Najbolji igrač 4.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Milan Pavkov, dvostruki strelac za ekipu Crvene zvezde u pobedi nad ekipom subotičkog Spartaka na stadionu ''Rajko Mitić''.

Odigrano je i četvrto prvenstveno kolo u sezoni 2018/19, a može se reći da nije bilo nekih velikih iznenađenja. Ekipa Crvene zvezde je nastavila da ređa pobede i jedina ima stopostotan učinak, a novi trijumf crveno-beli su ostvarili u derbiju kola u duelu sa ekipom subotičkog Spartaka. Šansu su ponovo dobili rezervisti, a pobeda rezultatom 3:0(1:0) najbolje govori da li su je na pravi način iskoristili. Najzaslužniji za dobro izdanje domaćina svakako je napadač Milan Pavkov koji je sa dva izuzetno lepa pogotka rešio pitanje pobednika i pokazao da zaslužuje veću minutažu u aktuelnoj sezoni. Tokom čitavog susreta odlično se kretao, još bolje sarađivao sa saigračima, a kada je bilo neophodno pokazao je i sav svoj individualni kvalitet i realizatorske sposobnosti. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Crveno-beli su bili dominantni tokom čitavog susreta sa Subotičanima, stvarali izgledne šanse, ali je prvi pogodak viđen tek u 41.minutu susreta. Dugu loptu poslatu iz zadnje linije Milan Pakov je ’’spustio’’ Nenadu Milijašu, ovaj mu je pravovremeno uzvratio, a mladi napadač je snažnim udarcem sa preko dvadeset metara savladao golmana gostiju Ivana Lučića. Drugi pogodak viđen je u 68.minutu susreta, a strelac je ponovo bio Milan Pavkov. Stefan Hajdin je iz auta loptu bacio do linije peterca, a sjajni napadač crveno-belih pored dvojice čuvara izuzetnim udarcem glavom pogodio mrežu gostiju. Nastavili su fudbaleri Crvene zvezde da napadaju i stvaraju šanse, a konačan rezultat postavljen je u 90.minutu susreta. Štoper crveno-belih Srđan Babić je nakon sjajnog solo prodora i udarca na gol izborio korner, nakon kojeg je bio najbolji u skoku i zatresao mrežu Subotičana. Treba reći i to da ga ja kod ovog kornera idealno uposlio Dejan Meleg.


FOTO: crvenazvezdafk.com

Milan Pavkov (24) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za ČSK iz Čelareva, Vojvodinu, Radnički iz Niša i  Crvenu zvedu.  Kao pozajmljeni igrač crveno-belih je tokom prethodne sezone za ekipu niškog Radničkog odigrao 33 utakmice i postigao 23 pogotka, a bio je i drugi strelac lige odmah iza Aleksandra Pešića. Od starta aktuelne sezone zabeležio je četiri nastupa za crveno-bele, dva superligaška i dva evropska, uz dva postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: