Crno-beli u okviru 7.kola Super lige Srbije dočekuju goste iz Bačke Palanke, ekipe OFK Bačka. Jasno je ko je favorit, a otvoreno ostaje kako će ekipa Bate Mirkovića ući u ovaj meč nakon eliminacije iz Evrope.

Ekipa Partizana je u četvrtak završila učešće u Evropi i preostaje joj borba na dva ’’fronta’’. Kratak razmak između dva važna susreta najveća je briga u Humskoj, ali se stručni štab nada da će se igrači oporaviti i psihički i fizički. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Bata Mirković koji je istakao da njegova ekipa bez obzira na sve poteškoće u svakom narednom susretu mora ići na pobedu:

’’Ostala su nam dva takmičenja, mi kredita imamo vrlo malo ili uošte ni nemamo. U zaostatku smo za vrhom tabele i svaku utakmicu moramo da idemo na pobedu. Ova utakmica dolazi posle poraza i ispadanja iz Evrope od Bešiktaša i sigurno da neće biti lako, to će biti dodatan pritisak. Ali kako god da se igrači osećaju moraće da svoje stanje poboljšaju do sutrašnje utakmice, i fizičko i moralno. Bačka je jedna dobra ekipa, organizovana ekipa i sigurno nećemo imati lak zadatak. Gledali smo u pripremi za sutrašnju utakmicu i njihov meč sa Vojvodinom, nisu imali podređenu ulogu u toj utakmici. Ja ne mislim da će igrati ’’bunker’’, to je odlično izbalansirana ekipa, koja hoće da igra i ima ozbiljne pojedince.’’

On se osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju i najavio promene u timu za meč koji sledi:

’’Izmena će biti, zbog broja stranaca, jer možemo da nastupimo samo sa četvoricom, tako da automatski dvojice neće biti. Generalno, gledaću da manje rotiram, Marko Jovanović je van stroja, Aleksandar Šćekić verovatno neće biti u konkurenciji zbog nezgodne posekotine na glavi.’’

Meč 7. kola Superlige Srbije između Partizana i OFK Bačka igra se danas, u nedelju 02.septembra 2018.godine, sa početkom u 21:00 čas. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.