U prvom susretu 2.kola Super lige Srbije ekipa novosadske Vojvodine dolazi u goste ekipi Zemuna. Na prethodna dva duela ovih rivala Novosađani su stigli samo do jednog boda, uz ubedljiv poraz na svom stadionu.

Novosađani će u okviru 2.kola Super lige Srbije biti gosti ekipe Zemuna, ekipe koja je tokom prethodne sezone bila jedan od najneugonijih rivala za novosadski tim. To je sigurno poziv na oprez, ali i dodatni motiv za fudbalere Vojvodine koji su na ovosezonskoj premijeri na svom stadionu stigli samo do boda u duelu sa ekipom Mladosti. Pomoćni trener u stručnom štabu Vojvodine, Spasoje Jelačić, istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija da utakmice sa Zemunom uvek imaju posebnu draž za “staru damu” i da neće biti lako ostvariti trijumf na ovom gostovanju:

’’Zemun je tradicionalno neugodan protivnik za Vojvodinu, a utakmice između ova dva tima su uvek imale posebnu draž. Što se nas tiče, svaki dan smo koristili da podignemo nivo forme i napravimo dobro zajedništvo u ekipi, odnosno da se igrači što bolje upoznaju. Na prethodnom meču na “Karađorđu” mogli smo da vidimo da je u pojedinim delovima utakmice to delovalo jako dobro, ali je u pojedinim delovima bilo vidljivo i to da se ekipa još uvek traži, odnosno da igrači tek upoznaju jedni druge, jer kao i svi klubovi u Srbiji, tako i Vojvodina robuje dugačkom prelaznom roku. O ekipi Zemuna znamo dosta toga, naravno da smo se pripremali za tu utakmicu i detaljno ih analizirali. Sa gostovanja Čukaričkom su se vratili neporaženi, što je verovatno povoljan rezultat za njih, a ono što je sigurno, bar se tako nadam, jeste to da nas sutra očekuje dobra i neizvesna utakmica.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da su svi igrači na raspolaganju stručnom štabu i da konkurišu za startnu postavu:

’’Sve nas u stručnom štabu raduje to što su svi igrači na raspolaganju za ovaj meč i konkurišu za startnu postavu, pošto nemamo povređenih igrača, niti bilo kakvih drugih problema u ekipi. Dobro radimo, imamo dobru ’’hemiju’’ u svlačionici i iz tog razloga se nadam dobrom rezultatu u Zemunu. Ipak, ovo je sam početak prvenstva, pa se i u prvom kolu videlo da su sve utakmice neizvesne i da maltene pobeđuje onaj ko ima više sreće. Ja se nadam da će, kako vreme bude prolazilo, Vojvodina rasti kao ekipa i podizati svoj nivo forme, te da ćemo to pokazati već na meču u Zemunu i vratiti se sa osmehom na licu, odnosno obradovati naše verne navijače.’’

Meč 2.kola Super lige Srbije između Zemuna i Vojvodine igra se danas, u subotu 28.jula 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.