U derbiju trećeg kola Super lige Srbije fudbalski klub Voždovac će ugostiti Crvenu zvezdu, a na toj utakmici fudbaleri Voždovca će igrati u specijalno dizajniranim dresovima, napravljenim samo za ovu utakmicu, koji će na sebi imati logo humanitarne organizacije ’’Zajedno za život’’.

Derbi susret 3.kola Super lige Srbije neće biti samo prilika da publika vidi odličan fudbal, već i prilika da domaćini pokažu svoju humanost podrškom humanitarnoj organizaciji ’’Zajedno za život’’. Biće to jedinstven primer na ovim prostorima da jedan fudbalski klub na ovaj način ustupi prostor na svojim dresovima jednoj humanitarnoj organizaciji i tako skrene pažnju javnosti na bitne teme koje nas okružuju, kao što je borba za zdravlje najmlađih i njihovo lečenje.

Direktor fudbalskog kluba Voždovac, gospodin Goran Grkinić, istakao je da sportski klubovi imaju veliku odgovornost da skrenu pažnju javnosti na osnovne vrednosti:

’’Svesni smo da kao moderni fudbalski kolektiv nosimo jako veliku odgovornost i zato želimo da fudbal vratimo osnovnim vrednostima i da uvek pored osnovne fudbalske misije imamo i društveno odgovorne akcije. Ovo je naš način da još jednom pružimo podršku humanitarnoj organizaciji ’’Zajedno za život’’ koja se bori za zdravlje mališana i da zaista pomeramo granice fudbala i humanosti. Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Jovici Simiću, ali i fondaciji “Zajedno za život”, za sve akcije koje su sproveli. Rado ćemo se uvek odazvati svim pozivima i čast nam je i zadovoljstvo što smo deo ove lepe priče.’’

Humanitarna organizacija ’’Zajedno za život’’ aktivno pomaže deci kojoj je potrebno lečenje, ali i njihovim porodicama, pokušavajući da olakša procese lečenja svim članovima porodice. Pored organizovanja akcija za sakupljanje sredstava, koje jesu glavni cilj, organizacija ima za cilj i da aktivno pomaže roditeljima bolesne dece pružajući podršku vezano za prevod dokumentacije, povezivanje sa roditeljima koji su prošli kroz procese lečenja sa svojom decom, traženje smeštaja u inostranstvu dok traje lečenje, kao i za sve ostalo što je roditeljima obolele dece potrebno u toku procesa lečenja.

Osnivač ove humanitarne organizacije, gospodin Jovan Simić,istakao je da je Voždovac pokazao da je jedan od najodgovornijih sportskih kolektiva u zemlji:

’’Presrećan sam što opet koristimo fudbal na najbolji način, da podignemo svest kod ljudi o postojanju humanitarne organizacije ’’Zajedno za život’’ i borbi za pomoć oboleloj deci koja uvek traje, a u kojoj svako može da učestvuje na svoj način. FK Voždovac je, kao i uvek, odgovorio pozitivno na naš poziv da se uključi u naše akcije i pokazao da je jedan od zaista najodgovornijih sportskih kolektiva u zemlji i ovom prilikom još jednom im se zahvaljujem i pozivam sve ljude da u subotu dođu na stadion Voždovca na utakmicu.’’

Možete se i vi priključiti akciji i donirati sredstva uplatom na račun Humanitarne organizacije ’’Zajedno za život’’ koji je otvoren u Komercijalnoj banci:

205-250438-39
Za uplate iz inostranstva – broj deviznog računa:
0070800047526
IBAN broj: RS35205007080004752637

Sredstva možete donirati i slanjem humanitarne SMS poruke po ceni od 100 dinara, sa bilo kojim tekstom na broj 8495.