Poslednji meč 1.kola Super lige Srbije igra se u Kuli gde će ekipa subotičkog Spartaka biti domaćin ekipi Mačve. Prošlogodišnji dueli ova dva tima bili su izuzetno uzbudljivi i neizvesni, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta.

Šabačka Mačva je prošle sezone pokazala da ima kvalitet za elitu i da neće imati epizodnu ulogu u Super ligi Srbije, a novu sezonu započeće u Kuli gde će ih ugostiti ekipa subotičkog Spartaka. I pored toga što su ’’golubovi’’ sjajnim rezultatima obeležili prethodnu sezonu, ekipa iz Šapca im je bila izuzetno neugodan rival i u velikoj meri ’’pomrsila račune’’. Uprava i stručni štab crveno-crnih priželjkuju da nova sezona donese pomak na svim poljima.

Šef stručnog štaba šabačkog tima Dragan Aničić potvrdio je ta očekivanja istakavši da ekipu čeka naporna sezona u kojoj treba potvrditi dobre rezultate iz prethodne, uz dodatni napredak:

’’Iz tih rezultata i igara izvukli smo pouke i za toliko smo iskusniji. Ono što može svakog trenera da na neki način raduje, ali i da mu ne odgovara, jeste bilans ovog prelaznog roka. Pokazalo se da smo imali uspehe prošle godine, s obzirom da su Matić i Milinković ostvarili inostrani angažman. Sa jedne strane kao trener mogu da budem ponosan na to što smo uspeli da iz Mačve pravimo inostrane angažmane, a sa druge strane, sigurno da će mi biti mnogo teže bez njih dvojice i bez Filipovića i Arsenijevića, jer su to igrači koji su bili standardni u ekipi i koji su dosta značili. Pokušaćemo da nadomestimo njihov odlazak dovođenjem novih igrača. Ne smem više ni da kažem koga bih hteo da dovedem, jer kad god nekog spomenem, on ode u drugi klub. To znači i da pogodim pravog fudbalera, ali moraćemo vrlo brzo da nadoknadimo odlazak igrača.’’

On je sa puno optimizma govorio o predstojećem duelu sa ’’golubovima’’ istakavši da će njegov tim pokušati da nametne svoj stil igre i ostvari dobar rezultat:

’’Spartak je klub koji je prošle godine napravio mnogo dobrih rezultata, ali i mi smo prošle godine pokazali da možemo da igramo sa njima, i u prvenstvu kada smo u Šapcu pobedili, i u Kupu Srbije kada smo ih izbacili iz daljeg takmičenja. U ovom prelaznom roku igrački kadar Spartaka je znatno promenjen, to je ekipa koja ima dosta mladih talentovanih momaka. Mi naravno idemo u susret sa našom ambicijom da gde god da igramo nametnemo naš stil igre. Nismo prijatna ekipa, teški smo i kada treba da pobedimo i kada treba da izgubimo, takvu utakmicu očekujem i protiv Spartaka. Ne mogu da obećam ništa, sem da ćemo biti disciplinovani, borbeni i nadam se dobrom rezultatu.’’

Meč 1.kola Super lige Srbije između Spartaka i Mačve igra se danas, u ponedeljak 23.jula 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.