Novosadska Vojvodina u okviru 20.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Gosti su u prethodnom kolu u samom finišu ostali bez dva boda, pa će na ovom teškom gostovanju dati sve od sebe da stignu do sva tri.

Ekipa Vojvodine ove sezone igra sa dosta oscilacija, ali poslednja dva meča pokazala su da postoji napredak u igri. Prema rečima vršioca dužnosti šefa stručnog štaba Radovana Krivokapića igra koju je ekipa prikazala u prethodnom kolu može da ohrabri uoči poslednja dva meča u ovoj polusezoni:

’’Posle urađene analize sa svojim saradnicima moram da istaknem da smo bili mnogo bolji rival i da smo tu utakmicu morali da rešimo u svoju korist. Ipak, ono što me raduje jeste to da je ekipa pokazala odnos prema dresu kakav svi želimo i očekujemo da bude. Taj pristup, agresivnost, volja, borbenost, želja za pobedom, igrači su sve to pokazali. Ali, fudbal je surov, pa nekada čak i kada daš sve od sebe ne budeš nagrađen na kraju. No, ono što me takođe raduje jeste to da je, dan kasnije, reakcija ekipe bila iznenađujuće dobra. Uz sportski sektor kluba svi zajedno smo dali podršku igračima da nastave sa takvim odnosom i pravim pristupom prema svojim obavezama. Ovo je put kakvim Vojvodina treba da ide i iskreno se nadam da ćemo svi pomoći ekipi da ovu polusezonu završi onako kako svi mi želimo, a to je da ostvari pobede u preostale dve utakmice. Prva sledeća utakmica je uvek najvažnija, a igraćemo protiv Bačke koja igra sličan fudbal kao i naš prethodni protivnik, pa po tom pitanju nema nekih novina i nepoznanica. Ubeđen sam da ćemo u meč ući sa istom željom i agresivnošću, kako bismo pokušali da od prvog minuta napadnemo protivnika i stavimo mu do znanja da smo došli po tri boda. U našoj ekipi se uvek desi neki mali problem, pa je tako i ovoga puta. Zbog žutih kartona nećemo moći da računamo na Ezea, ali verujem da će, ko god da ga zameni, ispuniti očekivanja koja se budu postavila pred njim. S druge strane, neki standardni igrači nam se oporavljaju posle povreda, pa verujem da ćemo igrački biti jači nego u prethodnom kolu.’’

Meč 20.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Vojvodine igra se sutra, u nedelju 09.decembra 2018.godine, sa početkom u 17:00 časova.