Kompletirano je i 2.kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a plasman u narednu rundu ovog takmičenja obezbedila su dva od tri srpska predstavnika.

Večerašnjim revanš susretima kompletirana je druga runda kvalifikacija za Ligu Evrope, a publika je imala prilike da isprati mečeve tri srpska predstavnika. Plasman u narednu rundu obezbedile su ekipe Partizana i Spartaka, dok ekipa Radničkog iz Niša nije uspela da nadoknadi prednost izraelskog tima stečenu u Tel Avivu.

TRAKAI – PARTIZAN 1:1 (1:1)

Vicešampion Srbije, beogradski Partizan, na revanš u Litvaniji otputovao je sa prednošću stečenom u prvom meču u Humskoj kada je rezultat bio 1:0. Meč u Viljnusu nije počeo povoljno za crno-bele, jer je domaći tim poveo već u 9.minutu pogotkom koji je postigao Jevgeni Osipov. Ipak, u poslednjim trenucima prvog poluvremena, tačnije nadoknade vremena (45+3’), ekipa Partizana je stigla do izjednačenja. Drugo poluvreme nije donelo promenu rezultata, a treba reći da je srpski tim od 52.minuta igrao sa igračem manje, nakon crvenog kartona koji je dobio Sejduba Suma. Naredni protivnik crno-belih u 3.kolu kvalifikacija biće danski Nordsjeland koji je bio bolji u dvomeču sa švedskom ekipom AIK. Prvi meč igraće se 9.avgusta u Danskoj, a revanš sedam dana kasnije u Beogradu.

SPARTA PRAG – SPARTAK ŽK 2:1 (1:0)

Subotička ekipa Spartak Ždrepčeva krv je na revanš u Pragu otputovala sa prednošću stečenom u prvom meču u Novom Sadu kada je rezultat bio 2:0. Tok meča u prestonici Češke nije obećavao, jer je domaći tim poveo u 28.munutu preko Jozefa Šurala, a zatim u potpunosti nadoknadio prednost Subotičana u 66.minutu pogotkom srpskog internacionalca Srđana Plavšića. Ipak, gosti su uspeli da izbore, a zatim i realizuju jedanaesterac,a siguran egzekutor u 75.minutu bio je Bojan Čečarić. Nakon toga Subotičani su uspešno odbranili povoljan rezultat i pored činjenice da su poslednjih petnaestak minuta igre imali igrača manje, nakon isključenja Milana Marčića. Veliki podvig srpskog tima koji će u 3.kolu kvalifikacija odmeriti snage sa danskim Brondbijem. Prvi meč igraće se 9.avgusta u Novom Sadu, a revanš sedam dana kasnije u Danskoj.

RADNIČKI NIŠ – MAKABI TEL AVIV 2:2 (1:2)

Nišlije i pored velike želje i optimizma nisu uspele da nadoknade prednost izraelske ekipe Makabi iz Tel Aviva koja je u prvom meču slavila rezultatom 2:0. Gosti su već u prvom delu igre stavili do znanja domaćoj publici ko je u ovom trenutku bolji i stekli teško dostižnu prednost. Poveli su u 33.minutu autogolom Radovana Pankova koji je nespretno intervenisao ispred golmana Živkovića, a potom uvećali prednost nakon sjajnog pogotka Elirana Atara u 38.minutu susreta. Ipak, Nišlije su pokazale karakter i do kraja meča imali su puleni Nenada Lalatovića priliku da stignu i do pobede. Večeras izuzetno raspoloženi Aleksandar Stanisavljević je prvo bio precizan u 44.minutu, a zatim i u 57.minutu susreta. Za potpuni preokret falilo je malo više snage, to je bilo očigledno, pa je meč na kraju završen nerešenim rezultatom. Može se reći častan oproštaj Nišlija od dugo čekane Evrope, barem do naredne sezone.