Zanimljiv meč igra se danas na Dušanovcu gde u okviru 26.kola Super lige Srbije domaći Voždovac dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Biće to važan duel za oba tima u borbi za plasman u plej-of fazu, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Ekipa Voždovca trenutno zauzima 7.mesto na tabeli sa 39 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu ’’zmajevi’’ su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde rezultatom 2:1. Ekipa Mladosti trenutno zauzima 9.mesto na tabeli sa 33 osvojena boda, a u prethodnom kolu Lučanci su na svom terenu savladali subotički Spartak Ždrepčeva krv rezultatom 2:0.

Dva tima su već odigrala jedan susret tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Lučanima završen je pobedom ekipe Voždovca rezultatom 1:3(0:1). Pogodak za domaći tim postigao je Husnidin Gafurov, dok su strelci za gostujući tim bili Marko Putinčanin, Aleksandar Filipović i Todor Petrović. Ako posmatramo rezultate prethodnih 10 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 2004-2017) beogradski ti je bio dosta uspešniji sa 7 pobeda, uz 2 poraza i jedan remi. Zanimljivo je da Lučanci kao gosti nisu osvojili nijedan bod u duelima sa ekipom Voždovca.


FOTO: fkvozdovac.rs

Domaći tim u ovaj meč ulazi samo nekoliko dana nakon poraza u duelu sa liderom šampionata, a dobra igra koju su pokazali daje im pravo da veruju u pozitivan ishod susreta sa Lučancima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Miloš Veselinović koji je istakao da očekuje tešku utakmicu, ali i osvajanje sva tri boda:

’’Mi smo na početku ove serije od tri utakmice za sedam dana. dolazimo iz utakmice protiv Crvene zvezde gde smo posle šokantne završnice ostali bez jednog boda. Ipak, igra i sve što smo pokazali, pogotovo u drugom poluvremenu, daje nam razloga za optimizam, ali mi smo tu utakmicu arhivirali i zaboravili. Spremamo se za utakmicu sa ekipom Mladosti. Za nas vrlo bitna utakmica, kao i svaka druga, jer želimo da imamo kontinuitet dobrih rezultata i dobrih igara i da iz svega izvučemo benefit. Što se tiče gostiju, radi se o jednoj organizovanoj ekipi sa dosta kvalitetnih superligaških igrača i sa trenerom koji dugo godina radi u kontinuitetu. Možemo biti sigurni da ćemo imati jako težak zadatak. Nismo imali puno vremena za pripremu zbog subotnjeg meča sa Zvezdom, ali jučerašnji trening daje razloga za optimizam. Dobro smo se oporavili , veoma smo raspoloženi za meč i znam da ćemo zabeležiti dobru igru i nadam se da će to biti dovoljno za osvajanje nova tri boda.’’

U taboru gostiju pobeda u prethodnom kolu popravila je raspoloženje i uticala na samopouzdanje i optimizam igrača pred rasplet u borbi za plej-of. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i iskusni prvotimac lučanskog tima Janko Tumbasević koji je istakao da će njegov tim pokušati da iskoristi svaku priliku da popravi plasman na tabeli:

’’Ekipu Voždovca izuzetno poštujemo, zaslužili su to ovosezonskim rezultatima. U prošlom kolu je pružila žestok otpor Crvenoj zvezdi i malo je nedostajalo da na najvećem srpskom stadionu priredi iznenađenje. Posle važnih bodova osvojenih u prošlom kolu protiv Subotičana ponovo smo stekli šanse za plasman u plej-of. Nije sve u našim rukama, jer moramo da gledamo i u druga dvorišta, u zasotatku smo, četiri boda nas dele od crte. Učinićemo sve da do kraja regularnog dela poboljšamo status i ako se ukaže prilika prekoračimo liniju koja razdvaja gornji od donjeg dela tabele.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Voždovca i Mladosti igra se danas, u sredu 07.marta 2018.godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: fkvozdovac.rs