Derbi meč 26.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Crvene zvezde. Susreti ovih rivala uvek su izuzetno zanimljivi i pravi magnet za publiku koja voli napadački fudbal, pa treba očekivati odličnu utakmicu i veliku posetu na stadionu ’’Karađorđe’’.

Ekipa Vojvodine trenutno zauzima 8.mesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu Novosađani su poraženi na gostovanju u Kruševcu od ekipe Napretka rezultatom 1:0. Ekipa Crvene zvezde trenutno zauzima 1.mesto na tabeli sa 66 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu crveno-beli su na svom stadionu savladali ekipu Voždovca rezultatom 2:1.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan susret, a meč u Beogradu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde rezultatom 2:0(1:0). Strelci su tom prilikom bili Mičel Donald i Gelor Kanga. Ako posmatramo rezultate prethodna 54 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2017) Beograđani su bili mnogo uspešniji sa 36 pobeda, uz 8 remija i 10 poraza. Zanimljivo je da su fudbaleri Crvene zvezde u svoju korist rešili poslednja četiri susreta.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini ovaj meč dočekuju sa puno optimizma i u slavljeničkoj atmosferi povodom 104.rođendana kluba. Šef stručnog štaba novosadskog tima Ilija Stolica istakao je tokom redovne konferencije za medije održane pred ovaj susret prema lideru šampionata mora imati respekta i da je to važan test za njegov tim:

’’Velika je stvar i fenomenalno je biti deo kluba sa ovakvom istorijom i tradicijom, te koristim priliku da svima nama čestitam rođendan. Naravno, tako velika tradicija nas obavezuje da u skladu sa njom nastupimo ne samo na sutrašnjoj utakmici, nego i na svim narednim mečevima koji su pred nama. O protivniku nema potrebe posebno trošiti reči, niti vršiti individualnu analizu njihovih igrača. Stručni štab im je fantastičan i čestitam i njima na rezultatima koje su ostvarili, prvenstveno u Evropi, odnosno na načinu na koji su predstavili srpski fudbal. Očekuje nas snažan i organizovan tim, koji je u prvenstvu već napravio razliku u trci za šampionsku titulu. Prema tome treba i moramo da imamo respekt, ali ipak, teren je nešto sasvim drugo. Siguran sam da kao ekipa rastemo iz utakmice u utakmicu, kao i u to da je sutrašnji meč jedan od važnijih testova na putu ka ostvarenju naših ambicija i zato znam da ćemo biti spremni.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju svi očekuju težak meč, ali i nastavak uspešnog niza. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba beogradskog tima Vladan Milojević koji je istakao da nikoga ne sme da zavara trenutna pozicija Vojvodine na tabeli:

’’Nastavljamo niz utakmica sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Vojvodina je uvek izazov, znamo da je pored Zvezde i Partizana klub koji je uvek u vrhu domaćeg šampionata. Gde god da igramo utakmica sa Vojvodinom je derbi. Možda su u prethodnom periodu Novosađani imali neke turbulencije u jesenjem delu šampionata, ali su se konsolidovali sa dolaskom dosta novih igrača i novog trenera i napravili su prepoznatljivu igru. Novosađani su uvek voleli da njihov klub igra lep fudbal, i danas je tako i to nam daje za pravo da očekujemo dobru utakmicu. Prošlo je loše vreme i očekujem pun stadion i odličnu podršku. Ne treba da nas zavara trenutna pozicija Vojvodine na tabeli, jer sigurno zaslužuju bolji plasman. Bez obzira na sve očekujem da ćemo se susresti u plej-ofu.’’

Ulaznice za ovaj susret na dan njegovog odigravanja mogu se kupiti na blagajnama stadiona. Blagajne će biti otvorene od 13:00 časova, a cene ulaznica su sledeće: Sever – 100,00 dinara, Jug – 100,00 dinara i Zapad – 500,00 dinara. Ulaznice za istočnu tribinu neće se naći u slobodnoj prodaji, već će biti besplatno podeljene školama u okviru projekta “Jedan za sve”.

Derbi susret 26.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Crvene zvezde igra se sutra, u sredu 07.marta 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com