Prvi meč 31.kola Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći Zemun dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Oba tima ulaze u završnu fazu borbe za opstanak u kojoj će svaki bod biti jako bitan, pa treba očekivati čvrstu i zanimljivu utakmicu.

Ekipa Zemuna trenutno zauzima 10.mesto na tabeli,  a nakon podele bodova na svom kontu ima 18 bodova. Zemunci su u prethodnom kolu kao gosti poraženi od ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:1. Ekipa OFK Bačka trenutno zauzima 13.mesto na tabeli, a nakon podele bodova na svom kontu ima 15 bodova. Bačkopalančani su u prethodnom kolu kao gosti poraženi od ekipe Javor Matisa, a rezultat je bio 2:1.

Dva tima su tokom aktuelne sezone odigrala dva međusobna susreta, a nešto uspešnija bila je ekipa iz Bačke Palanke. Prvi meč odigran je u Zemunu, a završen je nerešenim rezultatom 1:1(1:0). Domaći tim poveo je golom Justasa Lasickasa, da bi OFK Bačka do boda stigla golom Dina Šarca u samom finišu meča. Drugi meč odigran je u Bačkoj Palanci, a domaći tim slavio je rezultatom 1:0(0:0). Strelac jedinog pogotka bio je Damir Čeković koji je bio precizan sa ’’bele tačke’’.


FOTO: fkbacka.com

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno samopouzdanja, kao jedan od uspešnijih timova ovog proleća. O tome je u svojoj izjvai za medije datoj pred ovaj susret govorio i prvotimac plavo-zelenih Nikola Petković koji je istakao da će njegov tim ići na pobedu:

’’Idemo na tri boda. Već smo zaboravili poraz od Zvezde i odmah posle utakmice sa liderom usmerili pažnju na okršaj sa Palančanima. Po kvalitetu ne zaslužujemo plej-aut. Važno je da produžimo kontinuitet dobrih rezultata i trijumfima na domaćem terenu ekspresno rešimo dalju sudbinu Zemuna. Njihovi porazi nas neće zavarati, radi se o mnogo boljoj ekipi nego što govore njihovi poslednji bilansi. Ne bi trebalo zaboraviti da su pred Zvezdom jesenas ostali uzdignutih glava i prekinuli tadašnji niz lidera od osam uzastopnih pobeda. Ukoliko ipak želimo da ostvarimo ono zbog čega smo došli u klub moramo pobeđivati pred našim navijačima, bez obzira na ime protivnika.’’


FOTO: fkbacka.com

U taboru gostiju nisu zadovoljni  rezultatima prethodnih nekoliko susreta, ali su ipak optimisti pred duel sa Zemuncima. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i iskusni prvotimac bačkopalanačkog superligaša Veseljko Trivunović koji je istakao da očekuje teško gostovanje i da bi bio zadovoljan i jednim bodom:

’’Očekuje nas teško gostovanje dobrom protivniku. Mislim da bismo u utakmicu morali da uđemo hladne glave. Činjenica je da sa gostovanja nismo doneli mnogo bodova, ali i pored toga naša ekipa ima kvalitet i potencijal. Razlog što smo na gostujućim terenima osvojili mali broj bodova leži u činjenici da nismo imali sreće u završnicama nekih utakmica. Dobra su ekipa koju odlično vodi šef stručnog štaba Milanović. Sa druge strane, pokazaćemo u Zemunu da nam je mesto u Super ligi. Ako ništa drugo možemo sigurno do boda. Da bismo to postigli svaki naš igrač mora dati sve od sebe i pružiti dobru igru. U tom slučaju verujem da rezultat neće izostati.’’

Meč 31.kola Super lige između Zemuna i OFK Bačka igra se danas, u petak 13.aprila 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: fkbacka.com