U FC ’’Vujadin Boškov’’ danas je bilo radno, jer su nakon tronedeljne pauze započele pripreme ekipe Vojvodine za novu superligašku sezonu. Pored članova stručnog štaba igračima je sreću poželelo i klupsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom Dušanom Vlaovićem.

Danas su okupljanjem i prvim treningom započele letnje pripreme fudbalera Vojvodine. Nakon prozivke igrači i stručni štab održali su sastanak sa rukovodstvom kluba. Pored predsednika kluba Dušana Vlaovića prisutni su bili i potpredsednici Upravnog odbora Ljubomir Apro i Nenad Rončević, generalni direktor Darko Jevtić i sportski direktor Saša Drakulić. Svi oni poželeli su puno sreće igračima u pripremnom periodu, kao i to da ih prati dobro zdravlje.

Prisutnima se prvi obratio predsednik kluba koji je izneo svoja očekivanja istakavši da se prethodna sezona ne sme ponoviti:

’’Želim vam dobrodošlicu u klub posle kraćeg godišnjeg odmora, za koji se nadam da ste ga iskoristili na pravi način. Pred vama su duge i naporne pripreme i verujem da ćete ih odraditi onako kako treba i kao istinski profesionalci. Sezona koja je pred svima nama ni po čemu ne sme da podseća na prošlu i kada to kažem mislim na sve nas – članove uprave, igrače, ali i sve zaposlene u klubu. Vojvodina je klub svetle tradicije, čiju su slavu širom sveta pronosili mnogi fudbalski velikani, a danas u pet najjačih evropskih liga igraju momci koji su ponikli baš ovde. Uz to, dvojica momaka koji su fudbalski stasali baš u FC „Vujadin Boškov“, danas su u Rusiji i konkurišu za najbolji sastav reprezentacije Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu. Ambicije Vojvodine dobro su poznate i nikada se ne menjaju, a grb koji nosite na grudime sve vas obavezuje da to činite punog srca i dostojanstveno. Uprava ništa nije želela da prepušta slučaju, pa se, uz punu saradnju sa šefom struke Acom Veselinovićem, dogovorila da značajno pojača određene pozicije u ekipi i uskoro će vam se u radu priključiti i nekolicina novih igrača, koji će, zajedno s vama, uložiti maksimalan napor kako biste ostvarili zacrtane planove. Želim vam dobro zdravlje i puno sportske sreće.’’

Nakon prvog čoveka kluba prisutnima se obratio i šef stručnog štaba novosadskog tima Aleksandar Veselinović koji je istakao da očekuje maksimalno zalaganje i zajedništvo:

’’Želim vam da tokom svakog dana vaša lica krase osmesi i pozitivna energija i da ih širimo oko sebe. Svi imamo obavezu da nam reči predsednika i članova uprave u vezi sa ambicijama u narednoj sezoni stalno budu u glavama. Dobro znate da u radu sa mnom možete da dobijete sve ili ništa, a na vama je da izaberete ono što vam odgovara. Ulazimo u brod pred kojim je nemirno more, puno talasa i jakih vetrova, a zajedništvo treba da nam bude najveća snaga kako bismo odoleli izazovima. Od vas tražim maksimalno zalaganje na svakom treningu, greške su dozvoljene i ljudske su i tu smo da ih zajednički ispravljamo. Do 17.juna treniraćemo u Veterniku, a onda odlazimo na dvonedeljne pripreme na Zlatibor, gde ćemo ostati do 1. jula. Ove sedmice uporedo ćemo raditi i obaviti preostale medicinske preglede i testiranja.’’

Nakon toga stručni štab je održao sastanak sa igračima, a onda je ekipa istrčala na teren i odradila prvi trening u novoj sezoni.

FOTO: fkvojvodina.rs