Zemunci se u okviru 2.kola Super lige Srbije na svom stadionu sastaju sa gostima iz Novog Sada, ekipom Vojvodine. Prošlosezonski dueli bili su izuzetno zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovog vikenda.

U okviru 2.kola Super lige Srbije ekipa Zemuna će pred svojim navijačima dočekati ekipu novosadske Vojvodine. Zemunci su na ovosezonskoj premijeri na gostovanju na Banovom brdu uspeli da ’’otkinu’’ bod ’’brđanima’’, a sada će odmeriti snage sa još jednom ekipom koja ima ’’evropske’’ ambicije. Šef stručnog štaba zemunskog tima, iskusni Milan Milanović, istakao je u izjavi datoj pred ovaj meč da se nada da će ovoga puta moći da računa na veći broj igrača, kao i da očekuje ofanzivnu i hrabru igru svog tima:

’’Očekujem tešku utakmicu, biće ovo naš prvi meč na našem terenu pred domaćom publikom. Imamo snažan podstrek iz prvog kola kada smo u drastično podmlađenom sastavu uspeli da osvojimo bod. Sutra za protivnika imamo isto toliko kvalitetan tim, te očekujem pre svega veliku borbu i dobru igru. Način na koji igra Vojvodina, kao i naš sistem, sigurno ukazuju da će to biti jedna dobra i kvalitetna utakmica. Što se tiče nas samih nadam se da ćemo biti kompletniji i da će novi igrači, bar oni koji dolaze iz Srbije, steći pravo nastupa. Uz sve to, verujem da naša igra može biti ofanzivnija i još hrabrija nego protiv Čukaričkog.’’

On se potom osvrnuo i na prethodni duel sa novosadskim timom kada je na stadionu ’’Karađorđe’’ zemunski tim ostvario ubedljivu pobedu rezultatom 0:3. Prema njegovom mišljenju, ta dva meča nisu za poređenje, jer je ovo potpuno drugačiji timovi i nova sezona:

’’Ta utakmica je za nas davno prošlo vreme, što bi se narodski reklo "novine od juče". Iz te ekipe kod njih, a i kod nas nema 4-5 igrača. Shodno tome, sutra će biti potpuno drugačija utakmica, jer su u pitanju sasvim drugačiji odnosi. Protivnik će sigurno doći na naš stadion da pokuša da se "ispravi" za utakmicu koju su igrali kod kuće i nisu pobedili. Međutim, mi takođe imamo neke svoje ambicije i nadamo se pozitivnom rezultatu.’’

Meč 2.kola Super lige Srbije između Zemuna i Vojvodine igra se danas, u subotu 28.jula 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.