobeda, uz 2 remija i 2 poraza. Oba trijumfa Subotičani su izborili na svom terenu, a zanimljivo je da je poslednji duel odigran u Subotici tokom prethodne sezone završen nerešenim rezultatom (1:1).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno respekta prema protivniku, ali i umerenim optimizmom. Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Aleksandar Veselinović istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj uoči ovog susreta da je zabrinut zbog očajnog stanja u kome se teren nalazi i mogućnosti da dođe do povreda igrača oba tima:

’’Predstoji nam utakmica sa u ovom momentu najboljom ekipom u Srbiji. Sa velikom dozom poštovanja i jednim iskrenim čestitkama dočekujemo Crvenu zvezdu zbog onoga kako su nas uz Partizan predstavljali u Evropi. Crvena zvezda je protiv jedne veoma kvalitetne ekipe kao što je CSKA iz Moskve, čiji budžet premašuje 100 miliona evra, koja ima veoma iskusne igrače i najčešče proleće dočeka u evropskim takmičenjima, odlično odigrala i čini se da je nedostajalo samo malo sportske sreće. Sve nam to govori da ćemo igrati protiv jednog izuzetnog protivnika, ali mi je jako žao što će se takav praznik fudbala odigrati pod takvim vremenskim uslovima. Nisam od onih koji traže ikakve alibije, kako nama tako će biti i Crvenoj zvezdi, ali moram da istaknem da ovo nisu fudbalski uslovi. Stanje terena u Subotici je protiv aktera i protiv gledalaca. Pre deset minuta smo bili na terenu i ono čega se jedino plašim da ne dođe do povrede jednih i drugih aktera u tom susretu. Mislim da niko neće imati korist od ove utakmice osim bodova. Spremni smo da odigramo kvalitetnu utakmicu, koliko nam to dozvoli Crvena zvezda. Želimo da se na kraju utakmice pogledamo u ogledalo i kažemo da smo pružili svoj maksimum, pa ćemo videti koji će nam to rezultat doneti. Imamo puno neizvesnosti oko sastava tima, zbog povređenih igrača, i tek ćemo u nedelju ujutru znati ko će početi utakmicu, što nam pravi problem oko pripreme ovog duela.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju još uvek se sumiraju utisci iz Moskve, ali su svi svesni da se mora gledati napred i maksimalno posvetiti nastavku borbe u domaćim takmičenjima. O tome je na redovnoj konfereniji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da izuzetno poštuje protivnika koji na klupi ima odličnog stručnjaka i koji je tokom jesenje polusezone postizao sjajne rezultate:

’’Idemo na jedno od težih gostovanja u domaćem prvenstvu. O Spartaku mogu da kažem sve najlepše, imaju odličan igrački kadar, koji za mene nije bio iznenađenje, jer znam da im je trener Aca Veselinović, moj prijatelj i odličan stručnjak. Zajedno smo nekada igrali u omladincima Crvene zvezde. Znam njegovu filozofiju, gde god da je radio pravio je odličnu ekipu i zato sam znao da će takav slučaj biti i u Spartaku. Subotičani su bili najprijatnije iznenađenje i imali možda i najviše igrača koji su obeležili jesenji deo prvenstva. Ipak, neminovnost u našem fudbalu je da odlaze najbolji fudbaleri, ali i pored toga Spartak je protiv Napretka pružio odličnu partiju. Zato nas očekuje izuzetno teška utakmica, gostovanje u Subotici je uvek nezgodno, ali mi sada moramo da se fokusiramo na našu ligu. Pričao sam sa svojim igračima, svi smo apsolutno spremni za nastavak i borbu u domaćem prvenstvu, kao i u Kupu. Ne znam koliko će sutrašnja utakmica biti lepa za gledanje, jer su vremenske prilike loše i ne znamo u kakvom će stanju biti teren. Zbog toga će možda utakmica biti sa tehničke strane manje lepa, ali sastaju se dve odlične ekipe koje će bez sumnje pružiti svoj maksimum.’’

Ulaznice za ovaj susret već su u prodaji, a cene ulaznica su sledeće: Sever – 200,00 dinara, Jug – 350,00 dinara, Istok – 350,00 dinara i Zapad – 400,00 dinara. Cena ulaznica za decu do 14 godina starosti je 100,00 dinara.

Derbi meč 24.kola Super lige Srbije između Spartaka i Crvene zvezde igre se sutra, u nedelju 25.februara 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com