Najbolji igrač 28.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Momčilo Mrkaić, dvostruki strelac za ekipu Javor Matisa u remiju sa ekipom Čukaričkog na stadionu u Ivanjici.

Odigrano je i šesto prolećno kolo u okviru Super lige Srbije koje nam nije donelo lep fudbal, ali je viđena velika borba za svaki bod. Crvena zvezda i Partizan stigli su do važnih pobeda u borbi za titulu, derbi kola pripao je ekipi Voždovca koja je uspela da savlada Nišlije, Čačani su ostvarili važan trijumf u borbi za opstanak, dok je najveće iznenađenje napravila ekipa Zemuna koja je u Novom Sadu ubedljivo savladala ekipu Vojvodine. Najzanimljiviji meč odigran je u Ivanjici gde je domaći Javor Matis bio nadomak pobede nad ekipom Čukaričkog, ali su izabranici Vlade Jagodića u poslednjih pola sata ’’prokockali’’ dva gola prednosti, pa je meč završen rezultatom 3:3(2:1). I pored činjenice da nisu stigli do sva tri boda, treba reći da su Ivanjičani odigrali odličan meč, a da je najbolji akter bio Momčilo Mrkaić koji je postigao dva pogotka i pokazao da će biti veliko pojačanje u borbi za opstanak u elitnom rangu. Visoki napadač Javor Matisa sjajno se kretao, sarađivao sa saigračima i ulazio u šanse, a u kjučnim trenucima bio je efikasan u njihovoj realziaciji. Zbog svega toga izabran je za najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola, a treba reći da je najvećeg konkurenta imao u japanskom internacionalcu Noboru Šimuri (FK Spartak ŽK) koji je takođe pružio odličnu partiju.

Domaći tim je odlično otvorio utakmicu, sa nekoliko izglednih prilika, a jednu od njih realizovao je u 16.minutu Miloš Karišik. Sa leve strane centaršut je uputio Aleksa Amanović, a iskusni štoper je bio na pravom mestu i izuzetno preciznim udarcem glavom savladao golmana ’’brđana’’. Gosti su se nakon primljenog gola oslobodili pritiska što im je vrlo brzo donelo izjednačenje. Igrao se 24.minut kada je nakon kornera izvedenog sa leve strane lopta stigla do Darka Zorića koji je pogodio okvir gola, a odbijenu loptu Marko Docić je poslao iza leđa golmana Vladana Đogatovića. Domaći tim je potom nastavio sa napadima, a do novog vođstva Ivanjičani su stigli u 43.minutu susreta. Centaršut je sa leve strane ponovo uputio Aleksa Amanović koji je ovoga puta u šesnaestercu gostiju pronašao Momčila Mrkaića, a snažni napadač se sa lakoćom oslobodio dvojice čuvara i sa ivice peterca rutinski matirao golmana Aleksandra Kirovskog. Već na staru drugog dela igre domaći tim je stigao do dva gola prednosti. Igrao se 47.minut kada je rezervista Dino Dolmagić u desnom uglu ’’ukrao’’ jednu loptu odbrani gostiju, zatim je dodao do Momčila Mrkaića, a ovaj je fantastičnim udarcem iskosa sa desne strane pogodio gornji desni ugao gola ’’brđana’’. Kada su svi na stadionu bili sigurni da će domaći tim stići do važnih bodova usledio je veliki pad koncentracije i autogol Miloša Karišika u 62.minutu susreta. To kao da je bio signal za ’’brđane’’ da je preokret moguć, što se rezultiralo novim pogotkom i izjednačenjem. Petar Bojić je ’’povukao’’ jednu kontru po levoj strani, zatim je na desnom boku pronašao rezervistu Beka Fofanu, a ovaj je idealno uposlio drugog rezervistu Ognjena Mudrinskog koji se iskusno iskrao svom čuvaru Milošu Karišiku i sa ivice peterca rutinski pogodio mrežu domaćeg tima. Isti igrač je samo tri minuta kasnije dobio crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača, ali Ivanjičani do kraja utakmice nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost.


FOTO: fkjavor.com

Momčilo Mrkajić (27) je rođen u Trebinju (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Leotara. Kasnije je nastupao za Bežaniju, beloruski Gomel, Zemun, BSK iz Borče, zvorničku Drinu, Radnik iz Bijeljine, Vitez i Zrinjski iz Mostara, odakle je ove zime i stigao u Ivanjicu. Tokom proleća je zabeležio šest nastupa i postigao četiri pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: