Jedan od najatraktivnijih mečeva 25.kola Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde lider šampionata Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Voždovca. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima koji igraju napadački fudbal, a ’’zmajevi’’ su već pokazali da umeju sa ’’večitima’’, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 63 osvojena boda, a u prethodnom kolu crveno-beli su savladali ekipu Spartaka na teškom gostovanju u Subotici (1:2). Ekipa Voždovca trenutno zauzima 6.mesto na tabeli sa 39 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su na svom stadionu savladali ekipu kruševačkog Napretka (3:2).

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč odigran na Dušanovcu završen je pobedom crveno-belih rezultatom 0:2(0:1). Strelci za gostujući tim bili su Mičel Donald i Gelor Kanga. Ako posmatramo rezultate prethodnih 15 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2005-2017) crveno-beli su bili daleko uspešniji sa 11 pobeda, uz 3 poraza i jedan remi. Voždovčani su do pobeda stizali isključivo kao domaćini, poslednji put prethodnog proleća, uz samo jedan remi na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u sezoni 2014/15.


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru domaćina sve je spremno za još jedan važan meč u borbi za titulu, prvi u gustom rasporedu koji sledi. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da bodovna prednost nije prevelika, jer sledi podela osvojenih bodova:

’’Ove nedelje smo imali malo više vremena i sutra nastavljamo gde smo stali. Utakmica ništa lakša niti teža nego sve ostale koje igramo. Voždovac je samo još jedna u nizu ekipa koja dolazi iz gonjeg dela tabele i koja će nam biti protivnik i u plej-ofu. To je mlada, poletna ekipa koja je znala u prošlosti da nam napravi dosta problema, pogotovo u toj prošlogodišnjoj utakmici, znamo šta se sve izdešavalo na krovu. To znači da je to ekipa koja želi da igra fudbal. Za nas je dobro da nemamo povređenih igrača, na sve mogu da računam i videćemo u kom ćemo sastavu da izađemo. Ulazimo u niz od pet utakmica koje ćemo igrati u ritmu sreda-nedelja. Lepa prilika da dođe publika da podrži ove momke u što većem broju da nam pruži podršku za sutrašnju utakmicu. Ne utiče razlika na tabeli na nas, mi ne možemo da pravimo kalkulacije. Želimo da budemo ono što jesmo, da damo sve od sebe na svakoj utakmici i radimo ono što treba, a ujedno i rastemo iz utakmice u utakmicu. Što se tiče razlike, ne razmišljamo o njoj, rekao sam igračima pred početak da krećemo od nule, i računi se svode na kraju. To sad u ovom trenutku deluje mnogo, ali posle deljenja bodova neće biti i nismo opterećeni time.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

Gosti u ovaj meč ulaze u dobrom raspoloženju, nakon pobede u prethodnom kolu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović koji je istakao da je susret sa Crvenom zvezdom sjajna prilika za dokazivanje:

’’Ono što nas raduje je da smo u dobrom raspoloženju odradili nedelju posle pobede protiv Napretka. Kapiten Pavlović nam se pridružio, odradio je kaznu suspenzije. Imamo samo jednog povređenog igrača, a to je Mašović, koji je zadobio povredu pre par dana na treningu, mada smo kompletni i dobro raspoloženi i sa nestrpljenjem očekujemo meč sa Crvenom zvezdom. Ovo je prilika da se protiv najboljih pokažete, testirate i da vidite do kog ste nivoa stigli. Naša ekipa je sa novim trenerima i sa puno novih igrača i sve je to potrebno uklopiti, ali mislim da smo na dobrom putu i na dobrom pravcu i Crvena zvezda je idealna prilika da vidimo gde smo sada trenutno. O Crvenoj zvezdi ne treba trošiti reči. Ove godine su prikazali najbolji fudbal i sa razlogom su prvi na tabeli. Svakako nećemo tamo otići da igramo sa belom zastavom, već ćemo pokušati da demonstriramo sve ovo što smo uradili u prethodna dva meseca, i da pokušamo da napravimo što je više moguće problema Crvenoj zvezdi.’’

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda odlučila je da ulaz na stadion ’’Rajko Mitić’’ bude besplatan za sve koji ponesu navijački šal.

Meč 25.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Voždovca igra se danas, u subotu 03.marta 2018.godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com