Beogradski Partizan u okviru 26.kola Super lige Srbije gostuje na Dušanovcu gde će odmeriti snage sa ekipom Voždovca. Poraz od pre nekoliko dana u duelu sa ekipom Radničkog sigurno je udarac za ekipu, ali svi ističu da će se maksimalno boriti da smanje zaostatak za konkurentima.

Domaći tim je ove sezone ostvario sedam pobeda, uz četiri remija i četrnaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzima 11.mesto na tabeli. U prethodnom kolu pretrpeli su u Surdulici poraz u duelu sa ekipom Radnika, a rezultat je bio 2:1. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz devet remija i dva poraza, pa sa 51 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu poraženi su na svom terenu u duelu sa ekipom Radničkog, a rezultat je bio 0:1. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Humskoj završen je ubedljivom pobedom ekipe Partizana, a rezultat je bio 4:0 (2:0).

Šef stručnog štaba crno-belih Zoran bata Mirković istakao je tokom svog obraćanja predstavnicima medija uoči ovog susreta da će njegov tim bez obzira na tešku situaciju u svakom meču ići na pobedu i čekati priliku da smanji razliku za vodećim ekipama:

’’Sigurno nas očekuje težak zadatak. Voždovac se u ovoj polusezoni dosta pojačao, došlo je par kvalitetnih i iskusnih igrača, prekaljenih internacionalaca, tako da nas sigurno sutra očekuje težak zadatak. Situacija nije prijatna. Međutim, mi se spremamo i za takve stvari. Posle te utakmice sa Radničkim gledali smo da sve stvari koje nisu bile dobre ostavimo po strani i da se što bolje pripremimo za Voždovac. Nije prijatno, ali moramo da dignemo glavu i da idemo napred. Najbolji lek za takve stvari su pobede i dobre igre. Mi igramo svaku utakmicu na pobedu, tako je bilo i protiv Radničkog. Što se tiče samog finiša šampionata, ne menja se ništa u našim glavama. Mi i dalje igramo svaku utakmicu da pobedimo i da smanjimo razliku za vodećim ekipama. Voždovac je ekipa koja hoće da igra, koja hoće loptu u svom posedu. Imaju izuzetne bokove, imaju desnog beka Ćirkovića koji ima specifičnu ulogu u timu, brze špiceve. Po samim imenima vidite da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi. Mi ćemo gledati da odigramo dobru utakmicu, ako bude kao u prvom delu sezone biće odlično.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Voždovca i Partizana igra se sutra, u nedelju 10.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs