Večeras su šrom Evrope igrani revanš mečevi 1.kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Srpski predstavnici, fudbaleri Crvene zvezde, pobedom su izborili plasman u narednu rundu.

Fudbaleri Crvene zvezde, aktuelni šampioni Srbije, izborili su večeras plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona. Oni su u revanš meču 1.kola odigranom na stadionu ’’Rajko Mitić’’ rezultatom 2:0(0:0) savladali letonskog predstavnika, ekipu Spartaksa iz Juramele. Prvi meč, odigran prošle nedelje u Rigi, završen je rezultatom 0:0, pa su crveno-beli boljim ukupnim skorom potpuno zasluženo prošli u narednu rundu takmičenja. Strelci za tim Vladana Milojevića bili su El Fardu Ben u 78.minutu i Nenad Krstičić u 81.minutu susreta.

U narednom kolu protivnik će im biti litvanski šampion Suduva, nakon iznenađujuće eliminacije kiparskog šampiona APOEL-a. Litvanci su uspeli da odbrane prednost stečenu u prvom susretu kada su slavili rezultatom 3:1, jer su u revanš meču odigranom na Kipru poraženi rezultatom 1:0. Prvi meč je na programu 24. ili 25.jula u Beogradu, drugi sedam dana kasnije u Marijampolju.