Prvi meč 33.kola Super lige Srbije igra se u Zemunu gde istoimeni superligaš dočekuje goste iz Čačka, ekipu Borca. Nijedna ekipa iz plej-aut grupe još uvek nije obezbedila opstanak u eliti, a Čačani su najdalje od ostvarenja tog cilja, pa treba očekivati veliku borbu za bodove.

Ekipa Zemuna trenutno zauzima 10.mesto na tabeli sa 21 bodom na svom kontu. U prethodnom kolu plavo-zeleni su kao gosti poraženi od ekipe Javor Matisa, a rezultat je bio 1:0. Ekipa Borca trenutno zauzima poslednje 16.mesto na tabeli sa 12 bodova na svom kontu. U prethodnom kolu Čačani su na svom terenu pretrpeli poraz od ekipe Mladosti, a rezultat je bio 0:2.

Dva tima su se već dva puta sastajala tokom aktuelne sezone, a Zemunci su bili uspešniji. Prvi meč odigran je u Čačku, a završen je nerešenim rezultatom 0:0. Drugi meč odigran je ovog proleća u Zemunu, a domaći tim je slavio ubedljivo rezultatom 3:0(2:0). Strelci su na tom susretu bili Amer Dupovac (autogol) i Dejan Đenić (dva pogotka). Ako posmatramo rezultate prethodnih 18 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2018) ekipa Zemuna je bila nešto uspešnija sa 7 pobeda, uz 6 remija i 5 poraza. Zanimljivo je da su Čačani samo jednom slavili u Zemunu i to u sezoni 2006/07 kada je rezultat bio 0:2.

U taboru domaćina vlada veliki optimizam, a pobeda u susretu sa ’’fenjerašem’’ dodatno bi učvrstila njihovu dobru poziciju u borbi za opstanak. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i iskusni prvotimac plavo-zelenih Pavle Ninkov koji je naglasio da je njegov tim igrama dokazao da zaslužuje mesto u eliti:

’’Učinićemo sve da iskoristimo jednu od nekoliko meč lopti i na vreme rešimo status. Našoj ekipi nije mesto u plej-autu, partijama u dosadašnjem toku proleća zaslužuje mesto uz vodeće klubove. Zemun raspolaže sa velikim brojem dokazanih i kvalitetnih fudbalera. Uverio sam se u sjajnu organizaciju kluba. Sve je više mladih igrača, polako postaju okosnica tima, i zbog toga ovaj klub ne treba da brine za budućnost.’’

On se potom osvrnuo i na kvalitet današnjeg protivnika istakavši da očekuje snažniji otpor u odnosu na prethodni susret:

’’Nije to onaj Borac koji smo savladali na startu proleća. Čačani su mnogo disciplinovaniji i opasniji. Ukoliko međutim ponovimo ranije igre, ubeđen sam da ćemo slaviti. Kada gledamo samo u svoje dvorište svakoga možemo da dobijemo. Sa tri boda bismo se približili opstanku, a zbog tog cilja smo zimus svi i došli.’’

Gosti u ovaj meč ulaze pod velikim pritiskom, jer im je pobeda neophodna kako bi zadržali šanse za opstanak u elitnom rangu. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’zebri’’ Vladimir Stanisavljević koji je istakao da će njegov tim u svakoj utakmici ići na pobedu:

’’Psihološki jako težak trenutak za sve nas posle poraza od Mladosti. Mi smo suočeni sa činjenicom da igramo uvek protiv rivala koji su u najjačem sastavu i da se eto pojedini timovi specijalno odmaraju za Borac. Šta je tu je. Nismo se predali, u opticaju je još 15 bodova i u svakoj utakmici ćemo ići na pobedu. Nećemo poput drugih kalkulisati, jer jednostavno želimo čisto i pošteno, kako je bilo i do sada, da okončamo sezonu. Zemun je jak rival, skoro su nas pobedili i očekujem da sutra pokažemo pravo lice. Voleo bih da se moji igrači ugledaju na našeg mladog kadeta Stefana Lazića koji bije mnogo važniju bitku, a sa svojom porodicom je nasmejan došao na stadion i pružio nam podršku. Još jednom podvlačim da predaje nema.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’zebri’’ Miloš Perišić koji je istakao da je veliki broj bodova još u opticaju i da nema predaje:

’’Poraz od Mladosti nam je jako teško pao. Psihološki smo posrnuli u nastavku, ali kao pravi profesionalci se moramo boriti dokle god postoji šansa da se izbori opstanak. Bez obzira na zaostatak veliki broj bodova je još u opticaju. Daćemo sve od sebe i već sutra pokušati da se aktivno vratimo u borbu za opstanak.’’

Meč 33.kola Super lige Srbije između Zemuna i Borca igra se danas, u sredu 25.aprila 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.