Ekipa Radničkog u okviru 12.kola Super lige Srbije na niškom stadionu ’’Čair’’ dočekuje ekipu Zemuna. Nišlije se nalaze u vrhu tabele i sa velikim ambicijama ulaze u nastavak aktuelnog šampionata nakon dvonedeljne reprezentativne pauze.

Nišlije ove sezone u svaki meč ulaze sa puno samopouzdanja, naročito na svom stadionu na kome su još uvek neporaženi. Ipak, šef stručnog štaba Nenad Lalatović poziva na oprez, jer Zemn smatra veoma kvalitetnim i neugodnim rivalom:

’’Ono što sam poručio i mojim igračima jeste da maksimalno oprezno moramo da uđemo u utakmicu sa Zemunom, jer je taj klub upravo protiv Crvene zvezde, koja je bila u najjačem sastavu, pokazao o kakvom se timu radi. Imali su do devedesetog minuta bod u džepu, a to protiv Zvezde sa Boaćijem, Marinom i ostalima pokazuje da ekipa ima kvalitet. Četvoricu-petoricu igrača Zemuna dobro poznajem, kao i njihovog trenera. Apsolutno ne zaslužuju da budu na poziciji koju trenutno zauzimaju i siguran sam da će brzo napredovati i na tabeli. Nema opuštanja. Cilj je da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i da obradujemo naše navijače. A to ćemo jedino uspeti ako maksimalno ozbiljno pristupimo svakom duelu. Ne smemo se opustiti i moramo biti motivisani, jer sam uveren da ćemo preko puta imati izuzetno motivisane Zemunce.’’

On se potom osvrnuo i na trenutnu kadrovsku situaciju i istakao da u timu vlada pobednička atmosfera, a pozvao je i navijače da podrže ekipu:

’’Atmosfera je veoma dobra, pobednička kako bih voleo da kažem. Mali problem imamo sa Petrom Grbićem koji ima povredu zgloba, vuče je već deset dana, od utakmice iz Lučana kada ju je i zadobio. Počeo je da trenira, ali nije spreman stoprocentno još uvek. Na sve igrače sem njega mogu da računam. Imamo Mrkića i Babića koji se takođe vraća. Jedan od njih dvojice će zameniti Grbića sutra. Vratio nam se i Noma. Tek treba danas definitivno da presečem, da li ćemo igrati čvršće ili da budemo malo kreativniji na sredini. Videćemo. Pozvao bih sve navijače da dođu na ’’Čair’’, utakmica se igra u subotu. Potrebna nam je podrška, jer je najteže dobiti ovakve utakmice, dobijene na papiru. Zemun je veoma dobar tim.’’

Meč 12.kola Super lige Srbije između Radničkog i Zemuna igra se danas, u subotu 20.oktobra 2018.godine, sa početkom u 19:00 časova.