Najbolji igrač 27.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Luka Luković, strelac oba pogotka za OFK Bačka u važnoj pobedi nad gostujućom šabačkom Mačvom.

Odigrano je i peto prolećno kolo u okviru Super lige Srbije koje su obeležili okršaji timova iz donjeg dela tabele, zatim pobede Partizana, Vojvodine i Spartaka na izuzetno teškim gostovanjima, kao i remi Crvene zvezde i Napretka na stadionu ’’Rajko Mitić’’. U borbi za opstanak u elitnom rangu takmičenja važne pobede ostvarile su ekipe Zemuna, Rada, Radnika i OFK Bačka. Ekipa iz Bačke Palanke savladala je na svom stadionu ekipu Mačve rezultatom 2:1(0:0) i tako je ’’preskočila’’ na tabeli, a najzaslužniji za to sigurno je mladi prvotimac Luka Luković koji je postigao oba pogotka za svoj tim. Bio je to drugi uzastopni meč na kome je ovaj fudbaler bio dvostruki strelac i najbolji akter, a ne baš sjajne pozicije iz kojih je precizno pogađao mrežu protivnika najbolje pokazuju da se nalazi u fantastičnoj formi i da je reč o izuzetno talentovanom fudbaleru. U prethodnom kolu bio je blizu laskavog priznanja, a ovoga puta on je bez dileme izbor naše redakcije za najboljeg igrača ove runde takmičenja. Treba reći da su u nedelju odlične partije pružili i Vinsent Eze (Vojvodina) i Ognjen Ožegović (Partizan).

Prvo poluvreme ovog susreta nije donelo puno toga, a nekoliko solidnih akcija na obe strane nije pratila i kvalitetna završnica. Rasplet je donelo drugo poluvreme u kome je domaći tim bio konkretniji i odlučniji u nameri da oosvoji sva tri boda. Igrao se 59.minut susreta kada je ekipa iz Bačke Palanke stigla do vođstva, a strelac je bio Luka Luković. On je sjajno prošao po desnoj strani, driblingom se oslobodio svog čuvara, a onda iskosa iz dosta teške pozicije precizno pogodio suprotan ugao gola Šapčana. Ipak, ekipa Mačve se nije predavala, pa je u 74.minutu susreta najbolji strelac ovog tima Bojan Matić uspeo da izjednači rezultat. Kada se činilo da će dva tima podeliti bodove, mladi Luka Luković je ponovo zablistao i doneo veliku radost domaćim navijačima. Igrao se 86.minut susreta kada je vezni fudbaler OFK Bačka primio loptu na ivici šesnaesterca, malo iskosa sa desne strane, a zatim više preciznim nego snažnim udarcem matirao golmana gostiju Nenada Filipovića. Šapčani su u poslednjih nekoliko minuta pokušavali da stignu do izjednačenja, ali je najbolju priliku osujetio golman domaćeg tima Nemanja Jevrić, pa je rezultat ostao nepromenjen.


FOTO: fkbacka.com

Luka Luković (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom karijere je nastupao i za novosadsku Vojvodinu i švajcarski klub Biel-Bienne, odakle je i stigao u redove OFK Bačka. Za superligaša iz Bačke Palanke je ove sezone odigrao 22 susreta i postigao 7 pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U-18, U-19).

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: