Ekipa OFK Bačka će u okviru 8.kola Super lige Srbije dočekati goste iz Lučana, ekipu Mladosti. Domaćini sa optimizmom ulaze u ovaj susret, ali i oprezom zbog dvonedeljne pauze bez takmičarskih mečeva.

U taboru ekipe iz Bačke Palanke svi očekuju dalji napredak forme i još bolje igre i rezultate, a meč na domaćem terenu prava je prilika za nove bodove. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba Dejan Čelar koji je istakao da je ekipa dobro radila tokom pauze, ali i da su pauze u takmičenju nekada i loše, jer ekipa ispadne iz takmičarskog ritma:

’’Ne očekuje nas laka utakmica iz nekoliko razloga, pre svega, jer izlazimo iz pauze. Pauza koliko je dobra da se još poradi na taktici, toliko i nije dobra jer se izgubi takmičarski ritam. Međutim, mi smo odigrali kvalitetnu utakmicu s Radnikom iz Bijeljinje, gde smo dali priliku igračima koji su imali manju minutažu da se pokažu i ja sam zadovoljan tom utakmicom. Igramo protiv protivnika koji nije menjao tim, koji ima iskusnu ekipu i koji može da pobedi bilo koju ekipu u Super ligi. Znamo njihovu snagu, ali je pobeda uvek imperativ kada igramo na domaćem terenu. Utakmica je samo još jedna prilika da našu igru podignemo jedan stepenik više, do sad je bilo tako. Bez obzira i što smo gubili neke utakmice, mi smo od 10.juna od kad smo se okupili konstantno dizali nivo forme. Ja verujem u taj proces i bez obzira na bodove koje ćemo, verujem, skupljati, da ćemo dizati i nivo forme i igre i da nam je to garant da možemo da očekujemo uspešnu sezonu.’’

Meč 8.kola Prve lige Srbije između OFK Bačka i Mladosti igra se danas, u subotu 15.septembra, sa početkom u 20:00 časova.

FOTO: fkbacka.com