Večeras su širom kontinenta igrani revanš mečevi 3.kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a u ovoj fazi publika je imala prilike da isprati i duele dva srpska predstavnika, Partizana i Spartaka.

Širom kontinenta večeras su igrani revanš mečevi 3.kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a pobednici dvomeča obezbedili su plasman u plej-of fazu takmičenja. Srpski predstavnici su imali polovičan učinak, kako se i očekivalo nakon prvih mečeva odigranih prethodnog četvrtka. Svoje učešće je završila ekipa Spartaka koja je još jednom poražena od ekipe Brondbija, ovoga puta u Danskoj. Na korak od plasmana u grupnu fazu drugog po rangu evropskog takmičenja nalazi se ekipa Partizana, koja je večeras ponovo bila bolja od danskog Nordsjelanda.

BRONDBI – SPARTAK ŽK 2:1 (0:0)
Strelci: Kaiser 68’, Wilczek 90+2’ – Glavčić 80’

Subotičani su gostovali u Danskoj i pokušali da nadoknade dva gola zaostatka nakon prvog odigranog susreta. Na ruku im je išla i činjenica da su od 11.minuta susreta igrali sa igračem više, nakon isključenja Kabongoa, ali to nisu uspeli da iskoriste. Domaći tim je prvi stigao do prednosti u 68.minutu susreta, a strelac je bio Kaiser. Subotičanima je nadu dao izjednačujući pogodak Glavčića u 80.minutu susreta, ali nije bilo mnogo vremena za potpuni preokret. Kada se činilo da će izboriti makar remi, za što bolji utisak na oproštaju od Evrope, Subotičani su u drugom minutu nadoknade vremena primili i drugi pogodak. Strelac pobedonosnog pogotka za ekipu Brondbija bio je Wilczek.

PARTIZAN – NORDSJELAND 3:2 (3:1)
Strelci: Miletić 11’, Janković 30’, Marković 35’ – Skov Olsen 9’, Amon 76’

Crno-beli su nakon pobede u Danskoj savladali ekipu Nordjelanda i u Beogradu. Ipak, nije sve počelo povoljno po ekipu Partizana, koja je već u 9.minutu susreta primila pogodak. Strelac za goste bio je Skov Olsen nakon brze kontre danskog tima. Crno-beli su brzo stigli do izjednačenja, već u 11.minutu susreta, nakon dobro izvedenog kornera i preciznog udarca glavom Miletića. Izabranici Bate Mirkovića su do potpunog preokreta stigli u 30.minutu susreta nakon sjajnog udarca Jankovića, a onda i uvećali prednost u 35.minutu nakon novog kornera i odlične reakcije mladog Markovića. Poslednji pogodak na utakmici viđen je u 76.minutu susreta, a strelac za goste bio je rezervista Amon. Crno-beli se u plej-of rundi sastaju sa ekipom turskog Bešiktaša, koja je teže nego što se očekivalo eliminisala austrijski LASK.