Najbolji igrač 26.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nikola Petković, strelac oba pogotka za Zemun u pobedi nad ekipom Spartak Ždrepčeva krv u Subotici.

Odigrano je i četvrto prolećno kolo koje je donelo mnogo uzbuđenja, odličnih utakmica i veliki broj golova, nešto više od tri po meču. Derbi u Novom Sadu pripao je beogradskim crveno-belima koji su uz dosta muke stigli do sva tri boda, aktuelni šampion Partizan je konačno stigao do trijumfa u susretu sa ekipom Rada, Nišlije su novom pobedom ostvarenom u Ivanjici nastavili niz dobrih rezultata, pobednika nije bilo na Voždovcu i u Čačku gde su gostovali Mladost i Čukarički, a važne pobede u borbi za opstanak u elitnom rangu ostvarili su OFK Bačka, Mačva i Zemun. Zemunci su do pobede stigli na izuzetno teškom gostovanju u Subotici i to nakon preokreta, a meč je završen rezultatom 1:2(1:0). Najzaslužniji za to svakako je Nikola Petković, jedno od najzvučnijih pojačanja ovog tima pristiglih tokom zimske pauze, koji je na svom debiju za plavo-zelene sa dva fantastično izvedena slobodna udarca praktično sam savladao ’’golubove’’ koji su u ovom susretu bili opasniji rival. Zbog toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg akera ovog prvenstvenog kola. Treba reći da je odličnu partiju pružio i prvotimac OFK Bačka, mladi Luka Luković, u pobedi svog tima nad ekipom Radnika.

Gosti su dobro otvorili meč i već u uvodnim minutima pogodili okvir gola. Subotičani su se potom oslobodili pritiska i stvorili nekoliko ozbiljnijih šansi. Vodeći pogodak domaćeg tima viđen je u 38.minutu susreta, nakon sjajne asistencije Nemanje Nikolića i preciznog udarca Ognjena Đuričina. Drugo poluvreme donelo je potpuni preokret u režiji iskusnog Nikole Petkovića koji je u dva navrata, u 59. i 68.minutu susreta, bio izuzetno precizan izvođač slobodnih udaraca sa gotovo identične pozicije i doneo sva tri boda svom timu.


FOTO: FK Zemun

Nikola Petković (31) je rođen u Beogradu, igra na pozicijama centralnog ili levog beka, a tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, turske timove Genclerbirligi i Oftasspor, Crvenu zvezdu, nemački Ajntraht, ruski Tomsk, saudijski Al-Ahli Jeddah, izraelski Hapoel Tel Aviv, australijski Sydney, belgijski Westerlo i kineski Funde. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U-21).

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: