Ekipa Čukaričkog večeras u okviru 4.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci, gde će ih dočekati ekipa OFK Bačka. Biće to istorijski meč, prvi pod svetlošću reflektora, pa ’’brđane’’ čeka težak zadatak protiv kvalitetnog i večeras posebno motivisanog protivnika.

Superligaš sa Banovog brda je dosta dobro započeo sezonu, zbog čega u kubu vlada odlična atmosfera i optimizam, ali niko ne pomišlja da će u Bačkoj Palanci ’’brđani’’ lako stići do bodova. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovau utakmicu govorio i šef stručnog štaba Simo Krunić koji je istakao da ekipa mora da nametne svoj ritam i iskoristi šanse koje stvara:

’’Imaju zaista dobru ekipu, ušli su mnogo bolje u prvenstvo nego što je to bio slučaj prošle sezone. Bačka je zadržala kostur ekipe, uz to dovela nekoliko veoma kvalitetnih igrača, sa dosta superligaškog iskustva. Očekuje nas baš teška utakmica u Bačkoj Palanci. Bez obzira na njihovu dobru igru moramo da nametnemo naš ritam, da stvaramo i koristimo šanse. Sve zavisi od pristupa naših igrača, bilo kakvo opuštanje i neshvatanje ozbiljnosti rivala može skupo da nas košta. Mi smo tu lekciju, nadam se, naučili protiv Zemuna, kad su nam oni u goste došli bez pojačanja koje nisu mogli da registruju, a otkinuli su nam dva boda. U našem prvenstvu samo su Crvena zvezda i Partizan favoriti, u svim ostalim mečevima može svako svakoga da pobedi, u bilo kom trenutku. Čak i da igramo protiv Bačke na svom terenu, ne bi bilo garancije da ćemo lako osvojiti bodove.’’

On se potom osvrnuo i načinjenicu da će u Bačkoj Palanci vladati svečarska atmosfera, zbog prvog meča na stadionu ’’Slavko Maletin Vava’’ pod svetlošću reflektora:

’’Očekuje nas pravi spektakl, velika je stvar to za Bačku i čitav taj kraj. Biće to dodatna motivacija za domaćina, svakako nas očekuje i više publike nego obično i veoma motivisan rival. To naravno može i mora da bude dodatni motiv i za moje igrače. Mnoge stvari zavise od nas, ne sumnjam da ćemo biti ozbiljni u Bačkoj Palanci. Ako uzmemo sve u obzir, trenutnu formu i položaj na tabeli, te činjenicu da je Bačka domaćin, mislim da su šanse podjednake za sva tri ishoda.’’

Meč 4.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Čukaričkog igra se danas, u subotu 11.avgusta 2018.godine, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkcukaricki.rs