Vicešampion Partizan u okviru 16.kola Super lige Srbije u Humskoj dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Biće to prilika za revanš za jedini ovosezonski poraz koji su crno-beli pretrpeli u šampionatu.

Ekipa Partizana je u prethodnom kolu ostvarila važnu pobed nad ekipom Vojvodine i prekinula niz neuspeha, što je veoma važno za samopouzdanje ekipe i nastavak borbe za titulu. Šef stručnog štaba crno-belih Zoran Bata Mirković istakao je u izjavi za medije datoj pred ovaj susret da su Surduličani ove sezone jedini uspeli da savladaju Partizan u šampionatu i najavio da će njegov tim dati sve od sebe da im se revanšira:

’’Sutra nas očekuje utakmica protiv Radnika. Znate da smo jedinu utakmicu koju smo izgubili u prvenstvu izgubili od Radnika u Surdulici. U tom smislu, mislim da su nam sigurno nešto dužni. Očekuje nas težak zadatak, Radnik je organizovana ekipa, pretpostavljam da će biti malo defanzivniji sutra. Imaju dobre igrače, imaju Zlatanovića koji je mladi reprezentativac i sigurno da moramo da uđemo maksimalno koncentrisani u utakmicu i odlučni da je dobijemo. Jedino pobede nas održavaju u trci, svaki drugi ishod u sutrašnjoj utakmici bio bi katastrofalan za nas.’’

On se potom osvrnuo na trenutnu kadrovsku situaciju istakavši da će izostanak povređenog Gorana Zakarića biti veliki hendikep za njegov tim, kao i da je pod znakom pitanja i nastup Aleksandra Šćekića koji bi morao da igra sa maskom zbog povrede nosa:

’’Zakarić je važan igrač za našu ekipu i našu igru, i sigurno je da će nam nedostajati. Međutim, imamo adekvatne zamene. Što se tiče same igre, moramo da idemo na pobedu, sve druge stvari ne bi bile dobre za nas. Videćemo šta ćemo sa Šćekićem, da ne pričamo mnogo o sastavu, nikada nisam to radio pre utakmice. Imaćemo mala iznenađenja. Znate kako, kada imate neko pomagalo tog tipa uvek vam smeta. Neću da kažem da ste hendikepirani, ali sigurno slabije vidite. Ja nisam mogao da igram sa maskom. Bilo je to drugo vreme. To su bile univerzalne maske, danas se rade po otisku i može se reći da su malo bolje, ali da smeta, smeta.’’

Meč 16.kola Super lige Srbije između Partizana i Radnika igra se sutra, u subotu 10.novembra 2018.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.