Najbolji igrač 35.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Luka Mićić, dvostruki strelac za ekipu OFK Bačka u ubedljivoj pobedi nad gostujućom ekipom Javor Matisa.

Odigrano je i peto kolo doigravanja u okviru Super lige Srbije u sezoni 2017/18, a kako stvari sada stoje čeka nas velika borba i u poslednja dva kola, barem kada je reč o mestima koja vode u Evropu i jednom od dva mesta koja vode u niži rang. Ono što je izvesno to je da će se ekipa Borca sledeće sezone takmičiti u okviru Prve lige Srbije, a da su ekipe Napretka i Vojvodine izgubile šansu da na leto igraju evropske kvalifikacije. U okviru plej-of grupe ekipe Crvene zvezde, Radničkog i Čukaričkog savladale su ekipe Spartaka, Vojvodine i Voždovca, dok su Partizan i Napredak odigrali nerešeno. U okviru plej-aut grupe ekipe Radnika, OFK Bačka i Rada savladale su ekipe Zemuna, Javor Matisa i Borca, dok su ekipe Mladosti i Mačve podelile bodove. Za ubedljiv trijumf ekipe OFK Bačka rezultatom 4:0(3:0) nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak, ekipom Javor Matisa, najzaslužniji je mladi prvotimac Luka Mićić koji je sa dva pogotka u važnim trenucima utakmice dao ogroman doprinos osvajanju izuzetno važnih bodova. Pokazao je izuzetnu snalažljivost i hladnokrvnost prilikom realizacije stvorenih šansi, zbog čega je od strane naše redakcije izabran za najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola. Treba reći da izbor ovoga puta nije bio ni najmanje lak, jer su jednako dobre partije ovog vikenda pružili i njegov saigrač Luka Luković, zatim Siniša Babić (Radnički Niš), Saša Ilić i Đorđe Jovanović (Partizan), Dejan Joveljić (Crvena zvezda), kao i Samjuel Ovusu (Čukarički).

Ekipa iz Bačke Palanke je još jednom odigrala sjajan meč na svom stadionu gde su ove sezone samo timovi iz gornjeg dela tabele uspevali da uzmu neki bod. Do vođstva su stigli već u 10.minutu susreta, nakon kaznenog udarca dosuđenog zbog prekršaja nad Zvonkom Vargom. Siguran egzekutor najstrože kazne bio je Miroslav Bjeloš. Drugi pogodak viđen je već u 18.minutu susreta nakon akcije Luke Lukovića po desnoj strani. Mladi fudbaler OFK Bačka je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, pronašao na ivici peterca svog imenjaka Luku Mićića, a ovaj se sjajno snašao, oslobodio čuvara i matirao golmana Vladana Đogatovića. Asistent kod drugog pogotka bio je i strelac trećeg u 38.minutu susreta. Luka Luković je prošao po desnoj strani, stigao do korner linije, a onda iznenada iz gotovo ’’mrtvog ugla’’ majstorski pogodio mrežu gostiju. U drugom poluvremenu domaći tim je nastavio sa žestokim napadima, ali i pored činjenice da je Javor Matis od 55.minuta imao igrača manje viđen je samo jedan pogodak. Igrao se 69.minut susreta kada je Luka Mićić ’’ukrao’’ jednu loptu na sredini terena, zatim je prosledio na levu stranu ka Luki Lukoviću, a ovaj mu je idealno uzvratio videvši da se velikom brzinom ubacuje po desnoj strani. Mladi krilni napadač je primio loptu na ivici peterca, majstorski zaobišao golmana Vladana Đogatovića i postigao svoj drugi pogodak na utakmici.


FOTO: fkbacka.com

Luka Mićić (23) je rođen u Inđiji gde je u istoimenom prvoligašu i započeo fudbalsku karijeru. Igra na poziciji krilnog napadača, a u Bačku Palanku je stigao prošlog leta iz ekipe BSK Batajnica. Prethodno je nastupao i za ekipe Dunav Stari Banovci i Radnički Nova Pazova. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 33 nastupa, od čega 24 kao starter, i postigao 9 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: