Prvi susret nedeljnog programa u okviru 1.kola Super lige Srbije igra se u Surdulici gde domaći Radnik dočekuje vicešampione Srbije, ekipu Partizana. Crno-beli su sezonu otvorili sa dve pobede na evropskoj sceni, ali glavni cilj biće ipak povratak titule u Humsku.

Fudbalere Partizana odmah na startu sezone očekuje teško gostovanje u Surdulici, a za razliku od protivnika crno-beli se već nalaze u takmičarskom ritmu. Nakon dve pobede u dvomeču sa pljevaljskim Rudarom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope počinje i borba za povratak šampionskog trofeja, glavni ovosezonski cilj. Sezona je duga, ima mnogo vremena za ispravljanje grešaka, ali bi dobar rezultat sigurno pozitivno uticao na atmosferu.

Šef stručnog štaba crno-belih Miroslav Đukić potvrdio je tokom svog obraćanja predstavnicima medija u SC Teleoptik da je primarni cilj povratak titule u Humsku, ali i da se publici pokaže da je ekipa u potpunosti spremna za iskušenja na sva tri fronta:

’’Partizan je već počeo takmičarsku sezonu dvomečom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Idemo u Surdulicu gde nas očekuje utakmica sa Radnikom, agresivnom ekipom sa novim trenerom. Biće teško gostovanje, ali moramo da idemo na pobedu, kako bismo pokazali našoj publici da smo spremni za sezonu u našoj ligi. Ambicije Partizana su da vratimo titulu šampiona Srbije.’’

On se posvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da neće moći da računa na dvojicu igrača, dok su svi ostali spremni za meč:

’’Nećemo moći da računamo u Surdulici na Nemanju Nikolića i Bojana Ostojića zbog povrede, svi ostali su spremni. Sutra će oni biti daleko odmorniji da pruže svoj maksimum. Protiv Rudara smo mogli da rotiramo, jer smo imali rezultat. Sutra sigurno da neće biti puno rotacija, idemo sa najboljim igračima, jer nam trebaju tri boda.’’

Mče 1.kola Super lige Srbije između Radnika i Partizana igra se danas, u nedelju 22.jula 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: partizan.rs