Derbi meč 6.kola Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde domaća Crvena zvezda dočekuje gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva neporažena tima koji su na startu sezone pokazali odličnu formu, pa treba očekivati uzbudljivu i kvalitetnu utakmicu.

Ekipa Crvene zvezde je u prethodnom kolu bila slobodna, zbog odlaganja susreta sa Napretkom, a u prva četiri kola crveno-beli su zabeležili četiri pobede i sa 12 bodova zauzimaju 1.mesto na tabeli. Ekipa Čukaričkog je u prvih pet kola imala učinak od tri pobede i dva remija, pa se sa 11 bodova ’’brđani’’ nalaze na odličnom 3.mestu na tabeli.

Tokom prethodne sezone dva tima su odigrala tri međusobna susreta, a crveno-beli su sva tri puta slavili. Prvi meč odigran je na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a završen je rezultatom 3:0(1:0). Drugi meč odigran je na Banovom brdu, a rezultat je tom prilikom bio 1:2(1:0). Treći meč odigran je u okviru plej-of faze, na stadionu ’’Rajko Mitić’’, a domaći tim slavio je rezultatom 3:0(0:0).


FOTO: crvenazvezdafk.com

Domaćini u ovaj meč ulaze nakon evropskog okršaja sa Salzburgom, ali svi u klubu ističu jednaku važnost prvenstvenih utakmica. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević koji je istakao da dobro poznaje protivnički tim i da očekuje dobru utakmicu:

’’Nastavljamo domaće prvenstvo. U goste nam dolazi ekipa koja je poslednjih godina pokazala da je u samom vrhu srpskog fudbala. Kao što sam rekao, u prvim kolima imamo duele sve sa timovima iz prošlosezonskog plej-ofa. Čukarički je stabilan i dobar superligaš, ozbiljna ekipa sa uvek velikim ciljevima. Pozvao bih naše navijače da nam pomognu. Nismo navikli da igramo bez njih i voleo bih da dođu u što većem broju, a mi ćemo se spremiti da odigramo još jednu dobru utakmicu. Bitno je napomenuti i da Čukarički igra jako dobro od početka prvenstva, što govori i o njihovim ambicijama. Čukarički je ekipa koja će uvek biti u mom srcu. Pružila mi je mnogo toga i moje dete je tamo igralo, ali mi smo profesionalci i život ide dalje. Uvek ću da budem neko ko će navijati i za Čukarički do kraja života. Politika kluba je da ima kostur tima bez velikih promena. Promenili su jedino trenera i došao je iskusni Simo Krunić koga smatram talentovanim i jednim od boljih trenera u srpskom fudbalu, što je pokazao u svim klubovima do sada. Očekujem dobru utakmicu od strane obe ekipe i zato pozivam sve ljubitelje fudbala i naše navijače na stadion.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da nekoliko igrača ima problema sa povredama:

’’Lorenco Ebisilio i dalje vuče povredu, u fazi je rehabilitacije i nadam se da će brzo biti sa nama. Vujadin Savić je bio na lekarskim pregledima i do kraja dana ćemo imati više informacija o njegovom stanju. Ne očekujem da ima veći problem i veliki sam optimista da će se vrlo brzo priključiti radu. Ostali imaju neke manje udarce, ali to ni ne računam kao neke povrede. Nemanja Milić je u trenažnom procesu i drago mi je što mogu i na njega da računam.’’


FOTO: crvenazvezdafk.com

U taboru gostiju svi očekuju pre svega dobru igru, a iz nje onda i pozitivan rezultat, bez obzira na ka kadrovske probleme. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’brđana’’ Simo Krunić koji se najpre osvrnuo na situaciju sa povredama, a potom istakao da bi bio zadovoljan i remijem ukoliko bi igra njegovog tima bila zadovoljavajuća:

’’Teška utakmica je pred nama. Puškarić se oporavio, trenira i spreman je za meč. Kiso još uvek nije, kao ni Bojić, koji je duže vreme van stroja. Sa druge strane ni Crvena zvezda verovatno neće nastupiti sa najboljom ekipom, ali su i ostali igrači veoma dobri. Nije im prvi put da se susreću sa ovakvom situacijom, igrali su bez prvotimaca na gostovanju Voždovcu, pa protiv Spartaka, oba meča su dobili. Eto, na primer, Pavkov je trenutno rezerva Stojiljkoviću, a prošle sezone je bio drugi strelac lige, ove je protiv Spartaka postigao dva gola. Ipak, za ovaj meč se pripremamo kao i za svaki drugi, nema razlike. Nama je svaki naredni meč najbitniji, sada je to duel sa Crvenom zvezdom i ne razmišljamo tri kola unapred. Sa druge strane, prirodno je da vidim veću motivaciju kod igrača, ali na treninzima se ponašaju uobičajeno, kao pred svaki drugi duel. Mi ćemo pokušati da igramo protiv Zvezde kao i u ostalim utakmicama, ali uvek se napada onoliko koliko vam protivnik dozvoli. Videćemo i u kakvom sastavu će protivnik igrati. Mi svakako ne dolazimo da se branimo, ne treba nam bod iz bunkera, igraćemo fudbal. Naravno, bio bih zadovoljan i bodom, ali samo uz našu dobru igru. Znamo koliko je teško uzimati bodove na gostovanju Zvezdi.

Ulaznice za ovaj susret nalaze se već u prodaji, a na dan njegovog odigravanja blagajne će raditi od 10:00 časova. Cene ulaznica su sledeće: Sever – 300,00 dinara, Istok – 400,00 dinara i Zapad – 500,00 dinara.

Derbi susret 6.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se sutra, u subotu 25.avgusta 2018.godine, sa poletkom u 20:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com