Novosadski Proleter u okviru 22.kola Super lige Srbije na stadionu ’’Karađorđe’’ dočekuje goste iz Surdulice, ekipu Radnika. Slanobarci u ovaj meč ulaze sa dosta opreza, pre svega zbog odličnih rezultata gostiju u finišu jesenje polusezone i kvalitetnih igrača.

Domaćini su tokom jesenje polusezone ostvarili 7 pobeda, uz 7 remija i 7 poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 7.mesto na tabeli. Gosti su tokom aktuelne sezone ostvarili 8 bobeda, uz 4 remija i 9 poraza, pa sa 28 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 9.mesto na tabeli. Prethodni susret ova dva tima završen je podelom bodova, a rezultat je bio 0:0.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Dragan Radojičić istakao je uoči ovog susreta da su pripreme za ovaj duel započete još tokom priprema u Turskoj:

’’Za utakmicu sa Surduličanima  počeli smo pripreme još u Turskoj. Sve vrline i mane rivala su nam poznate. Radnik u nastavak prvenstva ulazi jači. Кolega Milanović, koga izuzetno poštujem i cenim, doveo je pojačanja koja je želeo i po onome što sam video već je ukomponovao  tim. Jesenas smo imali tešku utakmicu u kojoj, smatram, nismo imali isti tretman, i izborili smo remi. Ostali smo bez četvorice bitnih  igrača i bili prinuđeni da ponovo pravimo ekipu. Na naše zadovoljstvo doveli smo kvalitetna pojačanja i verujem da ćemo opet igrati lep fudbal. Moramo da nadomestimo izostanak našeg najboljeg igrača Nemanje Čovića. Moje je da pronađem dobitnu  formulu i da utakmicu rešimo u svoju korist protiv ekipe koja je uz Crvenu zvezdu u poslednjih šest kola osvojila najviše bodova i najavila borbu za plasman u plej-of. Mi se ne zavaravamo da ćemo do željene pobede stići, kako neki pričaju,  bez velike borbe. Naprotiv, Radnik je ozbiljan takmac i sledi nam žestok duel.’’

Meč 22.kola Super lige Srbije između Proletera i Radnika igra se sutra, u subotu 16.februara 2019.godine, sa početkom u 14:00 časova.