Zemunci u okviru 24.kola Super lige Srbije gostuju u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Stručni štab gostiju očekuje težak meč i naglašava njegovu važnost, ali se očekuje da veći pritisak bude na domaćim igračima.

Domaćini su ove sezone ostvarili 4 pobede, uz 6 remija i 13 poraza, pa sa 18 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su na gostovanju u Lučanima pretrpeli izuzetno ubedljiv poraz, a rezultat je bio 5:0 (2:0). Gosti su ove sezone ostvarili 3 pobede, uz 8 remija i 12 poraza, pa sa 17 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju pretposlednje 15.mesto na tabeli. U prethodnom kolu odigrali su nerešeno na svom stadionu sa ekipom Mačve, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Zemunu završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2 (1:0).

Šef stručnog štaba zemunskog superligaša Dejan Đurđević istakao je da se nada prvoj pobedi u 2019. godini:

’’Dodali smo dva boda na naš saldo, ali ne mogu da budem prezadovoljan. Falilo nam je i protiv Rada na gostovanju i protiv Mačve kod kuće malo sportske sreće da bodovni saldo bude veći. Nisam zadovoljan rezultatom, ali se ekipa trudi. Mi nemamo vremena da nam očekivanja budu mala, moramo da računamo i pokušamo da osvojimo ta tri boda. Ekipa Bačke je isto u nezgodnoj situaciji i neće biti lako. I mi smo u lošoj situaciji, ali mogu misliti koliki je pritisak njima, jer ipak igraju kod kuće. Nešto slično kao što je nama bilo pred prošli vikend i utakmicu sa Mačvom. Imamo svoj plan igre i svoje adute i otići ćemo hrabro u Bačku Palanku. ’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Zemuna igra se sutra, u nedelju 03.marta 2019.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom program TV Arena sport.