Najbolji igrač 5.kola Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nermin Haskić, strelac i dvostruki asistent za ekipu Radničkog u ubedljivoj pobedi nad ekipom Spartaka na gostovanju u Kuli.

Tokom vikenda je odigrano šest od ukupno osam mečeva ovog nekompletnog 5.kola Super lige Srbije. Važne pobede ostvarile su ekipe Čukaričkog, Mladosti, Vojvodine, Voždovca, Mačve i Radničkog. Najefikasniji meč viđen je u Kuli gde je u derbiju kola ekipa Spartaka dočekala niški Radnički. Nišlije su zabeležile ubedljivu pobedu nad ’’golubovima’’, a rezultat je bio 1:4(0:2). Najbolji akter ovog susreta bio je Nermin Haskić, strelac i dvostruki asistent za ekipu Radničkog. On je tokom čitavog susreta bio nerešiva enigma za odbranu domaćina, odlično se kretao i sarađivao sa saigračima, a još jednom je pokazao zavidne realizatorske sposobnosti. Pokazao je takođe da je jedno od najznačajniih pojačanja za ovaj tim i da tek treba očekivati njegove vrhunske partije. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ovog prvenstvenog kola.

Nakon nekoliko šansi na obe strane Nišlije su povele u 28.minutu susreta, a strelac je bio upravo Nermin Haskić, nakon odlične asistencije Petra Grbića. Veoma brzo, već u 35.minutu susreta, gosti su uspeli da dupliraju prednost, nakon kaznenog udarca dosuđenog zbog prekršaja nad Lazarom Ranđelovićem. Siguran realizator najstrože kazne bio je Aleksandar Stanisavljević. U drugom delu igre nije bilo promene odnosa snaga, a Nišlije su nastavile da uvećavaju prednost. Igrao se 52.minut susreta kada je nakon brzog napada po desnoj strani Nermin Haskić idelano uposlio Lazara Ranđelovića, a ovaj rutinski pogodio bliži ugao gola Subotičana. Usledilo je potom nekoliko idealnih prilika za domaći tim koje nisu uspeli da pretvore u pogodak, a onda i četvti pogodak Nišlija. Igrao se 76.minut kada je Nermin Haskić odigrao dupli pas sa Sašom Stojanovićem, a onda preciznim udarcem iskosa sa desne strane matirao golmana Spartaka. Počasni pogodak za ’’golubove’’ postigao je u 86.minutu susreta Bojan Čečarić. Nišlije su se ovom pobedom, barem na kratko, izjednačile sa liderom šampionata Crvenom zvezdom po broju osvojenih bodova.


FOTO: fkradnickinis.rs

Nermin Haskić (29) je rođen u Banovićima (BiH), igra na poziciji centralnog napadača, a karijeru je započeo u ekipi Budućnosti iz rodnog mesta. Nakon toga nastupao je za Sarajevo, Voždovac, poljsku ekipu Podbeskidzie, kao i slovačke ekipe Kosice, Zilina i Ruzomberok. Tokom aktuelne sezone zabeležio je šest nastupa, po tri na domaćoj i evropskoj sceni, i postigao po dva gola u oba takmičenja.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: