Zemunci u okviru 9.kola Super lige Srbije na svom stadionu dočekuju goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka. Oba tima imaju isti učinak, pa presudan može biti  domaći teren, kao  i trenutna forma koja je na strani Zemunaca.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa ciljem da ostvare još jednu pobedu u nizu i tako stignu do sredine tabele. O tome je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba zeleno-plavih Miloš Kruščić koji je istakao da bi pobeda u Šapcu bila ’’bačena’’ eventualnim neuspehom u ovom duelu:

’’Pred nama je u ovom trenutku najvažnija utakmica za nas. Pobeda u Šapcu, nije floskula, dobiće na značaju samo ako se sutra zabeleži pozitivan rezultat. Ušli smo u dobar ritam i moramo ga držati do kraja, ne sme biti ni sekudna opuštanja. Tako je bilo cele nedelje na trenizima, dosta smo razgovarali i pričali da se ova utakmica shvati na najozbiljniji način. Pred nama je utakmica od presudnog značaja za dalji nastavak prvenstva. Moramo sve učiniti da damo svoj maksimum i ispoštujemo dogovor iz svlačionice. Odnos u najmanju ruku treba da bude kao protiv Mačve. Ako sve to učinimo možemo se nadati dobrom rezultatu. Kao i uvek imamo sitnih povreda. Problem je što nam se šest igrača priključilo pred pauzu, koji nisu bili spremni. Jako je teško uigravati tim i pripremati ga kroz takmičarski ciklus kada su nam bodovi preko potrebni. Uvek dolazi do nekog ’’iskakanja’’, međutim imamo dovoljan fond igrača da to rešimo. Takođe vraća se Luković posle suspenzije što je jedna dobra stvar, a za ostalo ćemo videti.’’

Meč 9.kola Super lige Srbije između Zemuna i OFK Bačka igra se sutra, u subotu 22.septembra 2018.godine, sa početkom u 16:00 časova.