Fudbaleri niškog Radničkog će u okviru 7.kola Super lige Srbije gostovati na Banovom brdu gde će ih dočekati ekipa Čukaričkog. Šef struke gostiju predvodiće Nišlije u duelu sa svojim bivšim klubom, što ovom susretu daje posebnu draž.

Oba tima su odlično započela aktuelnu sezonu, pa je vidan međusobni respekt i oprez u obećanjima. Šef stručnog štaba niškog tima Nenad Lalatović istakao je u izjavi za medije da će za njega ovaj meč biti poseban i ulogu favorita prepustio domaćinu:

’’Čeka nas još jedan duel sa direktim konkurentom za vrh tabele. Ja sam u Čukaričkom proveo predivan period, to je ekipa koju jako cenim i poštujem i mislim da su oni klub koji po svemu zaslužuje da igra na evropskoj sceni, tako da se nadam da će oni uz Radnički sledeće sezone izaći na međunarodnu scenu. Mi smo se dobro pripremili za ovaj meč, znamo da će biti izuzetno teško, jer Čukarički još od vremena kada sam ga ja vodio igra sjajno na domaćem terenu. Oni su u istom stilu nastavili i pod trenerom Simom Krunićem i svi smo svesni da nas čeka zahtevan posao na Banovom brdu. Naš zadatak je da se tamo nadigravamo, da se pokažemo u što boljem svetlu i smatram da će ekipa koja bolje uđe u ovu utakmicu imati veće šanse da ostvari uspeh. Čukarički je zbog uigranosti i domaćeg terena blagi favorit, ali to ne mora ništa da znači. Ja verujem u moje igrače, znam da imamo kvalitet i ubeđen sam da ćemo pred beogradskom publikom pružiti dobru partiju i da ćemo se u Niš vratiti neporaženi.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da neće moći da računa na nekoliko prvotimaca:

’’I dalje ne mogu da računam na golmane Živkovića i Bulajića, koji će mi najverovatnije biti na raspolaganju posle ove reprezentativne pauze. Saša Stojanović ima crveni karton i on je suspedovan za ovaj meč, Siniša Babić se vratio u pun trenažni proces i biće u 18 igrača na Banovom brdu, dok se Lazar Ranđelović kasno vratio iz Atine, gde je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Olimpijakosom i teško da ću moći da računam na njega. Moram da kažem da je njegov odlazak u Olimpijakos veliki uspeh za Radnički, jer se retko dešava da igrač iz Radničkog direktno ode u tako veliki klub. To je sjajna prilika i za ostale moje fudbalere da vide da se kvalitetnim partijama ovde mogu izboriti za odlazak u jaku evropsku ligu.’’

Meč 7.kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Radničkog igra se sutra, u subotu 01.septembra 2018.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.