Letnji prelazni rok za sezonu 2018/19 donosi kao i uvek velike kadrovske promene u svim superligaškim klubovima, a mi ćemo kada su u pitanju dolasci igrača pratiti dešavanja na dnevnom nivou i izveštavati vas samo o zvaničnim transferima.

(31/08/2018 – Proleter) – Dva velika pojačanja poslednjeg dana

Poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka uprava novosadskog Proletera dovela je dva značajna pojačanja. Novi igrači novog superligaša su dobro poznata imena, Srđan Vujaklija i Dušan Mićić.

Srđan Vujaklija (30) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Veternika. Kasnije je nastupao i za ekipe Novog Sada, Spartaka, Hajduka iz Kule, Banat iz Zrenjanina, AL-Shabab iz UAE, Borac iz Čačka, Crvenu zvezdu, kazahstanski Ordabasy i južnokorejski Gwangju, odakle je i stigao u Novi Sad.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Dušan Mićić (33) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo upravo u novosadskom Proleteru. Kasnije je nastupao za Rudar iz Pljevalja, OFK Grbalj, Voždovac, Napredak, belgijski Lierse, Borac iz Čačka, Vojvodinu, uzbekistanski Bunyodkor, Radnik i Radnički iz Niša, odakle je i stigao u Novi Sad.


FOTO: fkvojvodina.rs

(31/08/2018 – Crvena zvezda) – Tri ’’bombe’’ u poslednjim satima prelaznog roka

Uprava aktuelnog šampiona je poslednjeg dana prelaznog roka angažovala tri zaista zvučna pojačanja. Ugovore sa crveno-belima potpisali su povratnici Ričmond Boaći i Goran Čaušić, kao i iskusni Marko Marin.

Ričmond Boaći (25) je rođen u Akri (Gana), igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere je nastupao za Benchem United, DC United Ghana i italijansku Đenovu u koju je stigao kao tinejdžer.Tokom seniorske karijere nastupao je za Đenovu , Sasuolo, Juventus, španski Elče, Atalantu, holandsku Rodu, Latinu, Crvenu zvezdu i kineski JS Suning. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Gane (U20), kao i 13 nastupa za najjaču selekciju, uz 5 postignutih pogodaka. Potpisao je ugovor na dve i po godine, uz opciju produžetka saradnje za još godinu dana.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Goran Čaušić (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom karijere je nastupao i za Sopot, Rad, turske klubove Eskisehir i Manisa, špansku Osasunu i ruski klub Aresenal Tula. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19, U21). Ugovorom se obavezao na trogodišnju saradnju sa crveno-belima.

Marko Marin (29) je rođen u Bosanskoj Gradiški, igra na poziciji levog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za nemačke ekipe Ajntraht i Borusija Menhengladbah. Tokom bogate seniorske karijere nastupao je i za Verder, engleski Čelsi, špansku Sevilju, italijansku Fjorentinu, belgjski Anderleht, turski Trabzon i grčki Olimpijakos. Zabeležio je veliki broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Nemačke (U16, U17, U18, U21), kao i 16 nastupa za najjaču selekciju te zemlje.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(31/08/2018 – Zemun) – Zemunci angažovali čak četiri pojačanja

U samom finišu letnjeg prelaznog roka Zemunci su angažovali čak četiri pojačanja za nastavak aktuelne sezone. Ugovore su potpisali Džon Mozes, Hendrik Somaeb, Dejan Maksimović i Stefan Živković.

Džon Mozes (20) je rođen u Nigeriji, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je na Mutunchi Akademiji. Kasnije je prešao u mlađe kategorije portugalskog kluba Porto, a nastupao je i za Esmoriz i Porto B.


FOTO: Facebook/Fudbalski klub Zemun

Hendrik Somaeb (25) je rođen u Namibiji, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u fudbalskom klubu Blue Waters. Nastupao je i za južnoafričke klubove Free State Stars i Jomo Cosmos. Zabeležio je i 12 nastupa za najjaču selekciju svoje zemlje, uz 3 postignuta pogotka.


FOTO: Facebook/Fudbalski klub Zemun

Dejan Maksimović (22) je rođen u Gradiški (BiH), igra na poziciji levog veznog igrača, a nastupao je za ekipe Kozare, Radnika iz Bijeljine, Mladosti Doboj-Kakanj i hrvatske Istre. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine (U18, U21).


FOTO: Facebook/Fudbalski klub Zemun

Stefan Živković (28) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog beka, a karijeru je započeo u beogradskom Hajduku. Kasnije je nastupao i za čačanski Borac, Čukarički i kazahstanske klubove Irtiš i Atirau. Zabeležio je i jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19).


FOTO: Facebook/Fudbalski klub Zemun

(31/08/2018 – Voždovac) – Tri zvučna pojačanja u redovima ''zmajeva''

Beogradski Voždovac je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka angažovao tri značajna pojačanja za aktuelnu sezonu. Novi ’’zmajevi’’ su nakon potpisa ugovora Marko Jovanović, Lazar Zličić i Luka Milunović.

Marko Jovanović (30) je rođen u Arilju, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. Tokom seniorske karijere nastupao je za Teleoptik, Partizan, poljsku Vislu, Voždovac, izraelsku ekipu Bnei Jehuda i grčku Larisu. Zabeležio je i veliki broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U21). Ugovorom se obavezao na jednogodišnju saradnju.


FOTO: fkvozdovac.rs

Lazar Zličić (21) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Kao pozzajmljeni igrač novosadskog tima nastupao je i za ekipu Proletera iz istog grada. Zabeležio je veliki broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18, U19). Ugovorom se obavezao na trogodišnju saradnju.


FOTO: fkvozdovac.rs

Luka Milunović (25) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba OFK Beograd. Tokom karijere je pored ekipe sa Karaburme nastupao i za belgijski Zulte Varegem, Crvenu zvezdu, kao i grčke klubove Platanias i Aris. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19, U21). Ugovorom se obavezao na dvogodišnju saradnju.


FOTO: fkvozdovac.rs

(31/08/2018 – Spartak ŽK) – Tri pojačanja poslednjeg dana prelaznog roka

Poslednjeg dana prelaznog roka u redove Spartaka stigla su trojica novajlija koje je predstavio direktor kluba Dragan Đorđević. Subotički superligaš pojačao je svoje redove dovođenjem Nemanje Obradovića, Stefana Denkovića i Vladimira Simunovića.

Nemanja Obradović (29) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Rad, Pobedu iz Prilepa, Drinu iz Zvornika, Srem, Proleter iz Novog Sada, Voždovac, potom grčke klubove Kerkyra, PAS Lamia, Acharnaikos, Čukarički, ukrajinski klub Stal i finski Honka. Zabeležio je i jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21). Ugovorom se obavezao na jednogodišnju saradnju.

Stefan Denković (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda. Tokom seniorske karijere nastupao je i za Sopot, izraelski Hapoel iz Haife, Vojvodinu, mađarski klub Puškaš Akademija, poljski Zawisla, tajlandski Super Power, Zemun, Bokelj i Sutjesku. Zabeležio je i nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore (U19, U21). Potpisao je ugovor na dve i po godine.

Vladimir Simunović (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u ekipi Zemuna. Kasnije je nastupao i za Bežaniju, Kolubaru, Turbinu iz Vreoca, BSK iz Borče, Inđiju i Radnički iz Niša. Ugovorom se obavezao na dvogodišnju saradnju sa ’’golubovima’’.


FOTO: fkspartak.com

(31/08/2018 – Vojvodina) – Novosađani poslednje pojačanje pronašli u Beogradu

Novosadska Vojvodina angažovala je još jedno pojačanje poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka. Trogodišnji ugovor potpisao je dojučerašnji fudbaler Voždovca, mladi Nikola Srećković.

Nikola Srećković (22) je rođen u Valjevu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama nastupao je fudbalski klub Rad. U ekipu Voždovca je prešao pre tri godine i na 66 mečeva u svim takmičenjima postigao 5 pogodaka.


FOTO: fkvojvodina.rs

(29/08/2018 – OFK Bačka) – Još dva pojačanja u redovima tima iz Bačke Palanke

Ekipa iz Bačke Palanke od danas je jača za dvojicu mladih i izuzetno talentovanih veznih fudbalera. Na jednogodišnju pozakmicu stigli su Stefan Cvetković i Lazar Kojić.

Stefan Cvetković (20) je rođen u Leskovcu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Prethodnu sezonu proveo je kao pozajmljeni igrač u ekipi Grafičara, a do kraja aktuelne biće član OFK Bačka.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Lazar Kojić (19) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Brodarca. Prethodnu polusezonu proveo je u holandskoj ekipi Fortuna Sitard, dok će do kraja aktuelne sezone nastupati za ekipu OFK Bačka. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U18, U19).


FOTO: fkbacka.com

(29/08/2018 – Vojvodina) – Još jedno pojačanje Novosađana u finišu prelaznog roka

Novosadska Vojvodina angažovala je još jedno pojačanje u finišu prelaznog roka. Trogodišnji ugovor potpisao je Nemanja Ahčin koji je prethodnu polusezonu proveo u Sloveniji.

Nemanja Ahčin (24) je rođen u Pančevu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tokom seniorske karijere nastupao je za Sopot, Radnik, Crvenu zvezdu, OFK Grbalj, Mladost, Novi Pazar, Dinamo iz Pančeva, Mačvu, Inđiju i slovenački Krško, odakle je i stigao u Novi Sad.

(28/08/2018 – Radnik) – Najbolji strelac Surduličana potpisao novi ugovor

Najbolji strelac ekipe Radnika, Igor Zlatanović, novim ugovorom se obavezao na još tri godine saradnje sa Surduličanima.

Igor Zlatanovic (20) je rođen u Užicu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. U Surdulicu je stigao pre dve godine i od tada je za ekipu Radnika zabeležio 68 nastupa, uz 16 postignutih pogodaka. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18, U19, U20, U21).


FOTO: fk-radnik.com

(27/08/2018 – Vojvodina) – Novosađani angažovali dvojicu odličnih napadača

Uprava fudbalskog kluba Vojvodina je u samom finišu prelaznog roka angažovala dvojicu odličnih napadača i tako ojačala konkurenciju u toj liniji tima. Ugovore sa novosadskim superligašem potpisali su iskusni Darko Bjedov koji se obavezao na dvogodišnju saradnju i mladi Ognjen Đuričin koji se obavezao na trogodišnju saradnju.

Darko Bjedov (29) je rođen u Kninu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za radnički iz Obrenovca, Čukarički, Mladenovac, Timok, Inđiju, Zetu iz Golubovaca, Javor Matis, belgijski Gent i Rad.

Ognjen Đuričin (22) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji desnog krilnog napadača, a ponikao je u ekipi Sente. Tokom karijere je nastupao i za ekipe Zemuna, Srema iz Jakova, Bečeja i Spartaka, odakle je i stigao u Novi Sad.


FOTO: fkvojvodina.rs

(27/08/2018 – Radnik) – Još jedno pojačanje u Surdulicu stiže iz Grčke

U fudbalski klub Radnik stiglo je još jedno pojačanje iz Grčke. Dvogodišnji ugovor sa Surduličanima potpisao je iskusni vezista Filip Stanisavljević.

Filip Stanisavljević (31) je rođen u Požarevcu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Rudar iz Kostolca i Partizan. Tokom seniorske karijere nastupao je za Metalac, Javor Matis, mađarski Ujpešt i grčki Platanias, odakle je i stigao u Surdulicu.

(22/08/2018 – Radnički Niš) – Nišlije ojačale napadačku liniju tima

Još jedno pojačanje stiglo je na niški Čair, ovoga puta u napadačkoj liniji tima. Dvogodišnji ugovor sa upravom Radničkog potpisao je Marko Mitrović koji u Niš stiže kao slobodan igrač.

Marko Mitrović (26) je rođen u Malmeu (Švedska), igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Olimpik, Malme i Čelsi. Tokom seniorske karijere nastupao je za italijansku Brešu, holandski Ajndhoven, kao danske klubove Randers i Sonderjisk. Zabeležio je 15 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Švedske (U17, U19), uz 13 postignutih pogodaka.


FOTO: fkradnickinis.rs

(21/08/2018 – Partizan) – Crno-beli angažovali crnogorskog reprezentativca

Fudbalski klub Partizan je danas predstavio još jedno letnje pojačanje. Trogodišnji ugovor sa crno-belima potpisao je crnogorski reprezentativac Aleksandar Šćekić koji je zadužio dres sa brojem 19.

Aleksandar Šćekić (26) je rođen u Beranama, karijeru je započeo u istoimenom klubu, a igra na poziciji defanzivnog veznog igrača. Tokom karijere je nastupao i za Jedinstvo iz Bijelog Polja, Bokelj i turski Genčlerbirligi. Zabeležio je i deset nastupa za nacionalni tim Crne Gore.


FOTO: partizan.rs

(20/08/2018 – Radnički Niš) – Još jedno pojačanje predstavljeno na Čairu

U Nišu još uvek nije završen prelazni rok, a novo pojačanje stiglo je iz Slovačke. Ugovor sa Nišlijama potpisao je Uroš Damnjanović koji treba da ojača konkurenciju u ofanzivnom delu veznog reda.

Uroš Damnjanović (23) je rođen u Beogradu, može da igra na krilnim pozicijama i poziciji ofanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Rada. Tokom karijere je nastupao i za Teleoptik, Partizan, Sinđelić i Slovan iz Bratislave, odakle je i stigao u Niš. Zabeležio je tri nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21).


FOTO: fkradnickinis.rs

(16/08/2018 – Radnik) – Surduličani angažovali talentovanog grčkog vezistu

Uprava fudbalskog kluba Radnik angažovala je još jedno pojačanje u letnjem prelaznom roku. Novi član surduličkog tima je mladi grški fudbaler Andreas Dermitzakis. Ugovor je potpisan na period od tri i po godine.

Andreas Dermitzakis (19) je rođen u Grčkoj, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere je nastupao za grčke ekipe Pyrasos, Olympiacos (U20) i Larisa (U20). Prethodnu sezonu proveo je u seniorskom timu Larise, uz samo jedan odigran meč. Zabeležio je jedan nastup za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U17).


FOTO: fk-radnik.com

(16/08/2018 – Radnički Niš) – Nišlije angažovale još jednog golmana

Nakon povrede dvojice čuvara mreže u kratkom periodu uprava fudbalskog kluba Radnički bila je prinuđena da angažuje još jedno pojačanje na ovoj poziciji. Šestomesečni ugovor sa Nišlijama potpisao je iskusni golman Borivoje Ristić.

Borivoje Ristić (34) je rođen u Leskovcu, gde je i započeo karijeru u istoimenom klubu. Tokom seniorske karijere nastupao je za Mačvu, Vojvodinu, slovački klub Rimavska Sobota, Metalac, Slobodu, Teleoptik, BASK, Novi Pazar, Čukarički, Radnik, slovenački Rudar iz Velenja i grčki Panserraikos, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

(16/08/2018 – Čukarički) – Kapiten do 2022.godine među ’’brđanima’’

Uprava fudbalskog kluba Čukarički produžila je ugovor sa kapitenom i najboljim igračem, Markom Docićem. Novim ugovorom on se obavezao na četvorogodišnju saradnju, dakle dve godine dužu nego što je bilo predviđeno starim ugovorom.

Marko Docić (25) je ro+en u Beogradu, igra na pozicijama defanzivnog ili centralnog veznog igrača, a u Čukarički je stigao u julu 2016. godine. Pre toga nastupao je za ekipu Srema iz Jakova, a potom i za ivanjički Javor odakle je i stigao na Banovo brdo. Tokom aktuelne sezone zabeležio je četiri nastupa za ’’brđene’’ i postigao dva pogotka, uz dve asistencije saigračima.


FOTO: fkcukaricki.rs

(10/08/2018 – Crvena zvezda) – Brazilac Džonatan Kafu pojačao napad crveno-belih

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je je još jedno veliko pojačanje u letnjem prelaznom roku. Novi fudbaler crveno-belih je Džonatan Kafu koji stiže iz franscuskog Bordoa na jednogodišnju pozajmicu, uz mogućnost otkupa ugovora.

Džonatan Kafu (27) je rođen u Brazilu, igra na poziciji desnog krilnog napadača, a tokom karijere je nastupao za brazilske klubove Desportivo (U20), Boavista, Piracicaba, Capivariano, Ponte Preta i Sao Paulo, kao i za bugarski Ludogorec i francuski Bordo.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(10/08/2018 – Mladost) – Iskusni Jovan Markoski novo pojačanje Lučanaca

Novo pojačanje lučanske Mladosti je iskusni Jovan Markoski, igrač koji je tokom bogate karijere već nosio dres ovog kluba i u njemu stekao punu afirmaciju.

Jovan Markoski (38) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Mladost, Crvenu zvezdu, Voždovac, Zetu, ukrajinsku ekipu Vorskla i kruševački Napredak, odakle je i stigao u Lučane. Zabeležio je nekoliko nastupa za najjaču selekciju Srbije i Crne Gore.


FOTO: fkmladostlucani.com

(09/08/2018 – OFK Bačka) – Još dva pojačanja u ekipi OFK Bačka

Uprava superligaša OFK Bačka angažovala je još dva pojačanja u aktuelnom prelaznom roku. Mladi golman Aleksa Milojević i defanzivac Stefan Jovanović ugovorima su se obavezali na dvogodišnju saradnju.

Aleksa Milojević (18) je rođen u Jagodini, a golmansku karijeru započeo je u istoimenom klubu, odakle je i stigao u Bačku Palanku. U dresu Jagodinaca tokom prethodne dve sezone zabeležio je 24 nastupa u domaćim takmičenjima.


FOTO: fkbacka.com

Stefan Jovanović (24) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Radnički iz Pirota, Zemun i Mladost iz Lučana, odakle je i stigao u Bačku Palanku.


FOTO: fkbacka.com

(07/08/2018 – Radnički Niš) – Nikola Drinčić novi fudbaler niškog Radničkog

Ekipa Radničkog iz Niša od danas je jača za iskusnog fudbalera Nikolu Drinčića. On sa Banovog brda stiže kao slobodan igrač i nema sumnje da će predstavljati značajno pojačanje za Nišlije u borbi za što bolji plasman ove sezone.

Nikola Drinčić (33) je rođen u Beogradu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za Partizan. Tokom seniorske karijere nastupao je za Teleoptik, Partizan, Spartak, Banat, turski Gaziantepspor, ruske klubove Amkar, Spartak Moskva i Krasnodar, zatim ponovo Partizan, izraelski Makabi iz Haife, Rad i Čukarički, odakle je i stigao u Niš. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne sekecije Srbije (U21), a kasnije i za najjaču selekciju Crne Gore čiji dres je nosio na 32 susreta i postigao 3 pogotka.


FOTO: fkradnickinis.rs

(03/08/2018 – Rad) – Miloš Marković po treći put među ’’građevinarima’’

Uprava fudbalskog kluba Rad angažovala je još jedno pojačanje u letnjem prelaznom roku. Dres ’’građevinara’’ po treći put je obukao Miloš Marković.

Miloš Marković (31) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je pored Rada nastupao i za Bežaniju, Novi Pazar, Mladost, Borac iz Banjaluke, ruminski Ceahlaul Piatra Neamt, Radnik i Borac iz Čačka.


FOTO: fkrad.rs

(03/08/2018 – Partizan) – Novo pojačanje crno-belih stiže iz BiH

Uprava fudbalskog kluba partizan angažovala je još jedno pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Novi član crno-belih je Goran Zakarić, najbolji igrač Premijer lige BiH, koji se ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju i zadužio dres sa brojem 77.

Goran Zakarić (25) je rođen u Gradiški (BiH), igra na poziciji desnog krila, a karijeru je započeo u lokalnoj ekipi Kozare. Kasnije je nastupao i za Široki Brijeg, zagrebački Dinamo, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo i sarajevski Željezničar, odakle je i stigao u Humsku. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19, U21), kao i šest nastupa za najjaču selekciju.


FOTO: partizan.rs

(03/08/2018 – Voždovac) – Voždovac angažovao mladog golmana

Mladi i izuzetno talentovani golman Marko Ilić novo je pojačanje ekipe Voždovca. On se ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju sa ’’zmajevima’’.

Marko Ilić (20) je rođen u Novom Sadu, a ponikao je u ekipi novosadske Vojvodine. Tokom karijere je kao pozajmljeni igrač ovog kluba nastupao i za ekipe Beočina i Proletera. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18, U19).  


FOTO: fkvozdovac.rs

(01/08/2018 – Radnik) – Surduličani angažovali još dva pojačanja

Ekipa Radnika je od danas jača za dva nova igrača koja će u velikoj meri pojačati konkurenciju u timu. Potpise na dvogodišnje ugovore sa surduličkim superligašem stavili su Stefan Nikolić i Nikola Kovačević.

Stefan Nikolić (28) je rođen u Nikšiću (Crna Gora), igra na poziciji centralnog napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipe Sutjeske i OFK Beograda. Tokom karijere je nastupao i za belgijske ekipe Lierse i Roeselare, rumunske Politehnica, Steaua i Sepsi, južnokorejsku Incheon United, bugarski CSKA iz Sofije, hrvatsku ekipu Istra, poljsku Termalica, Radnik, kazahstanski Kaisar, Napredak i albanski Partizani, odakle je i stigao u Surdulicu. Zabeležio je više nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U19, U21), kao i jedan nastup za najjaču selekciju.

Nikola Kovačević (24) je rođen u Kragujevcu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Radnički 1923, Vojvodinu, Spartak, Radnički iz Niša i letonski Spartaks iz Jurmale, odakle je i stigao u Surdulicu.


FOTO: fk-radnik.com

(01/08/2018 – Zemun) – Novi Litvanac u redovima Zemunaca

Uprava fudbalskog kluba Zemun angažovala je još jedno letnje pojačanje, a novi fudbaler zeleno-plavih je mladi litvanski vezista Daniel Romanovskij. One se ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju sa ovim klubom.

Daniel Romanovskij (22) je rođen u Viljnusu (Litvanija), igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u istoimenom klubu. Potom je postao član Žalgirisa, a kao pozajmljeni fudbaler nastupao je i za ekipe Utenis i Stumbras. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije svoje zemlje (U17, U19, U21), kao i dva nastupa za najjaču seleciju tokom marta ove godine.


FOTO: Facebook/FK Zemun

(30/07/2018 – Crvena zvezda) – Povratak Veljka Simića među crveno-bele

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda angažovala je još jedno pojačanje u letnjem prelaznom roku. Nekadašnji talentovani omladinac crveno-belih i dojučerašnji prvotimac Zemuna, mladi Veljko Simić, ugovorom se obavezao na četvorogodišnju saradnju.

Veljko Simić (23) je rođen u Lazarevcu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Potom je postao član švajcarskog Bazela, a kao pozajmljeni igrač nastupao je i za slovenačke Domažale, kao i švajcarske klubove Schaffhausen, Chiasso i Winterthur. U Zemun je stigao tokom februara ove godine i na 16 nastupa postigao je 5 pogodaka. Zabeležio je veliki broj nastupa i pogodaka kao član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U16, U17, U18, U19, U20).


FOTO: crvenazvezdafk.com

(23/07/2018 – Partizan) – Milan Smiljanić po treći put u crno-belom

Nekadašnji fudbaler Partizana Milan Smiljanić po treći put u karijeri obukao je crno-beli dres ekipe iz Humske. On je potpisao ugovor na dve godine, zadužio dres sa brojem 99 i odmah se stavio na raspolaganje stručnom štabu.

Milan Smiljanić (31) je rođen u švedskom Kalmaru, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Partizan. nakon dve sezone u prvom timu crno-belih prešao je u španski Espanjol, koji ga je potom pozajmio Sportingu iz Hihona, a onda i Partizanu. Nakon novog odlaska iz Humske nastupao je za turski Genclerbirligi, australijski Perth Glory i izraelske klubove Maccabi Netanya i Hapoel Ashkelon. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U21), kao i šest nastupa za najjaču selekciju.


FOTO: partizan.rs

(22/07/2018 – Radnik) – Još tri važna potpisa ugovora u Surdulici

Čelni ljudi surduličkog superligaša obezbedili su tri nova potpisa u letnjem prelaznom roku. Saradnju su produžili kapiten ekipe Vladan Pavlović i defanzivac Dragan Žarković, dok je novo-staro lice u ekipi Radnika Predrag Đorđević.

Vladan Pavlović (34) je rođen u Surdulici, igra na poziciji levog beka, a tokom karijere je nastupao za Obilić, Rad, Bežaniju, Vojvodinu, Javor Matis i Radnički iz Niša. U Surdulicu je stigao pre tri godine i kapiten je ove ekipe, a ugovor je produžio na još godnu dana.

Dragan Žarković (32) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za BSK iz Borče, iranski Sh Tabriz, Hajduk iz Kule, Novi Pazar, rumunski Tirgu Mures, kiparske ekipe Ermis Aradippou i Nea Salamis, Napredak i iranski Gostaresh. U Surdulicu je stigao tokom januara meseca ove godine, a novim ugovorom obavezao se na još godinu dana saradnje.

Predrag Đorđević (28) je rođen u Leskovcu, igra na poziciji desnog beka, a tokom juniorske karijere je nastupao za ekipe Sloge iz Leskovca, Partizana i Dubočice. Tokom seniorske karijere nastupao je i za ekipe Vlasine, Jagodine, Sinđelića, Javor Matisa, Crvene zvezde, Mladosti iz Lučana, Radnika, Jagodine, OFK Beograda i Novog Pazara. Ugovorom se obavezao na dvogodišnju saradnju.


FOTO: fkradnik.com

(18/07/2018 – Voždovac) – Andrija Luković ponovo među ''zmajevima''

Uprava fudbalskog kluba Voždovac uspela je da dogovori povratak jednog od najboljih pojedinaca u prethodnoj sezoni, mladog Andrije Lukovića. On se ugovor obavezao na trogodišnju saradnju sa ''zmajevima''.

Andrija Luković (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Rada. Nastupao je i za holandski PSV (U21), nakon čega je prešao u redove Crvene zvezde. Nakon sezone u crveno-belom dresu otišao je na pozajmicu u ekipu Voždovca i za ovaj klub tokom prethodne sezone zabeležio 25 superligaških nastupa i postigao 9 pogodaka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21), a osvajač je i titule prvaka na Evropskom prvenstvu (U19) u Litvaniji 2013.godine.


FOTO: fkvozdovac.rs

(18/07/2018 – Vojvodina) – Novosađani angažovali još dva pojačanja

Fudbalski klub Vojvodina angažovao je još dva pojačanja, samo nekoliko dana uoči starta šampionata. Novi članovi novosadskog tima su mladi igrači Damjan Gojkov i Nikola Simić.

Damjan Gojkov (20) je rođen u Vrbasu, igra na poziciji napadača, a tokom juniorske karijere nastupao je za OFK Beograd. Prošlog leta postao je član Crvene zvezde, a prethodnu sezonu proveo je fudbalskom klubu Bežanija, kao pozajmljeni igrač crveno-belih. Zabeležio je veći broj nastupa za mađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U18, U19).


FOTO: fcbezanija.com

Nikola Simić (21) je rođen u Beogradu, igra na poziciji golmana, a karijeru je započeo u ekipi Bežanije. Nakon toga jednu sezonu odigrao je za ekipu Srema iz Jakova, da bi pre dve godine postao član Sinđelića, odakle je i stigao u Novi Sad.


FOTO: fksindjelic.rs

(17/07/2018 – OFK Bačka) – Pojačanje na golu Bačkopalančana

Uprava OFK Bačka angažovala je iskusnog golmana za predstojeću sezonu. Ugovor je potpisan sa Bojanom Zogovićem koji se već stavio na raspolaganje stručnom štabu superligaša iz Bačke Palanke.

Bojan Zogović (29) je rođen u Beranama (Crna Gora), igra na poziciji golmana, a tokom karijere je nastupao za Radnički iz Sombora, Banat iz Zrenjanina, hrvatske klubove Marsonija i Rijeka, crnogorski klub Berane, Timok, Novi Pazar, Radnički Niš, Rad i Metalac, odakle je i stigao u Bačku Palanku.

(15/07/2018 – OFK Bačka) – Nebojša Gavrić novo pojačanje OFK Bačka

Novo pojačanje superligaša iz Bačke Palanke je Nebojša Gavrić, dosadašnji vezni fudbaler beogradskog Voždovca.

Nebojša Gavrić (26) je rođen u Zrenjaninu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za Borac iz Čačka, Rudar iz Ugljevika, Mladost iz Lučana i Voždovac.


FOTO: fkvozdovac.rs

(14/07/2018 - Zemun) - Zemunci angažovali još jedno pojačanje

Uprava Zemuna angažovala je još jedno pojačanje uoči starta sezone. Novi član ovog kluba je mladi defanzivac Emir Azemović.

Emir Azemović (21) je rođen u Novom Pazaru, igra na poziciji štopera, a u mlađim kategorijama nastupao je za ekipe Partizana i portugalske Benfike. Nastupa je i sa portugalski Fafe i B tim Benfike, a u Zemun stiže iz slovenačke ekipe Domžale. Zabeležio je pet nastupa za mladu reprezentaciju Crne Gore (U21).


FOTO: Facebook/FK Zemun

(12/07/2018 – Radnik) – Surduličani angažovali iskusnog Makedonca

Uprava superligaša Radnika angažovala je makedonskog fudbalera Zorana Danoskog. On je stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Surduličanima i pridružio se ekipi koja se priprema za start sezone.

Zoran Danoski (27) je rođen u Prilepu (Makedonija), igra na poziciji levog krila, a u Surdulicu je stigao iz prilepske Pobede. Tokom karijere je nastupao za makedonski Kozuf iz Đevđelije, zatim češke ekipe Most i Pribram, makedonske Metalurg i Tikveš, kao i hrvatski Inter iz Zaprešića.

(12/07/2018 – Vojvodina) – Još tri pojačanja u Novom Sadu

Rukovodstvo Vojvodine angažovalo je još tri pojačanja pred početak nove sezone. Ugovore sa novosadskim superligašem potpisali su Daniel Graovac, Filip Starič i Diamantis Huhumis.

Daniel Graovac (24) je rođen u mestu Bosanski Novi (BiH), igra na poziciji centralnog beka, a karijeru je započeo u ekipi Novi Grad. Kasnije je nastupao za mlađe kategorije zagrebačkog Dinama, Zrinjski iz Mostara, sarajevski Željezničar i Belgijski Muskron, odakle je i stigao u Novi Sad. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine (U17, U19, U21), a zabeležio je i tri nastupa za najjaču selekciju te zemlje. Potpisao je ugovor na tri godine.


FOTO: fkvojvodina.rs

Filip Starič (19) je rođen u Mariboru (Slovenija), igra na poziciji golmana, a u Novi Sad stiže iz hrvatske Cibalije. Potpisao je četvorogodišnji ugovor.

Diamantis Huhumis (23) je rođen u mestu Aliveri (Grčka), igra na poziciji levog beka, a karijeru je započeo u ekipi Panatinaikosa. Kasnije je nastupao za slovački Slovan iz Bratislave, odakle je i stigao u Novi Sad. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U18, U19, U21). Potpisao je ugovor na dve godine.


FOTO: fkvojvodina.rs

(11/07/2018 – Voždovac) – Iskusni Aleksandar Jevtić novi napadač ’’zmajeva’’

Uprava fudbalskog kluba Voždovac angažovala je iskusnog napadača Aleksandra Jevtića za predstojeću superligašku sezonu. On se ugovorom obavezao na jednogodišnju saradnju sa ’’zmajevima’’.

Aleksandar Jevtić (33) je rođen u Šapcu, igra na poziciji napadača, a karijeru je započeo u ekipi Borca iz Čačka. Potom je nastupao za turske klubove Oftasspor i Hacettepe, Crvenu zvezdu, kineske klubove Jiangsu Suning i Liaoning, beloruski BATE Borisov, Jagodinu, Čukarički i tajlandski klub Pattaya United.


FOTO: fkvozdovac.rs

(11/07/2018 - Spartak ŽK) - Još tri pojačanja predstavljena u Subotici

Uprava fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv predstavila je još tri pojačanja za predstojeću superligašku sezonu. Ugovori su potpisani sa Jovanom Lazićem, Dejanom Đenićem i Milanom Marčićem.

Jovan Lazić (19) igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, stiže iz omladinskog pogona Spartaka, a profesionalni ugovor sa njim potpisan je na preporuku stručnog štaba.

Dejan Đenić (32) je rođen u Čačku, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Borca iz Čačka. Tokom karijere je nastupao i za slovenačku Dravu, holandski Heerenveen (U-19), Novi Pazar, azerbejdžanski Standard, crnogorsko Jedinstvo iz Bijelog Polja, poljski Lodz, Bežaniju, Jagodinu, Litvanski Ekranas, Metalac, crnogorski Bokelj, Rad i Zemun, odakle je i stigao u Suboticu.

Milan Marčić (22) je rođen u Beogradu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a u Suboticu je stigao iz ekipe Javor Matisa. Tokom karijere je nastupao i za portugalski Moreirense, kao i Borac iz Čačka.


FOTO: fkspartak.com

(09/07/2018 – Voždovac) – Iskusni Branko Ostojić pojačao odbranu ’’zmajeva’’

Novo pojačanje ’’zmajeva’’ je iskusni defanzivac Branko Ostojić. On je sa upravom superligaša Voždovca dogovorio jednogodišnju saradnju.

Branko Ostojić (34) je rođen u Goraždu (BiH), igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za čačansku Slobodu, kragujevački Radnički 1923, FAP iz Priboja, Partizan iz Bumbarevog brda, Javor Matis, kao i grčke klubove PAE Veria, OFI i Doxa.


FOTO: fkvozdovac.rs

(07/07/2018 - Spartak ŽK) - Novajlije u redovima ''golubova''

Subotičani su na današnjoj konferenciji za medije predstavili četvoricu novajlija. O dolasku golmana Nikole Perića smo već pisali, a pored njega predstavljeni su Andrija Milić, Slađan Rakić i Benjamin Demir.

Andrija Milić (17) je rođen u Jagodini, igra na poziciji veznog igrača, a ponikao je u istoimenom klubu, odakle je i stigao u redove subotičkog Spartaka.

Slađan Rakić (19) je rođen u Smederevu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Kao pozajmljeni fudbaler crveno-belih nastupao je i za beogradski Grafičar, njihovu filijalu.

Benjamin Demir (22) je rođen u Skoplju (Makedonija), igra na poziciji krilnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama skopskog Vardara. Nastupao je i za makedonske klubove Teteks i Euromilk, hrvatske Inter Zaprešić i Hajduk II, i ponovo makedonske Pelister, Rabotnički i Skopje, odakle je i stigao u Suboticu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Makedonije (U19, U21).


FOTO: fkspartak.com

(05/07/2018 - Dinamo) - Prva četiri pojačanja Vranjanaca za superligaško društvo

Novi superligaš Dinamo jači je za četvoricu novih igrača koji treba da donesu kvalitet za ravnopravnu borbu u elitnom rangu, a narednih dana očekuje se još nekoliko imena. Ugovore sa Vranjancima potpisali su Filip Pavišić, Nikola Đurić, Nikola Jovanović i Stefan Milosavljević. Oni su se već pridružili saigračima na pripremama u Banskom.

Filip Pavišić (24) igra na poziciji centralnog beka, a stiže iz prvoligaške ekipe Sinđelića. Pre toga nastupao je za ekipu SLU Billikens iz SAD.

Nikola Đurić (28) igra na poziciji desnog beka, a stiže iz superligaške ekipe novosadskog Proletera. Pre toga nastupao je i za Obilić, Voždovac, BASK, Novi Pazar, Čukarički, grčki PAE Serres, Rad i albanski Flamurtari.


FOTO: Facebook/Nikola Djuric

Nikola Jovanović (26) igra na poziciji levog beka, a stiže iz superligaške ekipe OFK Bačka. Pre toga nastupao je i za Javor Matis, Rudar iz Kostolca, Železničar iz Lajkovca, Inđiju i Loznicu.

Stefan Milosavljević (24) igra na poziciji golmana, a ponikao je u francuskoj ekipi Chateauroux. Kasnije je nastupao za ekipu Bane iz Raške, a zatim i francuske ekipe Le Havre i Mulhouse.

(05/07/2018 - Radnički Niš) – Petar Grbić novo pojačanje na Čairu

Petar Grbić igra na poziciji ofanzivnog veznog, ima 29 godina i u niški Radnički dolazi iz podgoričke Budućnosti. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Olimpijakos, Levadikos, Hapoel, OFK Beograd, Partizan, Akhisar, Adanu i Mogren.


FOTO: Facebook/FK Radnički Niš

(05/07/2018 - Crvena zvezda) – Miloš Degenek novo pojačanje Crvene zvezde

Miloš Degenek je državljanin Australije, poreklom iz Knina i stavio je danas paraf na trogodišnji ugovor sa crveno-belima iz Beograda. Rođen je 1994. godine i član je reprezentacije Australije, a do sada je nastupao za drugi tim Študgarta, Minhen 1860 i Jokohamu. Miloš igra na poziciji štopera.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(05/07/2018 - Vojvodina) – Damir Zlomislić novo ime u Vojvodini

Damir Zlomislić potpisao je dvogodišnji ugovor. Igra na poziciji veznog igrača, a u Vojvodinu dolazi iz Širokog Brijega. Zlomislić je rođen 1991. u Konjicu i do sada je nastupao za Široki Brijeg, GOSK Gabel,Grafin Vlasim, Rijeku, Brašov, Istru, Gacijantep i Šahtjor iz Soligorska.


FOTO: fkvojvodina.rs

(04/07/2018 - Voždovac) – Marko Zoćević pojačao Zmajeve

Marko Zoćević je vezni igrač rođen 1993. godine u Čačku, a do sada je nastupao za Borac i Vojvodinu. Sa ekipom Voždovca Marko je potpisao ugovor na dve godine.


FOTO: fkvozdovac.rs

(04/07/2018 - Vojvodina) – Lazar Đorđević pojačao Novosađane

Lazar Đorđević igra na poziciji levog beka, a u redove Vojvodine dolazi iz slovačkog tima Podbrezove. Rođen je 1992. godine u Vranju a profesionalnu karijeru je započeo u Palilulcu, zatim je igrao za makedonski Sileks kao i slovačke timove Košice i Podbrezov. Sa ekipom Vojvodine potpisao je dvogodišnji ugovor.


FOTO: fkvojvodina.rs

(02/07/2018 – OFK Bačka) –Novo pojačanje OFK Bačka stiglo iz Spartaka

Novo pojačanje superligaša iz Bačke Palanke je mladi vezni fudbaler Marko Pantić, dojučerašnji igrač ekipe Spartak Ždrepčeva krv. Ugovorom se obavezao na dvogodišnju saradnju sa Subotičanima.

Marko Pantić (20) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a pored subotičkog Spartaka kao pozajmljeni igrač je nastupao i za ekipu ČSK iz Čelareva.


FOTO: fkbacka.com

(02/07/2018 - Vojvodina) – Fofana potpisao dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom

Ismael Beko Fofana, napadač iz Obale Slonovače, nakon crno-belih dresova Partizana i Čukaričkog poneće i crveno-beli dres Vojvodine. Fofana u Vojvodinu stiže iz Čukaričkog za koji je nastupao prethodne polusezone zabeleživši 10 nastupa uz jedan pogodak.


FOTO: fkvojvodina.rs

(01/07/2018 - Voždovac) – FK Voždovac predstavio nova pojačanja – Mikić i Kovačević novi ''zmajevi''

Uprava FK Voždovac potpisala je jednogodišnji ugovor sa Nikolom Mikićem kao i trogodišnji ugovor sa Bojanom Kovačevićem.

Bojan Kovačević dolazi iz fudbalskog kluba Inđija, igra na poziciji levog beka, a rođen je 1996.godine.

Nikola Mikić igra na poziciji desnog beka i štopera, rođen je 1985.godine, a u bogatoj karijeri je nastupao za Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Napredak, Manisu (Turska), OFI i Kaloni (Grčka).


FOTO: fkvozdovac.rs

(01/07/2018 - Crvena zvezda) – Lorenco Ebisilio novo ime u Crvenoj zvezdi 

U jeku priprema koje FK Crvena zvezda obavlja u Austriji predstavljen je i novi igrač crveno-belih Lorenco Ebisilio, igrač sredine terena koji dolazi iz kiparskog Apoela i prema rečima sportskog direktora Mitra Mrkele predstavlja veliko pojačanje za narednu sezonu. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa crveno-belima.

Lorenco Ebisilio (26) je rođen u Holandiji (Hoorn), igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za holandski Ajaks. Bio je i član ukrajinskog Metalurga, azerbejdžanske Gabale, ruskih klubova Mordovija i Anži, kao i kiparske ekipe APOEL iz Nikozije, odakle je i stigao u Crvenu zvezdu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Holandije (U17, U19, U20, U21).


FOTO: crvenazvezdafk.com

(29/06/2018 – Mačva) – Golman Jovan Vićić prvo pojačanje Šapčana

Uprava fudbalskog kluba Mačva angažovala je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Novi član crveno-crnih je mladi golman Jovan Vićić.

Jovan Vićić (21) je rođen u Loznici, igra na poziciji golmana, a ponikao je u ekipi Crvene zvezde. Kao pozajmljeni igrač nastupao je i za GSP Polet, Loznicu, Kolubaru, Bežaniju i Drinu iz Zvornika. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U18, U19).

(28/06/2018 – Crvena zvezda) – Crveno-beli angažovali reprezentativca Gane

Uprava aktuelnog šampiona angažovala je šesto letnje pojačanje. Na jednogodišnju pozajmicu, uz pravo otkupa na kraju sezone, stigao je defanzivac Rašid Sumaila, internacionalac iz Gane.

Rashid Sumaila (25) je rođen u gradu Cape Coast (Gana), igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u ekipi Ebusua Dwarfs. Tokom karijere je branio boje ekipa Asante Kotoko iz Gane, Sundowns iz Južnoafričke Republike, Al Gharafa iz Katara i Al-Kadisiya iz Katara, odakle je i stigao u Crvenu zvezdu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U20), a zabeležio je i 7 nastupa za najjaču selekciju.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(27/06/2018 – Radnik) – Još tri važna potpisa ugovora u Surdulici

Surduličani su nastavili sa formiranjem ekipe koja će se tokom predstojeće sezone takmičiti u Super ligi Srbije. Dvojica prvotimaca, Bratislav Pejčić i Miloš Milovanović, potpisali su nove jednogodišnje ugovore, dok se Miloš Stanković vratio u ekipu Radnika i potpisao ugovor na godinu i po dana.

Bratislav Pejčić (35) je rođen u Vlasotincu, igra na poziciji zadneg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao i za Vlasinu, požarevački Mladi Radnik i niški Radnički. Tokom prethodne sezone zabeležio je 24 nastupa za Surduličane.

Miloš Milovanović (30) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji levog beka, a tokom karijere je nastupao i za kruševački Trajal, Kopaonik iz Brusa, Prvu Petoletku i kraljevačku Slogu. Tokom prethodne sezone zabeležio je 18 nastupa za Surduličane i postigao jedan pogodak.


FOTO: fk-radnik.com

Miloš Stanković (25) je rođen u Leskovcu, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za OFK Beograd, zaječarski Timok, Slogu iz Petrovca na Mlavi, Moravac iz Mrštana, Radnik i Voždovac, odakle se i vratio u Surdulicu. Tokom prethodne sezone je za ova dva kluba ukupno zabeležio 28 nastupa (Radnik/21, Voždovac/7) i postigao jedan pogodak.


FOTO: fk-radnik.com

(27/06/2018 – Voždovac) – Iskusna četvorka produžila ugovore, novo pojačanje Vasilije Janjić

Rukovodstvo ’’zmajeva’’ aktivno radi na formiranju tima za predstojeću superligašku sezonu. Ugovore su obnovili najiskusniji prvotimci Miloš Pavlović, Mioš Mihajlov, Marko Pavićević i Nemanja Zlatković, a novi član ekipe Voždovca od danas je i mladi Vasilije Janjić.

Vasilije Janjić (23) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a tokom juniorske karijere nastupao je za Crvenu zvezdu, Partizan i Teleoptik. Kasnije je bio član Zemuna i OFK Beograda, odakle je i stigao na Dušanovac. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19).


FOTO: fkvozdovac.rs

(26/06/2018 – Spartak ŽK) – Subotičani angažovali golmana Nikolu Perića

Subotičani su pojačali konkurenciju na golmanskoj poziciji. Novi član Spartaka je Nikola Perić koji je sa upravom ’’golubova’’dogovorio dvogodišnju saradnju i već se pridružio ekipi koja se na Zlatiboru priprema za novu sezonu.

Nikola Perić (26) je rođen u Šapcu, a tokom kariejere je čuvao mreže Mačve, kulskog Hajduka, Voždovca, Jagodine i Vojvodine, odakle je i stigao u Suboticu. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21) za koje je zabeležio 8 nastupa.


FOTO: fkspartak.com

(26/06/2018 – Partizan) – U Humsku stigao španski štoper Mark Valijente

Odbranu vicešampiona Partizana pojačao je iskusni španski štoper Mark Valijente. On je stigao kao slobodan igrač, sa crno-belima je dogovorio dvogodišnju saradnju, pa će se u najkraćem roku pridružiti novim saigračima koji se nalaze na pripremama u Sloveniji.

Mark Valijente (31) je rođen u Granoljersu (Španija), igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u mlađim kategorijama Barselone. Tokom karijere je nastupao i za Sevilju, Valjadolid, izraelski Makabi iz Haife i belgijski Eupen, odakle je i stigao u Humsku. Tokom prethodne sezone zabeležio je 31 nastup za ovaj tim i postigao jedan pogodak. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija svoje zemlje (U21).


FOTO: partizan.rs

(26/06/2018 – Crvena zvezda) – Crveno-beli angažovali iskusnog golmana

Novo pojačanje fudbalskog kluba Crvena zvezda je iskusni golman Zoran Popović. On je sa crveno-belima potpisao dvogodišnji ugovor, nakon čega će se pridružiti novim saigračima koji se nalaze na pripremama u Austriji.

Zoran Popović (30) je rođen u Pakracu, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipu Čukaričkog. U seniorskoj konkurenciji čuvao je mreže Voždovca, Beograda sa Karaburme, Vojvodine, Napretka i norveške ekipe Bodo/Glimt, odakle je i stigao u Crvenu zvezdu.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(26/06/2018 – Radnički Niš) – Stigli Nikodijević i Bondarenko, novi ugovor za Stojanovića

Uprava Nišlija je proteklih dana bila izuzetno aktivna, a tri igrača stavila su potpise na ugovore sa klubom sa Čaira. Novi jednogodišnji ugovor potpisao je iskusni Saša Stojanović, dok su novi članovi Slađa Nikodijević koji se obavezao na jednogodišnju saradnju i Taras Bondarenko koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Saša Stojanović (35) je rođen u Pasi Poljani, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u ekipi niškog Radničkog. Jako rano je otišao u Holandiju gde je nastupao za PSV (U19, U21), Eindhoven i Roosendaal, da bi kasnije branio boje kiparskih klubova Aris Limassol i Ethnikos, izraelskog Hapel Haifa, rumunskog Kluža, Crvene zvezde i na kraju niškog Radničkog. Tokom prethodne sezone zabeležio je 29 superligaških nastupa, uz 3 postignuta pogotka.


FOTO: Facebook/FK Radnički Niš

Slađan Nikodijević (28) je rođen u Parizu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Radnički iz Svilajnca, čačanski Borac, italijanski Carrarese, Donji Srem, Metalac, OFK Bačka, ČSK Čelarevo i Inđiju, odakle je i stigao u Niš. Tokom prethodne sezone je zabeležio 30 prvoligaških nastupa i postigao 13 pogodaka.


FOTO: Facebook/FK Radnički Niš

Taras Bondarenko (25) je rođen u Zaporožju (Ukrajina), karijeru je započeo u mlađim kategorijama istoimenog kluba, a igra na poziciji centralnog beka. Nastupao je i za ukrajinske ekipe  Poltava i Avanhard Kramatorsk, kao i ekipu Metalca, odakle je i stigao u ekipu niškog Radničkog.

(26/06/2018 – Mladost) – Nikola Ašćerić prvo letnje pojačanje Lučanaca

Uprava fudbalskog kluba Mladost angažovala je prvo letnje pojačanje za novu superligašku sezonu. Ugovor sa Lučancima potpisao je iskusni napadač Nikola Ašćerić.

Nikola Ašćerić (27) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za Donji Srem, albanski Kastrioti, crnogorski Grbalj, niški Radnički i Vojvodinu, japanski Tokushima Vortis, maltešku ekipu Valletta i grčki PAS Lamia, odakle je i stigao u Lučane.


FOTO: fkmladostlucani.com

(25/06/2018 – Radnički Niš) – Nišlije potvrdile angažovanje novog čuvara mreže

Uprava fudbalskog klub Radnički potvrdila je angažovanje novog čuvara mreže, mladog Ivana Bulajića, koji se već neko vreme priprema sa ekipom za predstojeću sezonu. 

Ivan Bulajić (23) je rođen u Beogradu, a tokom karijere je branio boje beogradskih timova Lokomotiva i IMT, kao i dojučerašnjeg prvoligaša Radničkog iz Pirota, odakle je i stigao u Niš.


FOTO: fkradnickinis.rs

(23/06/2018 – Radnički Niš) – Kapiten Nišlija još godinu dana na Čairu

Kapiten niškog superligaša Radničkog, iskusni Aleksandar Jovanović, braniće boje ovog kluba i u predstojećoj sezoni. On je sa upravom kluba dogovorio nastavak saradnje i potpisao jednogodišnji ugovor.

Aleksandar Jovanović (32) je rođen u Nišu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a ponikao je u ekipi niškog Radničkog. Tokom seniorske karije branio je boje ekipa OFK Niš, OFK Beograd, Radnički Niš i Sinđelić. Tokom prethodne sezone zabeležio je 31 superligaški nastup za tim sa Čaira, uz jedan postignut pogodak.


FOTO: fkradnickinis.rs 

(22/06/2018 – OFK Bačka) – Još jedno pojačanje u Bačkoj Palanci

Uprava superligaša OFK Bačka nastavila je sa angažovanjem pojačanja za sezonu 2018/19. Nakon kratkog perioda koji je proveo na probi defanzivac Srđan Grabež zadovoljio je kriterijume i potpisao jednogodišnji ugovor sa ovim klubom.

Srđan Grabež (27) je rođen u Apatinu, igra na poziciji levog beka, a tokom juniorske karijere branio je boje Vrbasa i apatinske Mladosti. Tokom seniorske karijere, nakon prvog tima Mladosti, bio je član slovačkih ekipa Dubnica i Spartak Trnava, Bratstva iz Prigrevice i Elana iz Srbobrana, odakle je i stigao u Bačku Palanku.


FOTO: fkbacka.com

(22/06/2018 – Crvena zvezda) – Crveno-beli angažovali novo značajno pojačanje

Transfer o kome se mesecima govorilo konačno je i realizovan. Novi član Crvene zvezde je krilni napadač Milan Jevtović, a ugovorom se obavezao na trogodišnju saradnju sa crveno-belima.

Milan Jevtović (24) je rođen u Čačku, igra na poziciji desnog krila, a karijeru je započeo u ekipi čačanskog Borca. Kasnije je nastupao za norveški Bodo/Glimt i tursku Antaliju, a godinu dana je kao pozajmljeni fudbaler turskog superligaša nastupao i za norveški Rosenborg.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(21/06/2018 – Partizan) – Predstavljeno treće pojačanje u redovima crno-belih

Uprava fudbalskog kluba Partizan angažovala je i treće pojačanje u aktuelnom prelaznom roku. Rumunski defanzivac Gabrijel Nikolae Enake potpisao je ugovor na tri godine i zadužio deres sa brojem 44.

Gabrijel Enake (27) je rođen u mestu Pitesti (Rumunija), igra na poziciji desnog beka,  a ponikao je u lokalnom klubu LPS Pitesti. Nastupao je i za rumunske ekipe CS Mioveni, Astra Giurgiu, Staeaua i ruski Rubin Kazan, odakle je i stigao u Humsku. Kao član mlađih reperezentativnih selekcija svoje zemlje zabeležio je 7 nastupa, uz 2 postignuta pogotka, dok je za najjaču selekciju zabeležio 5 nastupa.


FOTO: partizan.rs

(21/06/2018 – Radnik) – Iskusni Filip Stojanović ponovo u Surdulici

Prvo pojačanje u redovima surduličkog Radnika je iskusni vezista Filip Stojanović, povratnik u redove ovog superligaša. On se ugovorom obavezao na dvogodišnju saradnju.

Filip Stojanović (30) je rođen u Beogradu, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za BASK, Novi Pazar, Voždovac, Donji Srem, maltešku ekipu Naxxar Lions, Radnik, grčku ekipu Trikala i radnik iz Bijeljine, odakle je i stigao ponovo u Surdulicu.


FOTO: fk-radnik.com

(20/06/2018 – OFK Bačka) – Još tri pojačanja u Bačkoj Palanci

Izuzetno aktivno je u Bačkoj Palanci gde uprava superligaša OFK Bačka formira tim za novu superligašku sezonu. Na zvaničnom sajtu javnost je informisana o angažovanju još tri pojačanja, Nemanje Mladenovića, Milana Sprema i Aleksandra Katanića.

Nemanja Mladenović (25) je rođen u Valjevu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama OFK Beograda. Nastupao je i za ekipe Kolubare, Metalca, zatim norveški Bodo/Glimt, Zemun i grčku Larisu. Za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U19) zabeležio je 8 nastupa. Potpisao je jednogodišnji ugovor.

Milan Spremo (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u novosadskoj Vojvodini. Tokom karijere je branio i boje Sloge iz Petrovca na Mlavi, novosadskog Proletera, slovenačkog Celja, Javor Matisa, OFK Bačka i uzbekistanske ekipe Kokand 1912. Za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U19, U20) zabeležio je 20 nastupa. Potpisao je jednogodišnji ugovor.


FOTO: fkbacka.com

Aleksandar Katanić (22) je rođen u Loznici, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je branio boje Teleoptika i Dunava iz Starih Banovaca. Potpisao je ugovor na dve godine.


FOTO: fkbacka.com

(20/06/2018 – Radnički Niš) – Niški Radnički angažovao još jedno pojačanje

Uprava niškog Radničkog angažovala je još jednu pojačanje tokom aktuelnog prelaznog roka. Jednogodišnji ugovor sa Nišlijama potpisao je nekadašnji reprezentativac Makedonije, iskusni defanzivac Aleksandar Todorovski.

Aleksandar Todorovski (34) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji desnog beka, a tokom karijere je nastupao za Rad, kiparske ekipe APOEL iz Nikozije, Digenis Morfou, AEL iz Limasola, austrijski Sturm iz Graca, kao i poljske timove Polonia i Zaglebie Lubin. Zabeležio je 16 nastupa za nacionalni tim Makedonije.


FOTO: Facebook/FK Radnički Niš

(19/06/2018 – Voždovac) – Voždovčani predstavili prva letnja pojačanja

Uprava fudbalskog kluba Voždovac angažovaa je prva dva pojačanja u letnjem prelaznom roku. Višegodišnje ugovore potpisala su dva mlada fudbalera, Božidar Veličković i Jovan Nišić.

Božidar Veličković (23) je rođen u Pančevu, igra na poziciji levog beka, a ponikao je u ekipi Borac Sakule. Tokom karijere je nastupao i za ekipe Dolina Padina, Vršac i Dinamo iz Pančeva. Potpisao je ugovor na tri godine.


FOTO: fkvozdovac.rs

Jovan Nišić (20) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama Partizana. Kao pozajmljeni igrač nastupao je za ekipu Teleoptika. Zabeležio je veliki broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U16, U17, U18). Potpisao je ugovor na tri godine.


FOTO: fkvozdovac.rs

(18/06/2018 – Vojvodina) - Mladi Nemanja Milojević i zvanično član Vojvodine

Poznato je od ranije da je uprava novosadske Vojvodine dogovorila dolazak mladog Nemanje Milojevića, dojučerašnjeg fudbalera Čukaričkog, a sada je to i ozvaničeno. Nakon obavljenih lekarskih pregleda potpisan je trogodišnji ugovor, a on se odmah nakon toga priključio ekipi koja se nalazi na pripremama na Zlatiboru.

Nemanja Milojević (20) je rođen u Atini (Grčka), igra na poziciji levog krila, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Čukarički. Tokom prethodne sezone zabeležio je 25 nastupa za prvi tim ''brđana'' u Super ligi Srbije i postigao 3 pogotka, uz još 3 nastupa u okviru Kupa Srbije. Nastupao je i za mlađe reprezentativne selekcije Grčke (U19). 


FOTO: fkvojvodina.rs

(16/06/2018 - OFK Bačka) - Povratak Milana Makarića u redove OFK Bačka

Uprava OFK Bačka nastavila je sa formiranjem tima za predstojeću sezonu, a novo pojačanje je vezni fudbaler Milan Makarić. On je već bio član ovog kluba, a potpisanim ugovorom obavezao se na jednogodišnju saradnju.

Milan Makarić (22) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog veznog igrača, a karijeru je započeo u ekipi Vojvodine. Nastupao je i za novosadski Proleter, subotički Spartak, OFK Bačka, kao i ekipu Zvijezda 09 iz BiH za koju je nastupao tokom proleća. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U20).


FOTO: fkbacka.com

(16/06/2018 – Vojvodina) – Četiri pojačanja novosadskog superligaša

Četvorica fudbalera pojačala su redove novosadske Vojvodine tokom aktuelnog prelaznog roka. Novajlije su štoper Marko Gajić koji je stigao iz Voždovca, desni bek Aranđel Stojković koji je stigao iz Spartaka, kao i vezni igrači Milan Đurić koji je stigao iz Jagodine i Aleksandar Mirkov koji je stigao iz Bečeja.

Marko Gajić (26) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za ekipe Radničkog iz Nove Pazove, OFK Beograda, Javor Matisa i Voždovca. Tokom prethodne sezone za ’’zmajeve’’ je zabeležio 35 nastupa, bez postignutog pogotka.

Aranđel Stojković (23) je rođen u beogradu, igra na poziciji desnog beka, a ponikao je u ekipi BSK iz Borče. Nastupao je i za ekipe OFK Beograda i Spartaka, a za subotički tim je tokom prethodne sezone zabeležio 35 superligaških nastupa i postigao 3 pogotka.

Milan Đurić (30) je rođen u Beogradu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a tokom juniorske karijere nastupao je za ekipe Obilića i Beograda sa Karaburme. Nastupao je i za makedonski Metalurg, poljsku ekipu Sandecja, Radnik iz Bijeljine, Jagodinu, hrvatsku Istru i azerbejdžansku ekipu Zira. Sa Jagodincima je 2013.godine stigao do trofeja u Kupu Srbije.

Aleksandar Mirkov (22) je rođen u Kikindi, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za ekipe Palića, Banata, Sente i Palića.


FOTO: fkvojvodina.rs

(15/06/2018 – Crvena zvezda) – Treće pojačanje crveno-belih je Nikola Stojiljković

Treće letnje pojačanje aktuelnog šampiona, ekipe Crvene zvezde, je napadač portugalske Brage Nikola Stojiljković. On je stigao na jednogodišnju pozajmicu, a odmah po dolasku priključio se ekipi koja se nalazi na pripremama na Zlatiboru.

Nikola Stojiljković (25) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u ekipi beogradskog Rada. Afirmaciju je stekao igrajuči za ekipu Čukaričkog, nakon čega je prešao u portugalsku ekipu Braga. Kao pozajmljeni igrač tokom prethodne sezone je bio član turske ekipe Kajzeri i na 13 nastupa u šampionatu postigao 2 pogotka. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21), a zabeležio je i četiri nastupa za najjaču selekciju.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(14/06/2018 – Radnički Niš) – Nišlije angažovale prva dva pojačanja za novu sezonu

Fudbalski klub Radnički iz Niša angažovao je prva dva pojačanja u letnjem prelaznom roku. Ugovore sa niškim klubom potpisali su štoper Đorđe Crnomarković i napadač Nermin Haskić.

Đorđe Crnomarković (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog beka, a ponikao je u ekipi Beograda sa Karaburme. Tokom karijere je nastupao i za Šumadiju, Donji Srem, Javor Matis, slovenačku Olimpiju i Čukarički.


FOTO: Facebook/FK Radnički Niš

Nermin Haskić (28) je rođen u Banovićima (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Budućnosti iz rodnog mesta. Nakon toga nastupao je za Sarajevo, Voždovac, poljsku ekipu Podbeskidzie, kao i slovačke ekipe Kosice, Zilina i Ruzomberok.


FOTO: Facebook/FK Radnički Niš

(13/06/2018 – Proleter) – Novosađani angažovali trojicu novajlija

Uprava novog superligaša Proletera angažovala je još tri značajna pojačanja za predstojeću sezonu. Ugovore su potpisali golman Vladan Elesin, igrač odbrane Aleksandar Tanasin i krilni igrač Uroš Stamenić.

Vladan Elesin (22) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji golmana,a karijeru je započeo u mlađim kategorijama Vojvodine. Natupao je i za Novi Sad, Kabel, Cement iz Beočina, Proleter i ČSK iz Čelareva. Tokom prethodne sezone je za prvoligaša iz Čelareva zabeležio 12 nastupa.

Aleksandar Tanasin (26) je rođen u Novom sadu, igra na poziciji desnog beka, a ponikao je u ekipi Vojvodine. Nastupao je i za Metalac iz Futoga, Cement iz Beočina, Proleter, Borac iz Čačka i Radnik. Za ekipu iz Surdulice je tokom prethodne sezone zabeležio 20 nastupa.

Uroš Stamenić (21) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji levog krila, a ponikao je u ekipi Vojvodine. U dva navrata već je bio član Proletera, kao pozajmljeni igrač, a prethodnu sezonu proveo je u čačanskom Borcu i zabeležio  23 nastupa uz 2 postignuta pogotka.


FOTO: Facebook/FK Proleter

(12/06/2018 – OFK Bačka) – Filip Bajić produžio ugovor do kraja naredne godine

Rukovodstvo OFK Bačka produžilo je ugovor sa još jednim prvotimcem. Krilni napadač Filip Bajić potpisao je novi ugovor na još godinu i po dana.

Filip Bajić (24) je rođen u Novom Sadu, ponikao je u istoimenom klubu, a igra na poziciji desnog krila. Nastupao je i za ekipe Inđije i Napretka, a tokom prethodne sezone za ekipu iz Bačke Palanke je zabeležio 20 nastupa u šampionatu i postigao 2 pogotka.


FOTO: fkbacka.com

(12/06/2018 – Crvena zvezda) – Crveno-beli predstavili drugo letnje pojačanje

Uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda je pre nekoliko dana dogovorila, a danas i ozvaničila saradnju sa drugim letnjim pojačanjem, Dejanom Melegom. On je sa aktuelnim šampionom potpisao trogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

Dejan Meleg ( 23) je rođen u Bakom Jarku, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a u mlađim kategorijama nastupao je za ekipe Mladosti iz Bačkog Jarka i Vojvodine. Pored nastupa za seniorsku ekipu Vojvodine bio je i član holanskih ekipa Ajaks i Kambur, kao i turske ekipe Kajzeri, odakle je i stigao među crveno-bele. Bio je redovan član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U17, U19, U21), a sa nacionalnim timom bio je i omladinski šampion Evrope u Litvaniji 2013.godine.


FOTO: crvenazvezdafk.com

(11/06/2018 – OFK Bača) – Bačkopalančani angažovali golmana Lazara Tatića

Uprava OFK Bačka angažovala je još jedno pojačanje, ovoga puta na poziciji golmana. Ugovor je potpisao Lazar Tatić koji se obavezao na godinu i po dana saradnje.

Lazar Tatić (24) je rođen u Kraljevu, a golmansku karijeru započeo je u kraljevačkoj ekipi Sloge. Tokom karijere je nastupao i za BASK, Kolubaru, Jagodinu, Radnik i Napredak. U Bačku Palanku je stigao kao slobodan igrač.


FOTO: fknapredak.rs

(08/06/2018 – Partizan) – Crno-beli predstavili i drugo veliko letnje pojačanje

Fudbalski klub Partizan angažovao je i drugo veliko pojačanje u letnjem prelaznom roku. Crno-beli dres sa brojem 11 će u narednoj sezoni nositi Rikardo Gomeš koji se obavezao na trogodišnju saradnju.

Ricardo Jorge Pires Gomes (26) je rođen na Zelenortskim ostrvima, igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u lokalnom klubu Batuque. Kasnije je nastupao za portugalske ekipe Vizela, Vitoria Guimaraes i Nacional, odakle je i stigao u Humsku. U prethodnoj sezoni je za prvoplasirani tim portugalske druge lige zabeležio 36 prvenstvenih nastupa i postigao 22 pogotka. Zabeležio je i 7 nastupa za nacionalni tim Zelenortskih ostrva, uz 2 postignuta pogotka.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

(04/06/2018 – OFK Bačka) – Još jedan iskusan prvotimac produžio ugovor sa OFK Bačka

Uprava superligaša OFK Bačka produžila je ugovorom sa još jednim od prvotimaca. Novi jednogodišnji ugovor potpisao je iskusni defanzivac Miloš Živković.

Miloš Živković (33) je rođen u Nišu, igra na poziciji centralnog beka, a tokom karijere je nastupao za Železničar iz Lajkovca, beloruski Gomel, ekipu Alfa Modriča iz BiH, Srem iz Jakova, Novi Pazar, Metalac, makedonski Rabotnički, rumunski Botosani, islandski Vikingur i Radnički iz Niša, odakle je prošlog leta i stigao u Bačku Palanku.


FOTO: fkbacka.com

(29/05/2018 – Proleter) – Iskusni Lazar Veselinović prvo pojačanje Proletera

Novi superligaš, novosadski Proleter, započeo je formiranje tima za predstojeću sezonu u elitnom rangu. Uprava kluba angažovala je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku, dojučerašnjeg fudbalera Rada, iskusnog Lazara Veselinovića.

Lazar Veselinović (31) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je branio boje fudbalskih klubova Inđija, Palić, Spartak, ČSK Čelarevo, Proleter, Mladi Radnik, Hajduk Kula, Dinamo Minsk (Belorusija), Vojvodina, Pohang Steelers (J.Koreja), Mezokovesd (Mađarska) i Rad. Tokom prolećne polusezone zabeležio je 8 nastupa za ’’građevinare’’ i postigao jedan pogodak, nakon čega je propustio finiš sezone zbog bolesti.


FOTO: Youtube/Printscreen

(29/05/2018 – Crvena zvezda) – Crveno-beli angažovali prvo letnje pojačanje

Uprava aktuelnog šampiona Crvene zvezde angažovala je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Dojučerašnji kapiten i vezni fudbaler Vojvodine Dušan Jovančić priključiće se crveno-belima na početku priprema. On je potpisao ugovor na dve godine, uz mogućnost produžetka saradnje za još godinu dana.

Dušan Jovančić (27) je rođen u Beogradu, može da igra na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog igrača, a tokom karijere je nastupao za ekipe Šumadije, Zemuna, Borca iz Čačka i Vojvodine. Za novosadski tim je tokom nedavno završene sezone zabeležio 38 nastupa, od čega 33 u Super ligi Srbije, i postigao 3 pogotka.


FOTO: fkvojvodina.rs

(28/05/2018 – Partizan) - Crno-beli predstavili prvo letnje pojačanje, napadača Nemanju Nikolića

Vicešampion Srbije, fudbalski klub Partizan, započeo je letnji prelazni rok i formiranje tima za novu sezonu. Prvo pojačanje crno-belih je dojučerašnji fudbaler ekipe Spartak Ždrepčeva krv, napadač Nemanja Nikolić, koji se ugovorom obavezao na trogodišnju saradnju.

Nemanja Nikolić (25) je rođen u Kraljevu, igra na poziciji centralnog napadača, a seniorsku karijeru započeo je u crnogorskoj ekipi OFK Grbalj. Nakon toga nastupao je za rusku ekipu Rostov i kazahstansku ekipu Aktobe, odakle je u januaru prošle godine stigao u subotički Spartak. Tokom tek završene sezone zabeležio je 32 nastupa u domaćim takmičenjima i postigao 13 pogodaka, a uvršten je i u idealnu postavu Super lige Srbije.


FOTO: partizan.rs/Miroslav Todorović

(25/05/2018 – Zemun) – Zemunci produžili ugovor sa iskusnim štoperom

Uprava fudbalskog kluba Zemun dogovorila je nastavak saradnje sa iskusnim štoperom Branislavom Trajkovićem. On se novim ugovorom obavezao na ostanak među plavo-zelenima do 2020.godine.

Branislav Trajković (28) je rođen u Odžacima, igra na poziciji centralnog beka, a u Zemun je stigao prošlog leta kao slobodan igrač. Tokom karijere je nastupao za Hajduk iz Kule, Vojvodinu, Partizan i kazahstanski klub Ordabasy. Tokom prethodne sezone je zabeležio 7 nastupa za Zemunce, a teža povreda ga je sprečila da taj broj bude veći.


FOTO: Youtube/Printscreen

(24/05/2018 – OFK Bačka) - Novi ugovori za kapitene Trivunovića i Bjeloša

Prva dva letnja pojačanja OFK Bačka je našla u sopstvenim redovima. Nove ugovore sa klubom iz Bačke Palanke potpisali su kapiteni ekipe Veseljko Trivunović i Miroslav Bjeloš. Iskusni Trivunović će ostati do decembra ove godine, dok je Bjeloš potpisao jednogodišnji ugovor.

Veseljko Trivunović (38) je rođen u Banjaluci (BiH), a igra na poziciji centralnog veznog igrača. Tokom karijere je nastupao za Crvenu zvedu, Loznicu, Jedinstvo Ub, Radnički iz Obrenovca, ČSK iz Čelareva, Mladost iz Apatina, Vojvodinu, OFK Beograd, azerbejdžansku ekipu Gabala i subotički Spartak, odakle je pre četiri godine stigao u Bačku Palanku. Zabeležio je i 6 nastupa za nacionalni tim, uz jedan postignuti pogodak.


FOTO: fkbacka.com/Stojan Maleš

Miroslav Bjeloš (27) je rođen u Novom Sadu, a takođe igra na poziciji centralnog veznog igrača. Tokom karijere je nastupao za Futog, Radnički iz Šida, OFK Bačka, kanadsku ekipu Burlington i kostarikanski Limon, odakle se pre godinu dana i vratio u Bačku Palanku.


FOTO: fkbacka.com/Stojan Maleš

(21/05/2018 – Zemun) -  Prvo pojačanje Zemunaca stiže iz Makedonije

Uprava fudbalskog kluba Zemun angažovala je prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Ugovor sa ovim superligašem potpisao je omladinski reprezentativac Makedonije, napadač Bojan Miovski.

Bojan Miovski (18) je rođen u Štipu (Makedonija), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Bregalnice iz rodnog grada. Nastupao je i za mladi tim azerbejdćanskog kluba Qarabag, kao i za skopski Rabotnički, odakle je i stigao u Zemun. Zabeležio je šest nastupa za omladinsku selekciju svoje zemlje, uz dva postignuta pogotka.


FOTO: Facebook/Fudbalski klub Zemun