Šabačka Mačva u okviru 26.kola Super lige Srbije gostuje u Bačkoj Palanci gde će odmeriti snage sa ekipom OFK Bačka. Oba tima u ovaj susret ulaze sa ciljem da osvoje važne bodove u borbi za opstanak, pa se očekuje velika borba i zanimljiv meč.

Domaći tim je ove sezone ostvario pet pobeda, uz sedam remija i trinaest poraza, pa sa 22 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 13.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti odigrali nerešeno sa ekipom Rada, a rezultat je bio 1:1.  Gosti su ove sezone ostvarili šest pobeda, uz sedam remija i dvanaest poraza, pa sa 25 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 10.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini odigrali nerešeno sa ekipom Dinama, a rezultat je bio 0:0. Prethodni susret ovih rivala odigran tokom jesenje polusezone u Šapcu završen je pobedom ekipe Mačve, a rezultat je bio 2:0 (0:0).

Šef stručnog štaba šabačkog tima Darko Tešović ističe da će se njegov tim u narednim susretima boriti se za što viši plasman:

’’Očekujem jaku utakmicu, kakve su sve bile do sada. Bačka ulazi sa pozitivnim rezultatima, kao i mi na kraju krajeva. Borimo se za što viši plasman. Bačka ima dobre pojedince koji dugo igraju u ovoj ligi. Činjenica da igraju na svom terenu daje im i veliku motivaciju, ali i mi imamo svoje adute. Mačva igra dobro, borbeno i problem koji nas muči sigurno ćemo rešiti. Nadam se uspešnoj realizaciji već od nedeljne utakmice.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Mačve igra se sutra, u nedelju 10.marta 2019.godine, sa početkom u 17:00 časova.

FOTO: fkmacva.com