Najbolji igrač 3.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Stefan Čolović, strelac i dvostruki asistent za ekipu Proletera u ubedljivoj pobedi nad ekipom Spartaka na gostovanju u Kuli.

Kolo za nama obeležilo je nekoliko možemo slobodno reći iznenađujućih rezultata, a jedno od iznenađenja je i ubedljiva pobeda novog superligaša Proletera nad ekipom Spartaka. Subotičani su u Kuli ugostili rivala sa kombinovanim sastavom, pa se očekivala velika borba i neizvestan meč, ali su Novosađani bili toliko bolji rival da su na kraju dobro napunili mrežu ’’golubova’’. Rezultat je bio 0:4(0:2), a najzaslužniji za to bio je raspoloženi Stefan Čolović koji je učestvovao u postizanju tri od ukupno četiri pogotka, dva puta kao asistent i jednom kao strelac. Gotovo svi napadi Proletera išli su po desnoj strani, a odbrana domaćeg tima nije imala rešenja za njegove prodore i majstorske poteze, naročito one koje je demonstrirao kod pogotka koji je postigao. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Novosađani su od starta utakmice bili dominantniji i stvarali više izglednih šansi, a prvi pogodak viđen je u 21.minutu susreta. Stefan Čolović je prošao po desnoj strani i uputio izuzetno precizan centaršut ka Milanu Mirosavljevu, a napadač Novosađana je sa ivice peterca glavom matirao golmana subotičkog tima Nikolu Perića. U 41.minutu susreta viđen je i drugi pogodak, takođe nakon prodora Stefana Čolovića po desnoj strani. Krilni fudbaler Proletera se majstorskim driblinzima oslobodio svog čuvara, a zatim preciznim udarcem postigao jedan od najleših ovosezonskih pogodaka. U drugom poluvremenu nije bilo promena u odnosu snaga na terenu, a gosti su nastavili da stvaraju odlične šanse. Igrao se 58.minut susreta kada je Stefan Čolović još jednom nezadrživo prošao po desnom boku, a onda poslao loptu u srce šesnaesterca ka Slobodanu Novakoviću koji preciznim udarcem trese mrežu Subotičana. U 79.minutu Milan Mirosavljev je postigao i drugi pogodak na ovom susretu. Miljan Jablan je odlično izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara, golman Subotičana je kratko odbio loptu, a napadač Proletera je bio najprisebniji i rutinski zatresao mrežu protivnika postavivši konačan rezultat ove utakmice.


FOTO: Facebook/FK Proleter

Stefan Čolović (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji desnog krila, a tokom karijere je nastupao za Partizan (U19), Rad, Drinu iz Zvornika i Slobodu iz Tuzle, Jagodinu i Radnički iz Pirota, odakle je pre godinu dana i stigao u ekipu Proletera.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: