Fudbaleri i stručni štab šabačke Mačve započeli su danas proces priprema za drugu sezonu u superligaškom društvu, a uprava i stručni štab najavili su da neće biti velikih kadrovskih promena.

Nakon manje od mesec dana odmora radno je bilo i u Šapcu gde je stručni štab fudbalskog kluba Mačva obavio prozivku igrača i odradio prvi trening. Prisutne je pozdravio predsednik kluba Ivica Kralj koji je zajedno sa članovima stručnog štaba igrače upoznao sa planovima vezanim za pripremni period i prelazni rok.

Prvi čovek šabačkog superligaša je u svom obraćanju istakao da je optimista, da je ’’kostur’’ tima sačuvan i da se nada da će sledeća sezona biti još uspešnija od prethodne:

’’Kostur ekipe je ostao i to je najbitnije. Prelazni rok počinje 21.juna i traje do 31.avgusta, što je poprilično dug period. Biće odlazaka, ali verujem više dolazaka. Ova sezona bila je poprilično uspešna, učinićemo sve da sledeća bude još uspešnija. Ja verujem u ovu ekipu, to sam oduvek govorio i nadam se da ćemo Šapčanima doneti dobre rezultate i u narednoj takmičarskoj godini.’’


FOTO: fkmacva.com

Šef stručnog štaba crveno-crnih Dragan Aničić najavio je male promene u načinu rada koje će treninge učiniti interesantnijim, a ambicije su da novu sezonu obeleže bolji rezultati:

’’Danas i sutra imamo testiranje, a od srede počinjemo sa malo modifikovanim treninzima. Biće interesantnije i verujem bolje nego pre. S obzirom da smo prošle godine napravili rezultate, ove godine pokušaćemo da podignemo tu lestvicu, da budemo bolji nego što smo bili u proteklom periodu. Naravno, za to će nam trebati i bolji rad, kako bi ostavrili ciljeve koji nisu mali. Prvenstveno da ponovimo ono što smo uradili u prošloj sezoni, a da probamo i nešto više. Za ovih godinu i po dana koliko sam u Mačvi, mogu reći da se u Mačvu teško dolazi, ali se teško i odlazi. Potrudićemo se da dovedemo kvalitetna pojačanja, sve zavisi i od budžeta koji imamo, kao i od odlazaka igrača. U svakom slučaju videčemo da to budu igrači koji mogu da nam donesu neki novi kvalitet i da oni budu ti koji će usloviti još bolje rezultate.’’


FOTO: fkmacva.com

Kapiten šabačkog tima Filip Pejović veruje da će iskustvo iz prethodne sezone biti od velikog značaja za nastavak takmičenja u superligaškom društvu:

’’Mislim da startujemo na vreme sa pripremama i da imamo sasvim dovoljno vremena da superligaško takmičenje otpočnemo spremni za nove izazove. Ciljevi su nam sigurno veći nego u prošloj sezoni, iskusniji smo za godinu dana i nadam se da će sve funkcionisati kako treba. Ovaj period je bitan za svakog od nas, jer ovo je baza za sezonu, tako da ćemo pristupiti maksimalno profesionalno ispunjavanju obaveza koje pred nas postave uprava i stručni štab.’’


FOTO: fkmacva.com

Najbolji strelac šabačke Mačve Bojan Matić, na zadovoljstvo brojnih navijača, danas je bio na prozivci, a da li će ostati u dresu crveno-crnih i nakon prelaznog roka još uvek nije poznato. On je istakao da su pripreme najvažnije za svakog igrača:

’’Najteži, ali i najvažniji deo za svakog igrača su upravo pripreme sa kojima danas startujemo. Imamo neki svoj cilj i gledaćemo da ga ostvarimo u narednoj sezoni. Pripreme počinjem sa Mačvom, videćemo šta će se dešavati u narednom periodu, za sada sam ovde.’’

Fudbaleri Mačve prvi deo priprema obaviće u Šapcu, a od 1.jula baza crveno-crnih biće na Zlatiboru, gde je planirano i odigravanje nekoliko pripremnih utakmica.